Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θράκη: Διακομματικές ψηφοθηρικές συναντήσεις με τον τούρκο πρόξενο!

Του Μανώλη Κοττάκη

Μυστικές συναντήσεις με τον τούρκο πρόξενο στη Θράκη, Ιλχάν Σενέρ, έχουν αυτόν τον καιρό οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Αριστείδης Γιαννακίδης και Γιώργος Παυλίδης, ενόψει των εκλογών της 18ης Μαΐου, οι οποίες παίρνουν απροσδόκητη τροπή εξαιτίας της πρωτοφανούς ρευστότητας που παρατηρείται. Η ακριτική περιφέρεια, που από καιρό έχουν βάλει στο μάτι οι γείτονες, θα αποτελέσει, ως φαίνεται, σε αυτές τις εκλογές εργαστήρι πειραμάτων για την προώθηση των μελλοντικών σχεδίων της Άγκυρας.


Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, εκτός από τα πάρε δώσε των υποψηφίων που προέρχονται από τις τάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τον τούρκο διπλωμάτη, με τον οποίο αρχικά συζήτησαν για τα πρόσωπα που θα μετάσχουν στους συνδυασμούς τους –από το εξτρεμιστικό τμήμα της μειονότητας, εννοείται-, στη λογική της αλίευσης ψήφων από τη μειονότητα έχουν μπει γερά και η ΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Τα κόμματα της Αριστεράς μελετούν σοβαρά την πιθανότητα να ορίσουν μουσουλμάνο υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης στους συνδυασμούς που θα κατεβάσουν για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης!
Η αγωνία του Φώτη Κουβέλη να κερδίσει έως και την τελευταία ψήφο προκειμένου να καταφέρει την είσοδο της ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία στη Βουλή έχει οδηγήσει τα τοπικά στελέχη να σκέφτονται το… απονενοημένο –μουσουλμάνος αντιπεριφερειάρχης- προκειμένου να μην υποστούν εκλογικό ναυάγιο και τεθούν εκτός εξελίξεων. Η κίνηση αυτή παρασύρει τον ΣΥΡΙΖΑ να μπει στον ίδιο χορό και να παίξει το ίδιο παιχνίδι

Αναστάτωση στα κόμματα
Σύμφωνα με τις μη επιδεχόμενες αμφισβήτηση πληροφορίες, τόσο ο νυν περιφερειάρχης, Άρης Γιαννακίδης, ο οποίος είχε αναδειχθεί με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2010, όσο και ο φιλοδοξών να διεκδικήσει το θώκο Γιώργος Παυλίδης συναντήθηκαν προσφάτως –άγνωστο με πρωτοβουλία ποιού- με τον Τούρκο πρόξενο στην περιοχή σε ουδέτερο έδαφος, εκτός προξενείου, θα ήταν σκάνδαλο αν πήγαιναν εκεί.
Όχι, βεβαίως, για να του επιδώσουν τα διαπιστευτήριά τους, αλλά για να συζητήσουν, όπως ακούγεται, τη συμμετοχή «εγκεκριμενων» από την Άγκυρα μειονοτικών στους συνδυασμούς τους. Ελέχθη, μάλιστα, ότι ο πρόξενος τους ζήτησε να περιλάβουν στα ψηφοδέλτια τους εκπροσώπους από τα παράνομα σωματεία της περιοχής που αυτοπροσδιορίζονται «τουρκικά», την «τουρκική ένωση Ξάνθης» και την «τουρκική νεολαία Κομοτηνής». Εφόσον συμβεί αυτό, θα πρόκειται για τεράστια επιτυχία της τουρκικής διπλωματίας σε επίπεδο συμβολισμών, καθώς ό,τι πασχίζει επί χρόνια να επιτύχει μέσω της Ελληνικής Δικαιοσύνης και δεν το καταφέρνει, τη νομιμοποίηση των σωματείων, θα το πάρει μέσω της πιθανής συμμετοχής τους στα ψηφοδέλτια για την περιφέρεια. Ελπίζουμε ότι ούτε ο κ. Γιαννακίδης ούτε ο κ. Παυλίδης θα δεχτούν κάτι τέτοιο και ότι δεν θα προτάξουν την ψηφοθηρία έναντι της εθνικής υπόθεσης.

Η διαρροή της πληροφορίας ότι έγιναν οι συναντήσεις και ότι οι υποψήφιοι άρχισαν τα παζάρια με τον πρόξενο, προκάλεσε αναστάτωση στον χριστιανικό πληθυσμό της περιοχής και ξεσήκωσε έντονες αντιδράσεις στους νομούς Καβάλας, Δράμας και Έβρου, ιδιαίτερα στις οργανώσεις των κομμάτων.
Για το θέμα ενημερώθηκε και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού με καλή γνώση των ισορροπιών της περιοχής. Υπό το βάρος των αντιδράσεων αυτών ο ένας από τους δύο υποψηφίους, ο Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος στηρίζεται από τη ΝΔ, διέψευσε κατηγορηματικά την οιαδήποτε συμφωνία με «τουρκοκίνητους» μειονοτικούς για να περιλάβει στο συνδυασμό του υποψήφιους από τις παράνομες ενώσεις και έδωσε ραντεβού με όσους αμφισβήτησαν το εθνικό του φρόνημα για μετά τις εκλογές.

Η φωτιά που άναψε ο τούρκος πρόξενος στο εσωτερικό των κομμάτων, όμως, δύσκολα θα σβήσει. Και τούτο διότι η εκλογική ρευστότητα που επικρατεί εξωθεί τα κόμματα σε κινήσεις απελπισίας. Βουλευτής της ΔΗΜΑΡ από το Λεκανοπέδιο επισκέπτεται πολύ τακτικά στην τουρκική πρεσβεία τον πρέσβη Κερίμ Ουράς και συζητά μαζί του, ενώ εντύπωση προκαλεί η πληροφορία σε επίπεδο περιφέρειας ότι τα κόμμα Κουβέλη μελετά να τοποθετήσει υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη (νομάρχη) με το συνδυασμό του τον πρώην πρόεδρο της παράνομης «τουρκικής ένωσης Ξάνθης». Αυτή του η πρωτοβουλία εκτιμάται ότι μπορεί να παρασύρει τον ΣΥΡΙΖΑ σε διαγκωνισμό «συμπάθειας» προς τη μειονότητα με αντίστοιχη απόφαση να περιληφθεί μειονοτικός «τουρκικών» προδιαγραφών στον συνδυασμό του υποψηφίου περιφερειάρχη Κώστα Μορφίδη.

Τα χρόνια πέρασαν, αλλά ως φαίνεται, τα φαντάσματα του Γιώργου Παπανδρέου και της Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν πλανώνται πάνω από τη Θράκη και ρίχνουν βαριά τη σκιά τους.

Πηγή "Επίκαιρα"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. αποχη 100% σαυτες τις εκλογες...τι να ψηφισεις;;;τουρκοκομματα;;;οχι ...σε καμια περοπτωση δεν ψηφιζω κομμα που εξυπηρετει τα συμφεροντα του προξενειου για να συντηρηθει...ξεφτιλα ξεπεσμος,σερνονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πείστε έναν Πομάκο να είναι υποψήφιος και στηρίξτε τον...

      Διαγραφή
    2. μακαρι να γινοταν αυτο...φιλε,αλλα οσο και να θελεις ενας κουκος δεν φερνει την ισορροπια...η στηριξη πρεπει να ερχεται και απο την κυβερνηση ..την εκαστοτε...εκει ειναι που χολενει το πραγμα...

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]