Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μεγάλες ρωσικές ενισχύσεις στην Κριμαία προδικάζουν πιθανές εξελίξεις


Ρωσικά στρατεύματα σε κίνηση και πάλι προς την Κριμαία
Μόνο σήμερα τουλάχιστον μια μηχανοκίνητη μεραρχία πεζικού με οχήματά της εισέρχεται στην Κριμαία

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Στην Σεβαστούπολη, σήμερα Σάββατο αναφέρθηκαν μεγάλες ρωσικές ενισχύσεις με τουλάχιστον δύο κατ’ εκτίμηση, μηχανοκίνητες μεραρχίες πεζικού με το σύνολο του υλικού τους, σύμφωνα και με βίντεο.
Από την άλλη πλευρά, ο υπουργός Εξωτερικών της Μόσχας απέκλεισε κάθε διάλογο με τις νέες αρχές της Ουκρανίας, τις οποίες κατονόμασε ως «μαριονέτες».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ουκρανικών δυνάμεων στην Κριμαία Vladislav Seleznyov και δηλώσεις του στο διεθνές πρακτορείο Associated Press, υπάρχουν δεκάδες μάρτυρες που αναφέρουν ότι είδαν ρωσικά αποβατικά πολεμικά πλοία, που αφού διέσχισαν τα Στενά του Κερτς, που χωρίζουν την Κριμαία από το ρωσικό έδαφος, την Παρασκευή το βράδυ, εκφόρτωσαν τουλάχιστον 200 στρατιωτικά οχήματα και τεθωρακισμένα στην ανατολική Κριμαία.

Επίσης σήμερα Σάββατο μια τεράστια σε μήκος ρωσική μηχανοκίνητη στρατιωτική φάλαγγα (με συμβατικούς αριθμούς) έφθασε στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Κριμαίας, Συμφερούπολη, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο AGI. Η φάλαγγα αποτελούνταν από δεκάδες οχήματα και τεθωρακισμένα που μετέφεραν στρατιώτες σύμφωνα με πηγή, από την πόλη της Zuya, στην Συμφερούπολη. Το κονβόι φέρεται να ήρθε από τα ανατολικά δια μέσου της πόλη Belogorsk.

Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου AP, βλέποντας την αυτοκινητοπομπή το Σάββατο 40 χλμ δυτικά της πόλης Φεντοσία, παρατήρησε στο πίσω μέρος των φορτηγών, βαριά οπλισμένους στρατιώτες χωρίς να έχουν οποιοδήποτε σήμα ή διακριτικό.

Σχόλιο: Η Ρωσία πραγματοποιεί ενίσχυση των δυνάμεων της στην χερσόνησο της Κριμαίας, προφανώς με σκοπό την διεξαγωγή τετελεσμένων γεγονότων. Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για προσπάθειες, καταρχήν μετάβασης ουκρανικών δυνάμεων καταδρομών, αλλά και μελών του «δεξιού τομέα» στην περιοχή, γεγονός το οποίο θέλει να εξουδετερώσει το Κρεμλίνο εν τη γενέσει του. Γεγονός επίσης παραμένει η εξέγερση στο Ντόνεσκ, αλλά και σε άλλες πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας, και η σύλληψη ρωσόφωνων ηγετικών στελεχών, γεγονός που περιπλέκει επικίνδυνα τα πράγματα.
Εκτίμηση είναι ότι το ρωσικό στρατιωτικό σχέδιο στην Ουκρανία, όποια μορφή και εάν έχει, θα εκτελεστεί εις το ακέραιο και μετά θα καθίσουν οι Ρώσοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]