Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η υποψηφιότητα του Τέρενς Κουίκ δεν άρεσε στον τούρκο πρόξενο της Κομοτηνής

Να λοιπόν που υπάρχει ελπίδα για τους ψηφοφόρους της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για να δώσουν την απάντηση που πρέπει και να αντιμετωπίσουν τους κολαούζους, τους εραστές και τους εγκάθετους του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές.

Και αυτή η ευκαιρία είναι η καλύτερη δυνατή, αφού το τουρκικό προξενείο ήδη εκδήλωσε την δυσαρέσκειά του από την υποψηφιότητα του Τέρενς Κουίκ για την θέση του περιφερειάρχη. Ίσως, μάλιστα, αυτή η (έντονη) δυσφορία του τούρκου προξένου (και της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής) να λειτουργεί και ως πυξίδα για τις εκλογές του Μαΐου, αφού οι υπόλοιποι υποψήφιοι έχουν ήδη δώσει (άμεσα ή έμμεσα) τα σχετικά «διαπιστευτήρια» στον τούρκο πρόξενο Ιλχάν Σαρνίτς, προκειμένου να τύχουν της συμπάθειάς του και να λάβουν μέρος των ψήφων από τους μουσουλμάνους της Θράκης που επηρεάζονται (ποικιλοτρόπως, αν και πάγια τακτική πίεσης είναι μέσω των ιμάμηδων την τελευταία Παρασκευή προ των εκλογών, όπου εξαπολύονται απειλές και για μη μουσουλμανική ταφή όσων δεν ακούσουν – υπακούσουν στις επιθυμίες του Αλλάχ (δηλαδή των ιμάμηδων και των ψευτομουφτήδων που βρίσκονται στην κατάσταση πληρωμών του τούρκου προξένου).

Γεγονός, πάντως, είναι πως ο Τέρενς Κουίκ, σαν υπεύθυνος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα Ελληνοτουρκικά και τα θέματα εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, ασχολήθηκε πολύ περισσότερο με την Θράκη και τους κατοίκους της, από ότι οι τοπικοί υποψήφιοι κομματάνθρωποι, μη διστάζοντας να κατακεραυνώνει ενίοτε τις πρακτικές, τις τακτικές και τις δράσεις του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και της εν γένει αλυτρωτικής τουρκικής πολιτικής που αναπτύσσεται μέσω παρακρατικών ομάδων τουρκοφρόνων ή και των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών που λειτουργούν επί χρόνια στην ευαίσθητη αυτή ακριτική περιοχή.

Σε δηλώσεις που έκανε στην Κομοτηνή και μετά στην Αλεξανδρούπολη ο Τέρενς Κουίκ είπε τα εξής:
«Όχι μόνο για να συνεχίσουμε να αποδεικνύουμε και εγώ προσωπικά, ότι δεν μας αφορούν ψηφοθηρικά και αντεθνικά παιγνίδια με το Προξενείο, αλλά και ότι θα δώσουμε και τη ψυχή μας για την οικονομική ανασυγκρότηση όλων των νομών, για να δούμε, επιτέλους, ευτυχισμένες και ευτυχισμένους, χαμογελαστές και χαμογελαστούς, Ελληνίδες και Έλληνες. Όλων των πολιτικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων».
Δηλώσεις Τέρενς Κουίκ για την υποψηφιότητά του στην περιφέρεια ΑΜ-Θ

«Η Θράκη είναι μία από τις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης. Όμως, είναι επιπλέον και μία περιοχή που βρίσκεται στο επίκεντρο των σχεδιασμών της Τουρκίας για επέκταση των τουρκικών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή. Οι κάτοικοι της περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν γνωρίσει από πρώτο χέρι και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια την εγκατάλειψη της Αθήνας. Τόσο οι χριστιανοί, αλλά και οι μουσουλμάνοι της Θράκης, είναι θύματα μίας ιδιότυπης και εξόφθαλμα προβληματικής άσκησης μηδενικής πολιτικής του Ελληνικού κράτους (το οποίο είναι πλέον φανερό ότι αποχωρεί από την περιοχή και παραδίδει -άτυπα- μέρος της Ελληνικής κυριαρχίας σε υπηρεσίες (μυστικές και «διπλωματικές») που εκφράζουν τα τουρκικά συμφέροντα.

