Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ουκρανία ζήτησε από τις ΗΠΑ όπλα για να καταρρίψει ρωσικούς δορυφόρους

Το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι η Ουκρανία αιτήθηκε αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό- απόπειρα επίθεσης ηλεκτρονικού πολέμου κατά ρωσικών δορυφόρων
Οι ναζιστές της Ουκρανίας προσπαθούν να ξεκινήσουν παγκόσμιο πόλεμο

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σύμφωνα αρχικά με το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, παρελήφθη αίτημα από το Κίεβο για την παροχή νέου στρατιωτικού εξοπλισμού για τον ουκρανικό στρατό, αναφέρει με επείγον τηλεγράφημα του το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Ουκρανία έχει στείλει αίτημα προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την προμήθεια (στρατιωτικού) εξοπλισμού. Θεωρούμε ότι η αίτηση αυτή έχει ήδη επιβεβαιωθεί, και θα συνεχίσουμε να την εξετάζουμε περαιτέρω....» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Steve Warren, σύμφωνα με το Interfax.

Υπενθυμίζεται ότι στις, 14 Μαρτίου η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal» σε άρθρο της ανέφερε ότι, σε απάντηση αιτήματος από το Κίεβο για το εξοπλισμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ιδίως όσο αφορά την προμήθεια «σημαντικών» ποσοτήτων όπλων και πυρομαχικών, επικοινωνιών, καυσίμων των μαχητικών αεροσκαφών, συσκευών νυχτερινής όρασης, αλλά και στρατιωτικών πληροφοριών, το Πεντάγωνο απάντησε αρνητικά. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι ΗΠΑ συμφώνησαν να αποστείλουν στην Ουκρανία μόνο ατομικές μερίδες «ξηράς τροφής», οι αποστολές των οποίων θα ξεκινούσαν μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όσον αφορά τώρα τους ρωσικούς δορυφόρους, σύμφωνα με το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today, στις 15 Μαρτίου 2014, η ρωσική διοίκηση ανέφερε, «απόπειρα «διενέργειας» ηλεκτρονικού πολέμου από την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ουκρανίας». Το γεγονός αναφέρθηκε επίσημα από το Υπουργείο Επικοινωνιών της Ρωσίας.

Το ρωσικό υπουργείο σημείωσε ότι «οι άνθρωποι που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις θα πρέπει να σκεφτούν καλά και τις συνέπειες».

Σχόλιο: Χωρίς ίχνος κινδυνολογίας, όλοι οι σώφρονες άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, αναμένουν κάποια στιγμή την αποκλιμάκωση της έντασης στην Κριμαία και στην Ουκρανία γενικότερα. Καθώς όμως διαφαίνεται επικρατούν οι «θερμοκέφαλοι σύμβουλοι». Εάν εφοδιαστεί με αμερικανικά όπλα ο ουκρανικός στρατός, τότε σίγουρα αναμένεται ρωσική «απάντηση» και πάλι από την αρχή. Αυτή η σειρά δεν έχει τέλος, καθώς διαφαίνεται «διακυβεύονται πάρα πολλά στην γεωστρατηγική σκακιέρα». Δεν είναι μόνοι οι αγωγοί και το γόητρο των δύο υπερδυνάμεων, αλλά ακόμα ίσως και η μελλοντική επιβίωση τους.

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]