Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η ανίερη συμμαχία των Ουκρανών νεο-Ναζί με τους Ισλαμιστές τρομοκράτες

Του Ανδρέα Μπανούτσου 


Σε συνέχεια προηγούμενου άρθρου μας, θα επιχειρήσουμε να παρουσιάσουμε τις διασυνδέσεις των Ουκρανών νέο-Ναζί με τους Ισλαμιστές του Καυκάσου.

Κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς (Νοέμβριος 2013-Φεβρουάριος 2014) στην Ουκρανία, ενώ χιλιάδες απλών και έντιμων Ουκρανών διαδήλωναν ειρηνικά την αντίθεσή τους απέναντι στη διαφθορά του καθεστώτος, ο πραγματικός έλεγχος της Ουκρανικής αντιπολίτευσης ήταν στα χέρια νέο-ναζιστικών οργανώσεων όπως ο Pravy Sektor (Δεξιός Τομέας) και των σκληροπυρηνικών της UNA-UNSO (Ουκρανική Εθνική Συνέλευση- Ουκρανική Οργάνωση Εθνικής Άμυνας) επικεφαλής των οποίων ήταν ο Andrei Shkil πρώην σύμβουλος της Julya Timoschenko πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας.
Οι οργανώσεις αυτές είναι στενά συνδεδεμένες με το κοινοβουλευτικό Άκρο-Δεξιό κόμμα Svoboda του Oleh Tyahnybok γνωστού για τις αντι-σημιτικές του δηλώσεις κατά το παρελθόν.
Το Svoboda ιδρύθηκε το 1991 ως Εθνικό-Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ουκρανίας και οι πολιτικές και ιστορικές του ρίζες σχετίζονται με την Οργάνωση Ουκρανών Εθνικιστών του Stepan Bandera όπου κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο μαζί με τους Γερμανούς Ναζί επιδόθηκαν στην εξόντωση των Εβραίων της Ουκρανίας.

Ύστερα από την ανατροπή της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς τον περασμένο Φεβρουάριο, το νέο καθεστώς διέλυσε την Εθνική Αστυνομία και μέλη του Δεξιού Τομέα ανέλαβαν καθήκοντα αστυνόμευσης στο Κίεβο.
Υπάρχουν αναφορές που εκτιμούν ότι περίπου 5000 μέλη του Δεξιού Τομέα έχουν ενσωματωθεί στην νεοσυσταθείσα Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας, ενώ ο ηγέτης του Δεξιού Τομέα Dmitry Yarosh είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας και Άμυνας της μεταβατικής Ουκρανικής κυβέρνησης.

Ο Dmitry Yarosh κάλεσε τον προηγούμενο μήνα τον Τσετσένο Ισλαμιστή τρομοκράτη Doku Umarov (του οποίου ο θάνατος ανακοινώθηκε στις 18 Μαρτίου 2014 από την Ισλαμιστική ιστοσελίδα Kavkaz Center ) ηγέτη του Εμιράτου του Καυκάσου να εξαπολύσει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά της Ρωσίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Doku Umarov ήδη από το Μάρτιο του 2011 είχε καταχωρηθεί στη λίστα της Επιτροπής Κυρώσεων κατά της Αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (UN Security Council’s Al-Qaeda and Taliban Sanctions Committee) ως επικίνδυνος τρομοκράτης.
H προτροπή αυτή του Dmitry Yarosh προς τον Doku Umarov μέσω της σελίδας του Pravy Sektor στο κοινωνικό δίκτυο VKontakte, δεν μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη για τους επαΐοντες.
Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 οι Ουκρανοί νέο-Ναζί συμμετείχαν στους πολέμους της Βοσνίας και της Τσετσενίας στο πλευρό των Ισλαμιστών και μετά το τέλος των πολέμων αυτών Αμερικανικές ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες τους στρατολόγησαν ως μισθοφόρους προκειμένου να πολεμήσουν σε άλλα θέατρα πολεμικών επιχειρήσεων (Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρία κλπ.)

Συμπερασματικά διαπιστώνουμε ότι υπάρχει μία ανίερη συμμαχία μεταξύ των Ισλαμιστών του Καυκάσου και των νέο-Ναζί (κυβερνητικών πλέον) της Ουκρανίας, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά όχι μόνο από τη Ρωσία αλλά και από την Ε.Ε.

Πηγή RIMSE


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]