Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμερικανικό αντιτορπιλικό εισέρχεται στη Μαύρη Θάλασσα

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Truxtun εισέρχεται στην Μαύρη Θάλασσα για προγραμματισμένες ασκήσεις με ρουμανικά και βουλγαρικά πλοία 

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Το αμερικανικό πυραυλοφόρο αντιτορπιλικό USS Truxtun, οδεύει προς την Μαύρη Θάλασσα σήμερα Πέμπτη για να πραγματοποιήσει αυτό που περιγράφεται ως «ανάπτυξη ρουτίνας» η οποία είχε προγραμματιστεί πολύ πριν από την κρίση στην Ουκρανία, αναφέρει το διεθνές πρακτορείο Reuters.

Η ανακοίνωση ήρθε μια ημέρα μετά την αποκάλυψη των σχεδίων του Πενταγώνου, περί ενίσχυσης με επιπλέον αριθμό μαχητικών αεροσκαφών των ΗΠΑ στις χώρες της Βαλτικής, με αποστολή τον έλεγχο του εναερίου χώρου από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Κίνηση η οποία υλοποιήθηκε στα πλαίσια των εκτάκτων «μέτρων ασφαλείας» της συμμαχίας, για να καθησυχάσουν αρχικά τους συμμάχους που είχαν θορυβηθεί από την αποτελεσματική ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην χερσόνησο της Κριμαίας, αναφέρει το πρακτορείο.

Στην Κριμαία και στην Μαύρη Θάλασσα βρίσκεται η ρωσική στρατιωτική βάση της Σεβαστούπολης.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι το αντιτορπιλικό Truxtun έφυγε από την Ελλάδα την Πέμπτη και βρίσκεται καθ 'οδόν προς τη Μαύρη Θάλασσα για να διεξάγει ναυτική άσκηση με ρουμανικές και βουλγαρικές ναυτικές δυνάμεις επιφανείας.

«Στην Μαύρη Θάλασσα, το αμερικανικό πλοίο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σε λιμένες, αφού προηγουμένως περατώσει τις προγραμματισμένες ασκήσεις με τους συμμάχους και τους εταίρους του στην περιοχή», δήλωσε το αμερικανικό ναυτικό σε ανακοίνωση του, χωρίς να αναφέρει πρόσθετες λεπτομέρειες.

«Οι ναυτικές Επιχειρήσεις του πυραυλοφόρου αντιτορπιλικού Truxtun στην Μαύρη Θάλασσα είχαν προγραμματιστεί πολύ πριν από την αναχώρησή της από τις Ηνωμένες Πολιτείες», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το πλοίο, το οποίο έχει πλήρωμα 300 ναυτικούς και αποτελεί μέρος της αμερικανικής αρμάδας του αεροπλανοφόρου «George HW Bush».

Υπενθυμίζεται ότι το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Taylor βρίσκεται στην Σαμψούντα και απέναντι βρίσκεται ο μισός ρωσικός στόλος!!!

Σχόλιο: Στο ίδιο μοτίβο είναι οι δηλώσεις ρώσων και αμερικανών αξιωματούχων για την διεξαγωγή σωρείας ασκήσεων από τις δύο πλευρές, ειδικά τώρα που τα « νεύρα είναι τεντωμένα». «Οι ασκήσεις ήταν προγραμματισμένες», απαντούν όλοι οι αξιωματούχοι λες και τα ήξεραν όλα από πριν. Πλάκα μας κάνουν…




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]