Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ουκρανία στη δίνη το γερμανικού "εξτρεμισμού"

Του Γεωργίου Παπασίμου
Δικηγόρου
Μέλους Δ.Σ. του «ΠΡΑΤΤΩ» 

Οι δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία, Χώρα με σημαντική στρατηγική γεωπολιτική αξία, αφού βρίσκεται στο «μαλακό υπογάστριο» της Ρωσίας, με τις εικόνες των νεοναζί διαδηλωτών με τις μαυροκόκκινες σημαίες, καθορίζουν, μάλιστα, και τις εξελίξεις, καταδεικνύουν ότι, στο πλαίσιο ενός παρηκμασμένου και «γερασμένου» παγκόσμιου καπιταλισμού, που επιφέρει και σημαντικές γεωπολιτικές ανακατατάξεις, με κυρίαρχη την στροφή και το ενδιαφέρον της στρατιωτικής υπερδύναμης των Η.Π.Α. στην Ασία, λόγω Κίνας, τα πάντα είναι δυνατά, όσον αφορά τις «θερμές εστίες έντασης» και τον πόλεμο, ως πολιτικό «εργαλείο», όχι μόνο στον Τρίτο και στον Τέταρτο Κόσμο, αλλά και στην «καρδιά» της Ευρώπης.

Και αυτή, δυστυχώς, η εξέλιξη φαίνεται να αποκτά μονιμότερα χαρακτηριστικά, εξαιτίας της παροχής του «δακτυλιδιού» των Η.Π.Α. στην Γερμανία, όσον αφορά τις διευθετήσεις στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο, φυσικά υπό την «υψηλή εποπτεία» τους. Όμως, η παράδοση και η αντίληψη της Γερμανικής πολιτικοοικονομικής «ελίτ», χαρακτηρίζεται από έντονο οικονομικό εθνικισμό, που τον βιώνουμε στον Ευρωπαϊκό Νότο, με την δημιουργία των «αποικιών χρέους» και τον «επιθετικό εξτρεμισμό», που είδαμε στην Ουκρανία, όπου επιχειρείται ο πλήρης έλεγχος της Χώρας αυτής, με ενίσχυση του ακροδεξιού κόμματος Svoboda, που, ήδη, κατέλαβε νευραλγικά πόστα στην πολιτική ιεραρχία της Ουκρανίας, με έπαθλο το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα !!!, παρά το γεγονός ότι, σε συνεργασία με τους παραστρατιωτικούς νεοναζί του Δυτικού Τομέα, έχουν εξαπολύσει πογκρόμ διώξεων κατά των κομμουνιστών και των άλλων εθνικών μειονοτήτων της Ουκρανίας, ανάμεσα στις οποίες είναι και οι Έλληνες ομογενείς.

Η βίαιη προσπάθεια «πολιτικής κατάληψης» της Ουκρανίας από το Βερολίνο, υπό την «υψηλή εποπτεία» της Ουάσιγκτον, είναι βέβαιο ότι θα υποχρεώσει την Ρωσία να παρέμβει, αφού το πιο αναπτυγμένο βόρειο και ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας έιναι φιλορωσικό, με πλειοψηφία ρωσόφωνου πληθυσμού, η, δε, κρίσιμη και ευαίσθητη στρατηγικά περιοχή της Κριμαίας ήταν διαχρονικά ιστορικά Ρωσικό έδαφος, που παραχωρήθηκε ως «δώρο» από τον Ουκρανικής καταγωγής, τότε Πρόεδρο της Σοβιετικής Ένωσης Χρουστσώφ. Στην διάρκεια, δε, του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, πέντε εκατομμύρια περίπου Ουκρανοί έχασαν τη ζωή τους πολεμώντας εναντίον των Ναζί του Χίτλερ, ενώ, ταυτόχρονα, χιλιάδες, επίσης, Ουκρανοί από το δυτικό τμήμα της σημερινής Ουκρανίας, που επί δεκαετίες, πριν την συγκρότηση της Σοβιετικής Ένωσης, ήταν υποτελές επί αιώνες στις Κεντροευρωπαϊκές δυνάμεις (Πολωνία, Σουηδία κ.λπ.), πολέμησαν στο πλευρό των Ναζί και διέπραξαν τεράστια εγκλήματα πολέμου.

Γίνεται αντιληπτό ότι, σε μία τέτοια Χώρα, όπου υπάρχουν αυτές οι έντονες αντιθέσεις στην κοινωνική συγκρότησή της και με τόσο ισχυρές αντιναζί μνήμες στο ήμισυ και πλέον του πληθυσμού της Ουκρανίας, η ενίσχυση των Ουκρανών νεοναζί από τον Γερμανικό και Αμερικανικό παράγοντα, προκειμένου να επιφέρουν, μέσω των διαδηλώσεων, το χάος και, στην συνέχεια, τον πλήρη έλεγχο της Χώρας από αυτές τις δυνάμεις, με δεδομένα τα σοβαρά και δικαιολογημένα συμφέροντα της Ρωσίας στην περιοχή, αποτελεί, αν μη τι άλλο, πολιτικό εξτρεμισμό. 
Ως προς τα, δε, υποτιθέμενα «κινήματα ανατροπής» σε διάφορες Χώρες, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτήν της Ουκρανίας, αλλά και της Βενεζουέλας, τα «φωτογραφίζει» καθαρά ο πρώην πράκτορας της CIA Phillip Agee: Ένας νέος οργανισμός της CIA εμφανίσθηκε το 1983. Η NED (National Endowment for Democracy), που χρηματοδοτείται από το Κογκρέσο για να διεισδύει σε κόμματα, συνδικάτα, φοιτητικές οργανώσεις, αγοράζει Μ.Μ.Ε. και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, για να ανατρέπει κυβερνήσεις, που αρνούνται τον 21ο Αμερικανικό Αιώνα, χρησιμοποιώντας την λαϊκή δυσαρέσκεια και τα υπαρκτά προβλήματα, που υπάρχουν και, σε συνεργασία με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ανατρέπουν κυβερνήσεις, εγκαταλείποντας την τακτική των στρατιωτικών πραξικοπημάτων.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]