Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έμμεση ομολογία Ομπάμα πως η Αμερική είναι πλέον αδύναμη

Της απόφασής του να μην κάνει χρήση βίας κατά του συριακού καθεστώτος το περασμένο φθινόπωρο, υπεραμύνθηκε την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν και αυτές τα όριά τους.

«Νομίζω ότι δεν είναι σωστό να πιστεύουμε ότι ήμασταν σε θέση, με λίγα στοχευμένα πλήγματα, να εμποδίσουμε αυτά που παρακολουθούμε στη Συρία», είπε ο Ομπάμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CBS. Η συνέντευξη αυτή μαγνητοσκοπήθηκε στη Ρώμη, λίγο πριν από την αναχώρηση του Αμερικανού προέδρου για τη Σαουδική Αραβία.

«Το θέμα δεν είναι ότι δεν άξιζε τον κόπο αλλά ότι μετά από μια δεκαετία πολέμου οι ΗΠΑ έχουν τα όριά τους», πρόσθεσε. «Οι στρατιώτες μας που εναλλάσσονται, οι οικογένειές τους, το κόστος που συνεπάγεται κάτι τέτοιο και η ικανότητα να φτάσουμε σε μια βιώσιμη λύση χωρίς να χρειάζεται να δεσμευτούμε ενδεχομένως για άλλη μια δεκαετία» ήταν οι λόγοι που η Ουάσινγκτον δεν ήθελε να προχωρήσει σε μια στρατιωτική επέμβαση, σημείωσε.

«Και επιπλέον, δεν είναι σαφές ότι το αποτέλεσμα θα ήταν σημαντικά καλύτερο», εάν είχε γίνει η επέμβαση αυτή, συμπλήρωσε ο Ομπάμα.

Ο πόλεμος στη Συρία, που συμπλήρωσε ήδη τρία χρόνια, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 146.000 ανθρώπους. «Όταν βλέπουμε μια χώρα σαν τη Συρία, πως διαμελίστηκε, την ανθρωπιστική κρίση της, φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι συμβατό με καμία λογική ερμηνεία του Ισλάμ, το να βλέπουμε τα παιδιά να λιμοκτονούν ή να σκοτώνονται, οικογένειες να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους...», κατέληξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα.

Σχόλιο ιστολογίου: Ο Ομπάμα, δηλαδή ομολόγησε ότι λυπάται για τις σφαγές των αμάχων στη Συρία (αποφεύγοντας να κατονομάσει τους σφαγείς), όμως την ίδια στιγμή υποστηρίζει τους εγκληματίες, βοηθώντας στον εξοπλισμό τους (τα χρήματα τα βάζουν αραβικές χώρες), αφού η Αμερική δεν μπορεί πλέον να συμμετέχει σε πολέμους. Με απλά λόγια, οι ΗΠΑ είναι πλέον μια αδύναμη χώρα, δεν μπορεί να υπολογίζεται στις μεγάλες δυνάνεις αφού έχει σημαντικά οικονομικά προβλήματα, οι αμερικανοί πολίτες δεν είναι διατεθειμένοι να βλέπουν στρατιώτες των ΗΠΑ να επιστρέφουν μέσα σε σακούλες αφού σκοτώθηκαν σε πολέμους άλλων χωρών... Στυγνή ομολογία του αμερικανού Προέδρου, αδυναμίας και υποχώρησης των ΗΠΑ (τουλάχιστον με τη μορφή που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε) από τη διεθνή σκηνή. Οι ΗΠΑ συρρικνώνονται και επισήμως, ο γεωπολιτικός χάρτης αλλάζει και οι νέοι παίκτες (μαζί και όσοι επανέκαμψαν) φαίνεται πως θα ορίσουν τον κύριο "όγκο" των επικείμενων αλλαγών. Οι συμμαχίες που καλούντα να κάνουν τα μικρότερα κράτη, θα καθορίσουν τον επόμενο κυρίαρχο του παιχνιδιού, εκτός εάν οι ΗΠΑ περάσουν σε επιθετική οικονομική πολιτική και εξοικονομήσουν τους απαραίτητους πόρους που απαιτούνται για να διατηρηθούν στην 1η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ισχύος...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. μην τον πιστευετε τον ψωφιο κοριο κανει...μολις του δωθει η ευκαιρια θα ρημαξει τους παντες οπως συνηθιζει η υπερδυναμη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]