Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσική «από αέρος απόβαση» στην Αρκτική


300 Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές της ταξιαρχίας του Ιβάνοβο θα «πέσουν» στην Αρκτική επανδρώνοντας βάση στο βόρειο παγωμένο Ωκεανό 

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Οι ασκήσεις των αερομεταφερομένων δυνάμεων της Ρωσίας (ВДВ) πραγματοποιούνται με αμείωτη ένταση, αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ.
Στα πλαίσια αυτά μονάδα αλεξιπτωτιστών της αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας του Ιβάνοβο, με 300 άνδρες θα πραγματοποιήσει απόβαση από αέρος στην Αρκτική, δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας τύπου και πληροφοριών του ρωσικού ΥΠΑΜ, Συνταγματάρχης Eugene Meshkov, αναφέρει η μεγάλης κυκλοφορία της Μόσχας Vzgliad.


«Για πρώτη φορά, σε μια περίοδο 20 ετών κατά τη διάρκεια της άσκησης των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων θα πραγματοποιηθεί η ρίψη περίπου 3.500 ρώσων αλεξιπτωτιστών. Πάνω από 300 από αυτούς θα πραγματοποιήσουν ρίψεις στην Αρκτική. Το αερομεταφερόμενο τάγμα έχει ήδη μεταφορτώσει προσωπικό και μέσα στα μεταγωγικά αεροσκάφη IL-76 στο αεροδρόμιο του Ιβάνοβο για να μεταφερθεί για ρίψεις στο αεροδρόμιο του Tiksi (Αρκτική). Εκτός από τους αλεξιπτωτιστές θα πραγματοποιηθούν οι ρίψεις και των απαραίτητων υλικών και μέσων. Το συνολικό βάρος του φορτίου είναι πάνω από 30 τόνους», δήλωσε ο Meshkov.

Ο εξοπλισμός και ο απαραίτητος εξοπλισμός των αλεξιπτωτιστών θα τους επιτρέψει να εκτελέσουν επιτυχώς τα καθήκοντά τους, όχι μόνο στις συνθήκες του βαρύ χειμώνα, αλλά και της ίδιας της Αρκτικής, δήλωσε ο εκπρόσωπος των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων στο πρακτορείο ITAR-TASS.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η αερομεταφερόμενη μονάδα του Ιβάνοβο θα πραγματοποιήσει από «αέρος απόβαση» στο αεροδρόμιο Tiksi, καθώς στην συνέχεια θα εγκατασταθεί επί της τοποθεσίας για να συνεχίσει να το χρησιμοποιεί την βάση για την μετέπειτα χρήση του αεροδρομίου.

«Η μεταφορά των μονάδων των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων από το κεντρικό τμήμα της Ρωσίας στην περιοχή του Πολικού κύκλου με «επιχειρησιακό τρόπο» για αυτόν τον αριθμό στρατιωτών, πραγματοποιείται, για πρώτη φορά. Η άσκηση θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Μαρτίου», πρόσθεσε ο συνταγματάρχης Meshkov.

Σχόλιο: Η μεγάλης κλίμακας ασκήσεις των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων που πραγματοποιείται για πρώτη φορά εδώ σε 20 χρόνια, ξεκίνησε την Τρίτη και συμμετέχουν περίπου 4 χιλιάδες αλεξιπτωτιστές, δεκάδες στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη και 36 εκ των οποίων ανήκουν στην αεροπορία στρατού. Σύμφωνα με το δόγμα του Ρώσου ΥΠΑΜ Σ. Σοιγκού, «εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις». Αυτό υλοποιείται εις το ακέραιο, σε συνδυασμό με την πρόκληση εντυπώσεων για την στρατιωτική ισχύ των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]