Η Θράκη δεν αποτελεί μόνο σταυροδρόμι των πολιτισμών. Η Θράκη αποτελεί και σταυροδρόμι γεωπολιτικής ισχύος. Είναι χώρος που προσφέρεται για προσέλκυση ξένων κεφαλαίων και για μία ουσιαστική ανάπτυξη οικονομικής δραστηριότητας που θα συμβάλει στην κατακόρυφη αύξηση του βιοτικού επιπέδου του συνόλου των κατοίκων της.

Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία ουσιαστική κίνηση προσέλκυσης των ενδιαφερομένων να επενδύσουν στην περιοχή, παρά μόνο εκείνων που θα δημιουργούσαν συνθήκες επιπλέον μείωσης των ανθρωπίνων και εργασιακών δικαιωμάτων των πολιτών, δηλαδή εταιρειών που θα δημιουργούσαν Ειδικές Οικονομικές Ζώνες και θα απομυζούσαν -κυριολεκτικά- τα τεράστια προσφερόμενα οφέλη της περιοχής.

Έχουμε τρόπους, έχουμε προτάσεις, έχουμε όραμα.

Μα περισσότερο από όλα έχουμε να προσφέρουμε μέσα από προσωπική εργασία, την δημιουργία συνθηκών για ένα σταθερό, ασφαλές και καλύτερο αύριο.

Η Τουρκία έχει τα δικά της σχέδια για την Θράκη.
Εμείς έχουμε τα δικά μας. Κι επειδή η Θράκη είναι μέρος της Ελλάδας, οι Έλληνες αποφασίζουν και θα αποφασίσουν για το τι θα συμβεί σε αυτή την περιοχή της Ελλάδας.

Η συμπάθεια και η αγάπη μου προς τους μουσουλμάνους κατοίκους της Θράκης είναι δεδομένη. Όπως είναι δεδομένη και η θέση μου για όλους εκείνους που επιθυμούν να καταστήσουν την Θράκη τόπο ανασφάλειας και γενικότερης έντασης.
Λυπάμαι που δεν μπορώ να μοιραστώ τα όνειρά τους. Θα προσεύχομαι όμως για αυτούς, να τους φέρει ο Θεός την αγάπη στην καρδιά τους.

Η περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει ανάγκες. Κι ενώ αυτές είναι δεδομένες δυστυχώς δεν έχουν ικανοποιηθεί από την Ελληνική Πολιτεία. Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα σε όλα τα λάθη και τις παραλείψεις να δώσουμε απάντηση, να δώσουμε προτάσεις και λύσεις. Όχι επειδή θέλουμε, αλλά επειδή δεν γίνεται διαφορετικά. Μέσα στις γεωπολιτικές ανακατατάξεις που γίνονται, η περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, απαιτείται να βρεθεί έτοιμη, θωρακισμένη και να εκμεταλλευτεί στον μέγιστο δυνατό βαθμό όλα όσα μπορεί να κατακτήσει και να δημιουργήσει.

Όσο για εκείνους που η υποψηφιότητά μου τους στεναχώρησε, πραγματικά λυπάμαι. Λυπάμαι, επειδή με την βοήθεια των πολιτών της περιφέρειας ΑΜ-Θ θα συνεχίσω να τους στεναχωρώ και να τους χαλάω τα σχέδια, για τα επόμενα χρόνια. Και μπορούν να είναι σίγουροι πως τα σχέδιά τους και οι μηχανισμοί τους έχουν ήδη τελειώσει. Για οποιεσδήποτε άλλες απορίες έχουν, με χαρά θα τους δεχθώ για να τους τις απαντήσω στο γραφείο μου στην Περιφέρεια της ΑΜ-Θ.

Εύχομαι καλό και έντιμο αγώνα, σε όλους τους συνυποψηφίους μου. Ξεκινώ από αρνητική θέση, επειδή γνωρίζω πως είμαι αντιπαθής στην Τουρκία. Το θεωρώ τιμή μου να δίνω άνισο αγώνα, επειδή οι Έλληνες έδιναν πάντα άνισους αγώνες. Έτσι θα γίνει και τώρα…

Τέλος, για όσους αναρωτιούνται γιατί βάζω υποψηφιότητα στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχω να τους απαντήσω πως το κάνω αυτό επειδή αγαπώ την πατρίδα μου και τρέχω να την υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις, όπου αυτή με χρειάζεται περισσότερο…».



