Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέχρι πότε οι Έλληνες θα είμαστε ραγιάδες;

Σε μία από τις ίσως δυσκολότερες περιόδους του Ελληνισμού και της Ελλάδας, σε μία χρονική περίοδο κατά την οποία μεγάλη μερίδα ακόμη και αρχιερέων της Ορθοδοξίας κατηγορείται πως συμπλέει με τις οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις που εισέβαλλαν και κατέστησαν την Ελλάδα χώρα υπό κατοχή, υπάρχουν φωνές που μιλάνε για το αυτονόητο, υπάρχουν άνθρωποι που ξεχωρίζουν για το ήθος και την γενναιότητά τους, μα κυρίως, υπάρχουν εκείνοι οι αρχιερείς της Ορθοδοξίας που δεν διστάζουν να καταδείξουν και να ραπίσουν την αθλιότητα των φερόμενων ως αρχόντων της χώρας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κύριος ΑΝΔΡΕΑΣ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Ο Αγώνας της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας συνετέλεσε στην ανάσταση του Έθνους. Η 25η Μαρτίου 1821 είναι μια λαμπρή επέτειος, που οι Έλληνες την εώρταζαν ανέκαθεν με παρελάσεις των Σχολείων και των Ενόπλων μας Δυνάμεων, οι οποίες εγέμιζαν τις ψυχές με χαρά και ...
εθνική υπερηφάνεια.
Η συμμετοχή του Λαού ήταν αθρόα, για να επευφημήση την μαθητιώσα και την στρατευμένη νεότητα, το καμάρι και την αυριανή ελπίδα του Έθνους.

Εφέτος, όμως, συνέβη ένα γεγονός αυτόχρημα θλιβερό και απαράδεκτο:
Στην Αθήνα, στον χώρο της παρελάσεως (μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη) επετράπη η είσοδος εκείνων μόνον που είχαν ειδικές προσκλήσεις! Το ίδιο έγινε και στην Θεσσαλονίκη! Κι’ αυτό, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, γιατί υπήρχε φόβος ακραίων εκδηλώσεων σε βάρος των «επισήμων»…

Αλλά αυτό είναι πρωτοφανές.
Αν η Πολιτεία είχε τυχόν ενδείξεις για αναρχικές εκδηλώσεις από κάποιους κύκλους, ώφειλε να καταγγείλη όσους ενδεχομένως θα επιχειρούσαν την ματαίωση των παρελάσεων, αντί να λάβη τα «πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας», που έλαβε και να πατάξη οποιαδήποτε απόπειρα διασαλεύσεως της τάξεως.

Προσωπικώς, διαμαρτύρομαι εντόνως.
Μέχρι πότε οι Έλληνες θα είμαστε ραγιάδες;
Αυτός ο Λαός «ο πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος» δεν θα σταματήση να νοιώθη ταπεινωμένος και εξουθενωμένος από την Εξουσία της Χώρας;

Αυτή η κατάσταση, που αποτελεί ντροπή για την Ελλάδα, την πατρίδα της Ελευθερίας, πρέπει να σταματήση.
Και θα σταματήση αν και όταν η Πολιτεία αρχίση να καλλιεργή - όχι με λόγια αλλά με έργα – την ενότητα και την ομόνοια του Ελληνικού Λαού.

Πάντως, μέχρι τώρα, οι «αντιπρόσωποι του Έθνους» στο Κοινοβούλιο δίνουν χείριστο παράδειγμα με τους καυγάδες, την φαγωμάρα και την αφόρητη χυδαιολογία τους.

Κύριοι, συνέλθετε, γιατί «οι καιροί ου μενετοί». Διδαχθήτε από το σχετικά πρόσφατο παρελθόν, το τόσο οδυνηρό.
Θα είναι εσχάτη αφροσύνη αν εξ αιτίας σας επαναληφθή…».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]