Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν στο «μάτι» και του Πούτιν, μετά τον Ομπάμα

Με «φόντο» τους Τατάρους της Κριμαίας

ΗΠΑ – Ρωσία επιστρέφουν σε τακτικές «ψυχρού πολέμου» με «φόντο» τα γεγονότα στην Ουκρανία και ο Ερντογάν κινδυνεύει να βρει «μπελά» σε ένα ακόμα μέτωπο.

Ο τούρκος πρωθυπουργός είναι στην «μπούκα» των αμερικανών εδώ και καιρό (αν και υπάρχουν ενδείξεις για αντιστροφή αυτού του κλίματος), αλλά πλέον «μπαίνει» και στο «μάτι» του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Αιτία, το αίτημα της μουσουλμανικής μειονότητας των Τατάρων στην Κριμαία προς την Άγκυρα, για συμπαράστασή της προς αυτούς.
Οι Τάταροι δεν επιθυμούν την απόσχιση της χερσονήσου από την Ουκρανία, την ώρα που η αντιπαράθεση της τελευταίας με την Ρωσία οξύνεται.

Το βέβαιο είναι ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν πρόκειται να δει θετικά κανενός είδους «παρέμβαση» από την κυβέρνηση τουΤαγίπ Ερντογάν στα δικά του «χωράφια» κι ενώ ο τούρκος έλαβε πρόσφατα «μήνυμα» και από τον Μπάρακ Ομπάμα.
Οι ΗΠΑ εμφανίσθηκαν στα τέλη του Ιανουαρίου να εξαπολύουν απειλές κατά του Ερντογάν, ακόμα και την ανατροπή του από την εξουσία, εφόσον δεν «επέστρεψε στη νομιμότητα», για την πολιτική που ακολουθεί στο εσωτερικό της χώρας του, αλλά και στο εξωτερικό.

Επικίνδυνος
Η αμερικανική εφημερίδα New York Times με «πύρινο» άρθρο της είχε επιτεθεί τον Ιανουάριο κατά του Ερντογάν και του καταλόγιζε τότε ότι έχει δημιουργήσει ένα «απολυταρχικό καθεστώς» περιγράφοντας την Τουρκία ως κίνδυνο για το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Αν ο τούρκος πρωθυπουργός καταφέρει να «ενώσει» Ομπάμα και Πούτιν «απέναντί» του, θα είναι πραγματικό ένα επίτευγμα!
Η περιοχή της Κριμαίας έχει τη δική της ιστορία. Η Κριμαία ανήκε από το 1475 ως το 1774 στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Μετά τον Ρωσο-Τουρκικό πόλεμο ανεξαρτητοποιήθηκε και το 1783 προσαρτήθηκε στην Ρωσική Αυτοκρατορία.
Ο Στάλιν είχε χαρακτηρίσει δια νόμου τους Τατάρους ως προδότες της Σοβιετικής Ένωσης το 1944, με την κατηγορία ότι συνεργάσθηκαν με τους Γερμανούς στην διάρκεια του πολέμου.

Εν έτη 2014 οι Τατάροι επιστρέφουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για άλλους λόγους και η περαιτέρω στάση των Τούρκων -και σε αυτό το ζήτημα- μπαίνει στο «μικροσκόπιο» των δύο μεγαλύτερων χωρών του πλανήτη.

Κλέφτη!
Οι εξελίξεις στην Τουρκία, έτσι κι αλλιώς, διατηρούνται μόνιμα στην κορυφή της επικαιρότητας. Το «κλέφτη Ερντογάν» που φώναζε πλήθος λαού στις πρόσφατες διαδηλώσεις των τούρκων πολιτών κατά του νυν πρωθυπουργού, δεν ηχεί έτσι κι αλλιώς καλά στα αφτιά των ηγετών των δύο υπερδυνάμεων του πλανήτη.
ΗΠΑ και Ρωσία παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στο τεράστιο σκάνδαλο με τις μίζες που συγκλονίζει την Τουρκία από τον περασμένο Δεκέμβριο, στο πλαίσιο του οποίου έγιναν 71 συλλήψεις, 14 προφυλακίσεις και μεταξύ αυτών υπήρξαν οι γιοί τριών υπουργών.

Πηγή “Press Time”


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]