Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ουκρανική αντιπολίτευση προσέλαβε τους ελεύθερους σκοπευτές που εκτελούσαν διαδηλωτές

Η Ευρώπη ήξερε την ύπαρξη μισθοφόρων δολοφόνων που πληρωνόταν από την αντιπολίτευση για να εκτελεί Ουκρανούς διαδηλωτές

Σοκ απ΄την τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ της επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάθριν Άστον και του Εσθονού ΥΠΕΞ που πραγματοποιήθηκε στις 25/2 υπεκλάπη και δημοσιεύθηκε πριν μερικές ώρες στο διαδίκτυο!

Οι ελεύθεροι σκοπευτές που πυροβολούσαν εναντίον των διαδηλωτών και των αστυνομικών στο Κίεβο φέρεται να είχαν προσληφθεί από τους ηγέτες των κινητοποιήσεων της πλατείας Ανεξαρτησίας (Μαϊντάν) όπως... προκύπτει από τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ της επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Κάθριν Άστον και τον Εσθονό ΥΠΕΞ που διέρρευσε στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την συνομιλία την οποία επικαλείται η ιστοσελίδα Russia Today, οι ελεύθεροι σκοπευτές που πυροβολούσαν εναντίον διαδηλωτών και αστυνομικών, εκτελούσαν διαταγές των ηγετών της αντιπολίτευσης που ήταν επικεφαλής των κινητοποιήσεων στην πλατεία Ανεξαρτησίας (Μαϊντάν) στο Κίεβο. 



Στην εν λόγω συνομιλία, ο Ούρμας Πάετ φέρεται να λέει στην επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές που σκόρπισαν τον θάνατο στην πλατεία Μαιντάν του Κιέβου από ταράτσες κεντρικών κτηρίων, όπως αυτή του ξενοδοχείου Ουκραΐνα, δεν ήταν αποκλειστικά και μόνο μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας της Ουκρανίας και στενοί άνθρωποι του Γιανουκόβιτς, - όπως αρχικά θεωρούσαν-, αλλά ήταν και μισθοφόροι που είχαν προσληφθεί από τους επικεφαλής της εξέγερσης στην πλατεία Ανεξαρτησίας.

Η συνομιλία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από αξιωματούχους της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU), πιστούς στον ανατραπέντα πρόεδρο Βικτόρ Γιανουκόβιτς. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, που θεωρείται προϊόν υποκλοπής από την SBU, ο Πάετ λέει στην Άστον: «Τώρα είναι ακόμα πιο δυνατή η αντίληψη ότι πίσω από τους ελεύθερους σκοπευτές, δεν ήταν ο Γιανουκόβιτς, αλλά κάποιος από τη συμμαχία (σ.σ. των διαδηλωτών)». Σύμφωνα με τον υπουργό της Εσθονίας, «όλα τα στοιχεία δείχνουν» ότι οι «ίδιοι ελεύθεροι σκοπευτές» στην Μαϊντάν που άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών ήταν άνθρωποι και των δύο πλευρών, και της αστυνομίας και των διαδηλωτών.

Η Άστον φέρεται να απαντά: «Λοιπόν, ναι... αυτό είναι τρομερό», συμπληρώνοντας πως το θέμα χρήζει διερεύνησης.

Η τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποιήθηκε μετά την επίσκεψη του Πάετ στο Κίεβο, στις 25 Φεβρουαρίου, εν μέσω κλιμάκωσης των συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Ο Εσθονός ΥΠΕΞ αναφέρει επίσης συζήτηση που είχε με γιατρό η οποία φρόντιζε ανθρώπους που έφεραν τραύματα από βολές ελεύθερων σκοπευτών και φέρεται να είπε στον Πάετ ότι τόσο οι διαδηλωτές, όσο και οι αστυνομικοί είχαν δεχθεί πυρά από τα ίδια άτομα.

Σύμφωνα με το RT, το ηχητικό ντοκουμέντο ανέβηκε στο διαδίκτυο από αξιωματικούς των υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας (SBU) που πρόσκεινται στον ανατραπέντα πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς και ήταν αυτοί που έβαλαν τους «κοριούς».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Φίλε, δεν είπε πουθενά ο Εσθονός ΥΠΕΞ ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές δεν ήταν "αποκλειστικά" του Γιανούκοβιτς. Η πηγή (απομαγνητοφώνηση βλ. RT) λέει ότι ΔΕΝ ΗΤΑΝ του Γιανούκοβιτς, τελεία. Από πού είναι η πηγή σας; Στην αρχική πηγή να πηγαίνετε όχι στο...Reuters και πώς το διαστρεβλώνουν αυτοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοί που έδρασαν στην Ουκρανία είναι οι ίδιοι που έδρασαν στη Γιουγκοσλαβία, τη Ν.Υ., την Τυνησία, την Αίγυπτο, τη Λιβύη, την Υεμένη, τη Συρία... ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΟΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]