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

14 σχόλια :

  1. Μπραβο..συγχαρητηρια στονκ.Κουικ και στους ΑΝ.ΕΛ...ετσι πρεπει να κανουνε ολοι για να ξαναρθει η ισορροπια στην Θρακη μας....μακαρι να μπορουσα να ψηφιζα εκει και να ψηφιζα τον κ.Κουικ...μακαρι να βγει και να ξερει πως ειμαστε εδω να βοηθησουμε και να υποστηριξουμε οποτε χρειαστει.Καλη επιτυχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πατριωτικό κόμμα οι ΑνΕλ...
    "Βόρεια Κύπρος", de facto αναγνώριση γκρίζων ζωνών μέσω Λυγερού και πολλά άλλα που δεν γράφονται (ακόμα)...
    Όσο μένει εκεί ο Κουίκ χαντακώνεται άσχημα. Θα πέσει μαζί τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντως, η υποψηφιότητα του Κουίκ είναι σίγουρα πολυ καλύτερη από το ΣΥΡΙΖΑ, τη Σαμαροβενιζελο-δημοκρατία, τη ΔΗΜΑΡ και τα άλλα φληναφήματα που συναγελάζονται μετά του τούρκου προξένου. Ίσως είναι και η λαμπρή ευκαιρία του Κουίκ να μην χαντακωθεί, αφού και μπορεί και θέλει να βοηθήσει τους Έλληνες της Θράκης

      Διαγραφή
    2. Την βρίσκω πολύ σοβαρή υποψηφιότητα. Μένω στη Θράκη και ξέρω ότι παλεύει γι αυτήν. Και, ναι, είναι η μόνη λύση που βλέπω για να ψηφίσω αλλά και για να στείλω ένα πολύ καθαρό μήνυμα στην τετράδα των μνημονιακών ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ (μετά τις δηλώσεις υποταγής στη Γερμανία από τον Δραγασάκη

      Διαγραφή
    3. Εγώ πάλι, γιατί έχω την εντύπωση ότι ο Λυγερός είναι "παίκτης" του Σαμαρά;

