Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η "αυτοκτονία" Ερντογάν και γιατί πρέπει να ανησυχούμε για την τουρκική αντίδραση

Ο Ερντογάν μοιάζει όλο και περισσότερο με πυγμάχο ο οποίος έχει στριμωχτεί για τα καλά στα “σχοινιά” και δέχεται απανωτά σκληρά χτυπήματα. Η αποδόμησή του είναι ραγδαία. Και τον πλήττουν πλέον εκεί που πονάει. Στην ηθική του, την οποία τα πολλά χρόνια της παντοκρατορίας του “πουλούσε”. Τον κατηγορούν ότι έβαλε “το δάχτυλο στο μέλι” αρπάζοντας πολύ μαύρο χρήμα και τώρα τον παρουσιάζουν και ως έναν “άτακτο ερωτιάρη” πολιτικό. Στην Τουρκία του Ισλάμ αυτά δεν είναι αστεία.

Παρόλα αυτά τα σφοδρά χτυπήματα ο Ερντογάν εξακολουθεί να αντιστέκεται και να αρνείται να αποδεχτεί ότι έχει μπει σε τροχιά υποχρεωτικής αποχώρησης . Δεν είναι τυχαίος ,ούτε πρόκειται να παραδοθεί εύκολα. Το ανησυχητικό στην περίπτωσή του το οποίο μας αφορά είναι ότι έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια πανικού.


Το “μπλοκάρισμα” του twitter και το επερχόμενο “κλείσιμο” του youtube για να αποφευχθεί η προβολή ροζ βίντεο που τον αφορά, δείχνουν ότι η λογική αλλά και το πολιτικό του ένστικτο αρχίζουν να τον εγκαταλείπουν. Είναι προφανές ότι ο Ερντογάν που έχει κάνει ακόμη και φυλακή στην αρχή της πορείας του προς την εξουσία, δεν έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους σκληρό πόλεμο .


Ο Ερντογάν σ΄ αυτή τη φάση είναι απρόβλεπτος. Γιατί δεν τον έχουμε “μετρήσει” ποτέ ως τώρα σε συνθήκες αφόρητης πίεσης. Η κατάρριψη του αεροσκάφους της Συρίας από τουρκικά F - 16 δεν είναι καλό σημάδι. Δείχνει ότι ο Ερντογάν και το καθεστώς του δεν θα διστάσουν να τα παίξουν όλα για όλα και να ανοίξουν ακόμη και μέτωπα πολεμικά προκειμένου η τουρκική κοινωνία και ειδικότερα η “άτακτη νεολαία” θα στραφούν αλλού.


Μπορεί να στρέψει την επιθετικότητά του προς το Αιγαίο ο Ερντογάν; Κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει και όλοι μας πρέπει να είμαστε υποψιασμένοι και ανήσυχοι. Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές η Τουρκία -κι όχι μόνο επί Ερντογάν- κάνει το “κοκκοράκι” μόνο αν νοιώθει απολύτως σίγουρη ότι μπορεί να το κάνει. Με την Συρία του Άσαντ να σπαράσσεται από τον εμφύλιο η Άγκυρα ξέρει ότι το ρίσκο που παίρνει είναι ελεγχόμενο. Δεν πρέπει να την αφήσουμε να πιστέψει ούτε λεπτό να πιστέψει ότι ισχύει το ίδιο και μ΄ εμάς.


Από την άλλη πρέπει να απομονώσουμε όους “τουρκοφάγους” και “πατριδοκάπηλους” κάνουν ότι είναι δυνατόν για να δώσουν την ευκαιρία στην Τουρκία να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Όπως δείχνει πολύ παραστατικά το βίντεο της Ουάσινγκτον Ποστ ο Ερντογάν κάνει ότι είναι δυνατόν για να “αυτοκτονήσει”. Ας μην τον ακολουθήσουμε.

Πηγή OnAlert

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]