Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τούρκος ναύαρχος ανησυχεί και επισημαίνει τον ρωσικό κίνδυνο…

  • Πρώην Τούρκος ναύαρχος επικρίνει την αποστολή τουρκικής δύναμης στην Αφρική ενώ «βράζει» η Μαύρη Θάλασσα λόγω Ουκρανίας
Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ο Τούρκος ναύαρχος ε.α. Nusret Güner, επέκρινε δριμύτατα την επερχόμενη αφρικανική ναυτική αποστολή του Τουρκικού Ναυτικού, ενώ η κατάσταση στην Ουκρανία είναι εντελώς ρευστή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην Ουκρανία, το ελεγχόμενο από την Ρωσία κοινοβούλιο της Κριμαίας, έχει προγραμματίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για σήμερα 16 Μαρτίου, για να αποφασίσει το εάν η περιοχή θα πρέπει να παραμείνει μέρος της Ουκρανίας, ή εάν θα προσαρτηθεί από τη Ρωσία. Επίσης σύμφωνα με τον ρωσικό κρατικό αμυντικό όμιλο Rostec, αμερικανικά drone επιτήρησης πραγματοποιούν ήδη πτήσεις πάνω από την Κριμαία.

Καθώς, αυξάνονται οι εντάσεις στη Μαύρη Θάλασσα, μια τουρκική ναυτική δύναμη έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει για αποστολή στην αφρικανική ήπειρο από την 17 Μαρτίου έως την 27 Ιουνίου 2014. Η Τουρκική Task Force, με την επωνυμία «Barbaros», η οποία αποτελείται από δύο φρεγάτες, μία κορβέτα και ένα πλοίο υποστήριξης, είναι προγραμματισμένη να επισκεφθεί 27 χώρες στην Αφρική.
«Ενώ τα νερά της Μαύρης Θάλασσας «βράζουν» στην κυριολεξία, λόγω του τι συμβαίνει στην Κριμαία και στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία παίζουν «σκάκι». Κάνουν κινήσεις στρατηγικής, μία μετά την άλλη. Ενώ υπάρχει άμεσος κίνδυνος παγκόσμιας σύγκρουσης, οι τουρκικές ναυτικές μονάδες επιφανείας, επιδίδονται σε μια αποστολή στην αφρικανική ήπειρο, με έναν τρόπο που θα αποδυναμώσει την παρουσία τους στην περιοχή, αυτό είναι απαράδεκτο»
δήλωσε ο Τούρκος ναύαρχος ε.α., Güner στην εφημερίδα Hürriyet.

Ο Güner θεωρεί ότι η τουρκική αφρικανική αποστολή είναι μια εντελώς λάθος κίνηση για έναν ακόμη λόγο, ο οποίος αφορά την τρέχουσα κατάσταση των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων. «Η δίκη της υποθέσεως «Βαριοπούλα» και άλλες νομικές υποθέσεις έχουν αποδυναμώσει την επαγγελματική εμπειρία και τις δεξιότητες του προσωπικού του τουρκικού Ναυτικού», είπε ο ίδιος.
Οι δίκες για με την κατηγορία πραξικοπήματος οδήγησε στις συλλήψεις δεκάδων αξιωματικών του τουρκικού στρατού. Ο ναύαρχος Güner είχε παραιτηθεί όταν ήταν επρόκειτο να γίνει ο επόμενος διοικητής των τουρκικών δυνάμεων Ναυτικού, μετά από μια 1.5 χρόνο θητεία ως επικεφαλής του Αρχηγείου Στόλου.

Σχόλιο: Ο Τούρκος ναύαρχος ε.α αναφέρει προς την ηγεσία του τουρκικού ναυτικού με λίγα λόγια ότι «εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν» και μάλιστα οι δηλώσεις του περί «θάλασσας που βράζει» αναφερόμενος στην Μαύρη θάλασσα, αναφέρουν την κατάσταση με τον ορθό τρόπο. Η στάση της Τουρκίας έως τώρα στην ουκρανική κρίση και λόγω και των εσωτερικών προβλημάτων, κρίνεται ως αμφιλεγόμενη, κάτι που έπραττε πάντοτε η χώρα αυτή σε ανάλογες περιπτώσεις. Το σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο στην διεθνή κρίση στην θαλάσσια περιοχή της Κριμαίας και ελπίζουμε ότι η ονομασία της ως «Μαύρη θάλασσα» να μην επαληθευτεί στην «κυριολεξία».
Επίσης μετά από τις εξάωρες συνομιλίες που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στο Λονδίνο, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τόνισε ότι η Ουάσινγκτον και η διεθνής κοινότητα δεν θα αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί την Κυριακή στην Κριμαία.
Όπως είπε ο Κέρι, ο Λαβρόφ του κατέστησε σαφές ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν πρόκειται να λάβει καμία απόφαση για το θέμα της Ουκρανίας παρά μόνο μετά την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ένωση της χερσονήσου με τη Ρωσία.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]