      Διαγραφή
  3. Προσωπικά τον επόμενο που θα προτιμούσα να θέσει υποψηφιότητα στην περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι ο πρώην πρέσβης κ. Κοραντής. Όμως και ο Τέρενς Κουίκ είναι η καλύτερη πρόταση που θα μπορούσε να γίνει. Ελπίζω μόνο οι κάτοικοι της Θράκης να καταλάβουν τι σημαίνει ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τι σημαίνει ψήφος στους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ θα τον στηρίξω τον Κουίκ, αφού -όπως αναφέρει και το άρθρο- έχει κινηθεί μέσα στη Θράκη πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους υποψήφιους των άλλων κομμάτων και γνωρίζει τα προβλήματα της περιοχής ως έχουν και όχι μέσα από κομματικά πατομπούκαλα.θα τον στηρίξω και θα παλέψω για να κερδίσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί διαφημίζετε μόνο την υποψηφιότητα Κουίκ? Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ που έχει ακόμη πιο σκληρή στάση απέναντι στο Τουρκικό Προξενείο δεν γνωρίζετε ότι κατεβάζει και αυτή συδυασμό για την περιφέρειά μας? Και το σημαντικότερο? Από στελέχη τους που είναι κάτοικοι της περιοχής, και όχι εισαγόμενοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΛΛΩΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.
    ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. opou akous megala logia krata kai mikro kalathi .KAPOTE ENAS ELLINARAS POLITIKOS PIGEGIAPOLITIKO LOGO SENA VORINO HORIO TIS IPEIROU OTAN EKFONOUSE TON LOGOTOU STOUS IPERILIKES TOUHORIOU EFOSON OLI INEOLEA EIHAI METANASTEUSI TOUS LEGI THASAS KTISOUME KAI SHOLIA TOTE KAP[IOS PAPOUS TOUAPANTA MADEN EHOUME PAIDIA KAI O AGEROHOS POLITEUTIS TOUS APANTA THASAS KANOUME KAI PAIDIA ( EMIS I ELLINES EHOUME MATHI NA ENTOUSIAZOMETHA POLLI EOHOLA OTAN KATI EINAI METOMEROSMAS I OTAN KAPIOS LEIKATI KALO GIATIN PATRIDAMAS KAI POTE DEN SKEPTOMETHA PIOS OSKOPOS KAI TI APOSKOPI OKATHENAS APO AUTA OPOU KIRISI O KATHE ENAS PROSPATHI NAPROSFERI STON KATHE PSIFOFORO AUTO OPOUTHILI NA AKOUSI ) OSO GIATOUS MOGGOLOUS PRAKTORES I EYP EHI TO APOLITO DIKEOMA STIN EXAFANISITOUS KAI TOKRATOS EINAI ISTHISIN NAPERIORISI TIS DRASTIRIOTITES TOU KOLOPROXENIOU TON MOGGOLON PISO APO OLLA AUTA IPARHOUN SINFERONTA APO TA OPIA OKATHE POLITIS DEN EHI DIKEOMA NAGNORIZI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ τον γουστάρω τον Κουίκ. Γιατί είναι διατεθειμένος να αφήσει το βόλεμά του και να μπλέξει με ένα σωρό προβλήματα που έχει η περιφέρεια ΑΜ-Θ. Επιπλέον, δεν διστάζει να τα χώνει στην Άγκυρα και στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, ενώ οι άλλοι υποψήφιοι των "μεγάλων κομμάτων", δεν έχουν τολμήσει ποτέ να πούνε ούτε μία κουβέντα κατά της δράσης των τουρκοπρακτόρων και του τούρκου προξένου. Ούτε μία φορά! Να ψηφίσεις ποιόν; Τον Γιαννακίδη του ΠΑΣΟΚ που μας έφερε το μνημόνιο, που έτρεξε να τον στηρίξει ο... αδιάβαστος Χρυσοχοΐδης και που σαν περιφερειάρχης ήταν ανύπαρκτος και δεν έχει κάνει τίποτε απολύτως για την περιφέρεια ΑΜ-Θ; Να ψηφίσεις τον Παυλίδη, που καταθέτει διαπιστώσεις και πολλά Σαμαρικά "Θα", ενώ είναι και κομματικός υποταγμένος του Αντωνάκη του Σαχλαμάρα, ενός ακόμη ολετήρα της χώρας; Να ψηφίσεις τον άλλον του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είπε τίποτε για τις αφίσες του που κυκλοφόρησαν στα τουρκικά; Λίγη σοβαρότης δεν βλάπτει. Ιδιαίτερα στην πλέον παραμελημένη περιοχή της Ελλάδας. Και τρελαίνομαι που ξαφνικά οι υπερασπιστές, ιδιαίτερα του Παυλίδη, μιλάνε για "ξένους που ήρθαν στην Θράκη, σαν να μην υπάρχουν ντόπιοι ικανοί"... Θα