Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη θα περιπολούν σε Πολωνία και Ουκρανία

Το ΝΑΤΟ αποφάσισε να περιπολούν νατοϊκά αεροσκάφη πάνω από τον εναέριο χώρο της Πολωνίας και της Ρουμανίας, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία
Αεροπορική άσκηση Άσκηση ΗΠΑ – Πολωνίας 
Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία αναγνωριστικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ θα περιπολούν στον εναέριο χώρο της Πολωνίας και της Ρουμανίας, ανέφερε ο εκπρόσωπος της συμμαχίας.

«Το Συμβούλιο του ΝΑΤΟ τη Δευτέρα αποφάσισε να στείλει αεροσκάφη AWACS να πραγματοποιήσουν αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από την Πολωνία και τη Ρουμανία, ως μέρος των προσπαθειών του για την παρακολούθηση της κρίσης στην Ουκρανία. Όλες οι αναγνωριστικές πτήσεις θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά εντός της επικράτειας της συμμαχίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται από τις βάσεις του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στο Geilenkirchen (Γερμανία) και στο Waddington (ηνωμένο Βασίλειο), αναφέρει το πρακτορείο RIA "Novosti" προσθέτοντας ότι η πρώτη μοίρα αεροσκαφών αυτού του τύπου αναμένεται τις προσεχείς ημέρες.

«Αεροσκάφη AWACS του ΝΑΤΟ της «πτέρυγας υψηλής διαθεσιμότητας», που δύναται να επιχειρήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναμένονται να πραγματοποιήσουν τις πρώτες τους πτήσεις. «Αναμένουμε την πρώτη πτήση κατά τις προσεχείς ημέρες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της συμμαχίας.

Τη Δευτέρα, ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Alexander Vershbow δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Ρωσία λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Dmitry Rogozin, δήλωσε το Σάββατο ότι μετά τις «ρητές απειλές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, εναντίον της χώρας του, η σκοπιμότητα της εκ νέου αναβίωσης του πάλαι ποτέ σοβιετικού στρατού και της αμυντικής βιομηχανίας δεν τίθεται σε αμφιβολία».

Σύμφωνα τώρα με τον Πρόεδρο της Πολωνίας Bronislaw Komorowski η χώρα του επιθυμεί περισσότερα στρατεύματα των ΗΠΑ στη χώρα του, για να εγγυηθούν την ασφάλειά της στο ΝΑΤΟ, στο οποίο η Πολωνία εντάχθηκε πριν από 15 χρόνια.

Ο Komorowski με αφορμή την επέτειο αυτή της ένταξης μετέβη στην αεροπορική βάση Λίντσερ, πραγματοποιώντας επίσκεψη - επιθεώρηση. Στην βάση αυτή στην κεντρική Πολωνία, υπάρχουν πολωνικά μαχητικά αεροσκάφη F16. Επίσης έχουν ήδη μεταβεί και 10 αμερικανοί πιλότοι που πραγματοποιούν πτήσεις με πολωνούς συναδέλφους τους.

Κατόπιν αιτήματος της Βαρσοβίας που πραγματοποιήθηκε μετά την κατάληψη της Κριμαίας από τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία, περίπου 300 αμερικανοί τεχνικοί εδάφους και άλλων ειδικοτήτων με 12 επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη F16 αναμένονται στην Πολωνία αυτή την εβδομάδα, όπου θα λάβουν μέρος σε κοινές ασκήσεις.

«Θα θέλαμε να δούμε μεγαλύτερη εμπλοκή των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφός μας εντός του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Πολωνός Πρόεδρος Komorowski.

Σχόλιο ιστολογίου: Μη διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη έχουν υπάρξει  δύο καταρρίψεις αεροσκαφών AWACS του ΝΑΤΟ από τον ρωσικό στρατό...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]