Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Τσίπρας "γκριζάρισε" την Θράκη

  • Η σιωπηλή αποδοχή των τουρκόγλωσσων αφισών του ΣΥΡΙΖΑ και η ανακοίνωση "θεματικού" (μη εκλεγμένου) μουσουλμάνου αντιπεριφερειάρχη, σημαίνει άτυπη αναγνώριση τουρκικής συγκυριαρχίας στην Θράκη
Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Τώρα που κατακάθισε η σκόνη από την επεισοδιακή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Ελληνική Θράκη, από όπου ξεκίνησε τον προεκλογικό αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αλλά και για τις ευρωεκλογές, μπορούμε με περισσότερη ψυχραιμία να προσεγγίσουμε τα όσα έγιναν ή δεν έγιναν, αλλά και τα όσα κάποιοι επιμένουν –για τους δικούς τους λόγους- να προωθούν για την Θράκη, ανεβάζοντας κατακόρυφα το κλίμα της τρομολαγνείας, εισάγοντας καινά δαιμόνια και δυναμιτίζοντας εκ των ου άνευ μία φύση και θέση απολύτως ευαίσθητη εθνικά περιοχή της Ελλάδας.

Ξεκαθαρίζοντας, αρχικά με τον Αλέξη Τσίπρα, θα πρέπει να τονιστεί πως τα όσα συνέβησαν πριν την επίσκεψή του στη Θράκη (δημοσιοποίηση προεκλογικών αφισών με υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στην τουρκική γλώσσα), ξεπερνούν ακόμη και την έννοια της αισχρότητας, αφού εισήγαγαν –επισημοποιώντας μάλιστα- την άποψη της άτυπης συγκυριαρχίας Ελλάδας και Τουρκίας στην Θράκη. 
Μία άποψη, που δεν αποκαθήλωσε η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, αντίθετα δε, την τόνωσε περισσότερο, αφού η επιλεκτική του επίσκεψη στον Εχίνο (ορεινό χωριό στο ν. Ξάνθης, το οποίο αποτελεί θύλακα του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και «επιχειρησιακή βάση» αναπτυσσόμενων δράσεων των τουρκοφρόνων στην περιοχή) επιβεβαίωσε την ιδιαίτερη σχέση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους τουρκόφρονες και όχι με απλά τους μουσουλμάνους που κατοικούν στην περιοχή). 
Ο κ. Τσίπρας, περιστοιχισμένος από τουρκόφρονες δεν ξέχασε να υποσχεθεί θέση ευρωβουλευτή, αλλά και θέση αντιπεριφερειάρχη ειδικού ρόλου, στους τουρκόφρονες και στους (ημι)επίσημους εκπροσώπους του τουρκικού προξενείου.

Στην επίσημη ομιλία του στην Κομοτηνή απέφυγε να θίξει το θέμα των τουρκόγλωσσων αφισών που είχαν ήδη ξεσηκώσει το πανελλήνιο, αποδεχόμενος επί της ουσίας τα όσα καταμαρτυρήθηκαν για την ιδεοληπτική (και όχι μόνο) προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα διεκδικεί η τουρκική εξωτερική πολιτική μέσω του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής και των εκλεκτών του (ψευτομουφτήδες, μουσουλμάνοι βουλευτές) για την Ελληνική Θράκη. 
Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι μέχρι και σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως ανακοίνωση (τοπικά σε Ξάνθη ή Κομοτηνή ή και επίσημη από τα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου) η οποία να καταδικάζει ή να επαινεί τις τουρκόγλωσσες αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίσθηκαν στην Ελληνική Θράκη.

Εν ολίγοις, ο Αλέξης Τσίπρας γκριζάρισε την Ελληνική Θράκη και αναγνώρισε ατύπως την συγκυριαρχία της Τουρκίας στην περιοχή. Υπό φυσιολογικές συνθήκες -και εάν λειτουργούσε υπέρ των ελληνικών συμφερόντων η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου- έπρεπε να απευθυνθεί ερώτηση από την πλευρά της κυβέρνησης προς τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία θα τον καλούσε να ξεκαθαρίσει δημοσίως (μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο) την θέση του ιδίου αλλά και του κόμματός του, ως προς τα όσα απέφυγε να θίξει στην Ελληνική Θράκη, κατά την επίσκεψή του. 
Και, αναλόγως της απάντησής του, να γινόταν άμεση ψήφιση για παραπομπή του Αλέξη Τσίπρα στην Δικαιοσύνη (απώλεια βουλευτικής ασυλίας) με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, ενώ θα κηρυσσόταν το κόμμα του ως «εγκληματική οργάνωση» που δρα (και συνεργάζεται με ξένες χώρες και υπηρεσίες) κατά των εθνικών συμφερόντων. Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής και ούτε προβλέπεται να συμβεί, αφού και η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αντιμετωπίζει σοβαρά την πιθανότητα να βρεθεί αντιμέτωπη με τις ίδιες κατηγορίες (είτε κατά την διάρκεια είτε μετά την απομάκρυνσή της από την εξουσία).

Ο δρόμος που φαίνεται πως επιλέγει η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, συνδεόμενη πλέον (άμεσα ή έμμεσα) με τις θέσεις της αλυτρωτικής τουρκικής εξωτερικής πολιτικής για την Ελληνική Θράκη, φαίνεται πως είναι μία χωρίς επθστροφή πολιτική επιλογή, η οποία τοποθετείται έναντι των ελληνικών δικαίων και συμφερόντων και ανταλλάσει -χωρίς κανέναν απολύτως ηθικό φραγμό-, έστω και με την μορφή άτυπηςσυγκατάβασης, την ελληνικότητα της Θράκης με τα ψηφοδέλτια των επικείμενων εκλογών του Μαΐου. Ειλικρινά, δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε το περιεχόμενο της επόμενης σιωπηλής και παρασκηνιακής συμφωνίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους τουρκόφρονες της Θράκης, για την στήριξή τους στις επόμενες βουλευτικές εκλογές...


Η αντιγραφή του παρόντος άρθρου επιτρέπεται ΜΟΝΟΝ εάν υπάρξει προηγούμενη γραπτή άδεια του συντάκτη ή του ιστολογίου "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]