πηδηχτούμε από το παράθυρο, δεν γίνεται αλλιώς..., αφού ο Παυλίδης είναι από τα Γρεβενά και επί χρόνια Νομάρχης της Ξάνθης δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΕ για τον νομό που διοικούσε, ενώ κατόρθωσε (με τη βοήθεια του άλλου νεοδημοκράτη δημάρχου της Ξάνθης) να μην συνδεθεί η πόλη με το φυσικό αέριο. Κατόρθωσε επίσης να ανοίξει "κάθετο άξονα" με τη Βουλγαρία και δεν έκανε φυλάκιο ελέγχου μέσα σε ελληνικό έδαφος, διευκολύνοντας την ανεξέλεγκτη είσοδο και έξοδο πάσης φύσεως εγκληματιών από το συγκεκριμένο συνοριακό πέρασμα. Μόνο τους τελευταίους μήνες έχει αρχίσει να επισκέπτεται όλα τα τζαμιά της περιφέρειας, ζητιανεύοντας ψήφους από τον τούρκο πρόξενο. Λίγη ντροπή δεν θα έβλαπτε. Στην καλύτερη, δεν θα έπρεπε να βάλει καν υποψηφιότητα, αν αγαπούσε τον τόπο. Αρκετά μηδενικά έχει αφήσει πίσω του. Έτσι, προτιμώ τον Τέρενς Κουίκ, που το μόνο που βρίσκουν να του καταλογίσουν είναι ότι είναι... ξένος! Έλληνας ξένος στην περιφέρεια ΑΜ-Θ;! Εκτός και αν ο κύκλος του κ. Παυλίδη που τα διαδίδει αυτά εννοεί ότι για να έρθει κάποιος στην Θράκη δεν αρκεί να είναι και να νιώθει Έλληνας, αλλά θα πρέπει να έχει και... διαβατήριο. Σοβαρότης ΜΗΔΕΝ, από έναν υποψήφιο που πρότεινε ο Σαμαράς, φυσικά δεν περίμενα κάτι καλύτερο. Δεν είναι αργά να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Έτσι κι αλλιώς, και η απουσία του από τα κοινά δεν έγινε αισθητή σε κανέναν. Αφού πάντα ήταν ωσεί παρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνώ κι εγώ.Όποιος ψηφίσει σε αυτές τις εκλογές υποψήφιους ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ είναι σαν να λέει σε αυτά τα κόμματα πως καλά κάνανε και μας έκλεψαν και μας ξεπούλησαν. Στην περίπτωση της περιφέρειας ΑΜ-Θ, όποιος ψηφίσει και ΣΥΡΙΖΑ τότε είναι σαν να λέει πως καλά κάνει ο Αλέξης και οι υπόλοιποι του ΣΥΡΙΖΑ και λατρεύουν την Τουρκία, τα Σκόπια και τους Τσάμηδες. Ακόμη περιμένω ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που να καταδικάζει τη χρήση της τουρκικής γλώσσας στις αφίσες του στην Κομοτηνή.Αλλά όσο και να περιμένω, δεν πρόκειται να βγάλουν άχνα. Γιατί γουστάρισαν την "πρωτοβουλία" του τουρκοπρακτοράκου που τον έχουν και βουλευτη τους στην Κομοτηνή. Πόσες ψήφους πάει η Θράκη ρε Αλέξη; Ούτε αυτό μπορείς να μας πεις; Κουίκ και πάλι Κουίκ. Να έρθει και να καθαρίσει γρήγορα με τη μπλέμπα και τους σκυμένους γκρουεζάδες των κυβερνητικών κομμάτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τέρενς Κουίκ.Τουλάχιστον αυτός μιλάει ενώ οι υπόλοιποι κρύβονται. Και κρύβονται χρόνια τώρα και συστηματικά. Τα ψηφαλάκια μετράνε πιό πολύ γι αυτούς από ότι η "πατρίδα" που κόπτονται ότι θέλουν να υπηρετήσουν. Προχώρα Τέρενς, τουλάχιστον εσύ είσαι ειλικρινής, δουλευτεράς και δεν ψάχνεις τρόπους για να γίνεις διάσημος. Άλλοι όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμε 6.56μ.μ. έγραψες. Για την ακρίβεια ξεβράκωσες κυριολεκτικά με αυτά που είπες. Και από ότι φαίνεται ξέρεις πολλά για την ποιότητα των κομματόσκυλων που ξαφνικά το παίζουν και τοπικιστές. Έγραψες σου λέω και με έπεισες να ψηφίσω τον Τέρενς, που μόλις ακουσαν την υποψηφιότητά του άρχισαν να τρέμουν. Γιατί ξέρουν πως δεν μπορούν ούτε να το φοβίσουν ούτε να τον αντιμετωπίσουν, αφού οι ίδιοι είναι κενοί επιχειρημάτων. Ψηφίζουμε τον Τέρενς όχι επειδή έτσι γουστάρουμε, αλλά επειδή εκείνος μας γουστάρει και έρχεται να σταθεί δίπλα μας και να δουλέψει για εμάς, όχι για να μας δουλέψει όπως κάνανε τα γνωστά κομματόσκυλα χρόνια τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]