Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είναι ακόμη χειρότεροι!

Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός

Μόλις πριν από τρεις ημέρες γράψαμε ότι "Αυτοί είναι οι Πολιτικοί «μας»" αναλύοντας τα «επιτεύγματα» τους. Λυπούμαστε αλλά διαψευστήκαμε, γιατί δεν είναι «αυτοί» όπως τους περιγράψαμε στην προηγούμενη ανάλυση μας, είναι ακόμη χειρότεροι!! Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι στον εκτυπωτή και το ρεπορτάζ αναφέρει νέα τέρατα και σημεία από πλευράς κυβέρνησης… Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν, αν μπορεί κανείς πλέον να τους χαρακτηρίζει ως ανθρώπους με τα όσα κάνουν σε συνανθρώπους τους, είναι αμετανόητοι, αδιόρθωτοι, ανάλγητοι, χωρίς αιδώ, και σταματάμε τους χαρακτηρισμούς απλά για να διατηρήσουμε την δική μας αξιοπρέπεια… Μην ξεφύγουμε…

Τι μας έχει βγάλει έξω από τα ρούχα μας; Αυτό που διαβάσαμε στο UNFOLLOW ότι δηλαδή η κυβέρνηση με την τροπολογία με αρ. 1251/67 που κατέθεσαν στις 7 Μαρτίου 2014 οι υπουργοί Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γ. Βρούτσης και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κ. Μητσοτάκης και ψηφίστηκε, «κατάφερε να χαρίσει τα πρόστιμα σε εφοπλιστικούς και πετρελαϊκούς ομίλους. Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το κλείσιμο 23 οργανισμών του δημοσίου και το νέο τρόπο απόλυσης των δημοσίων υπαλλήλων, που ψηφιζόταν σήμερα στη Βουλή, 3 κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης κατέθεσαν από κοινού την επίμαχη τροπολογία. Σε μια διαδικασία που συχνά γινόταν χαοτική, 142 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ υπερψήφισαν το να χαρίσουν εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα σε πετρελαιάδες και εφοπλιστές…»!!! Ας σημειωθεί εδώ ότι ήταν η πέμπτη κατά σειρά προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει την τροπολογία, αφού οι άλλες είχαν αποτύχει… Και πέρασε με 142 ψήφους… Αφού «απουσιάζουν» κάποιοι στον Κορυδαλλό….

Τα ποσά που χαρίστηκαν ζαλίζουν… Όπως ζαλίζεται και ο κάθε απλός πολίτης επειδή αγκομαχά σήμερα για να βγάλει τον επιούσιο, για να πληρώσει τις υποχρεώσεις του και φυσικά και τους φόρους, τις εισφορές, τα χαράτσια… Η διαφορά όμως είναι ότι οι πολίτες ζαλίζονται από το άγχος για να βγάλουν τις υποχρεώσεις τους και όχι από χαρά, όπως οι άλλοι που τους χαρίστηκαν τα πρόστιμα!!! Τώρα σε αυτή την περίπτωση τι μπορεί να γράψει κανείς; Πως μπορεί να χαρακτηρίσει τους ξεδιάντροπους αυτούς τύπους που μας κυβερνούν και συζητούν αυτήν την ώρα και για άλλες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, και για περαιτέρω μείωση των αποδοχών των εργαζομένων λόγω κατάργησης των τριετιών και οτιδήποτε άλλο συζητούν που μόνο για καλό δεν είναι… Και το λυπηρό της υπόθεσης είναι ότι δεν φταίει η Τρόικα… Ναι δεν φταίνε οι «ξένοι»… Μακάρι να έφταιγαν αυτοί. Μπορεί το αποτέλεσμα να μην άλλαζε αλλά τουλάχιστον δεν θα υπήρχαν Έλληνες που θα ήταν Εφιάλτες, προδότες… Και δεν τα λέμε μόνον εμείς. Εδώ κοτζάμ υπουργός της κυβέρνησης δήλωσε ότι, «η Τρόικα εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα…» Άλλα λοιπόν θα είναι ξένα, άλλα θα είναι ντόπια… Φυσικά ο κύριος ο κ. Παπαδόπουλος, ο Υφυπουργός Μεταφορών, πρώτα έκανε την δήλωση, μετά προσπάθησε μέσω κύκλων του υπουργείου να την μαζέψει και φυσικά δεν του πέρασε καν από το μυαλό να παραιτηθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας… Αλλά ποιος να παραιτηθεί και γιατί; Δεν μας φτύνουν… βρέχει!!!

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση από την μία χαρίζει δισεκατομμύρια σε πρόστιμα στα «αφεντικά» της, και δεν το λέμε εμείς, απλά εμείς αυτό συμπεραίνουμε όταν ανώτατος δικαστικός μας, ο κ. Νικολούδης, δηλώνει στην Βουλή ότι η διαπλοκή στην Ελλάδα είναι με την σειρά Οικονομική ελίτ, ΜΜΕ και πολιτική ελίτ. Κουμάντο δηλαδή κάνει η οικονομική ελίτ που ελέγχει τα ΜΜΕ, που ως γνωστόν ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις… Κάποιο σκάνδαλο να γράψουν, ένα Βατοπέδι, κάποια πάμπερς να βγάλουν στην φόρα πάει ο άλλος!!! Και από την άλλη επιβάλλει στους ιθαγενείς πχ ΚΑΙ αναδρομικό φόρο υπεραξίας 50% σε όσους πούλησαν τα σπίτια τους κατά την περασμένη δεκαετία!!! Τι ωραία, τι καλά… «Με τις εισφορές να πέφτουν σαν χαστούκια στους απλούς πολίτες, ενώ όσοι είναι πλούσιοι και έχουν διασυνδέσεις παραμένουν ατιμώρητοι, οι εφοριακοί βρέθηκαν εν μέσω της λαϊκής οργής» γράφει σήμερα ακόμη και ο Guardian… Αν βλέπουν λαϊκή οργή οι εφοριακοί φανταστείτε τι θα δουν κάποια στιγμή οι πολιτικοί… Κατά τα άλλα μόνο μέσα στον μήνα Ιανουάριο οι εφορίες προχώρησαν σε 17.365 κατασχέσεις και άδειασαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς χιλιάδων οφειλετών κάνοντας μία κατάσχεση κάθε 30 δευτερόλεπτα… Λέτε να κατάσχεσαν και χρήματα από off-shore εταιρείες; Ή τζιζ κακά εκεί;

Όμως, ο νέος «μεσσίας» της πολιτικής σκηνής, ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης, του Ποταμού ντε, τι λέει για όλα αυτά που αναφέραμε; Πως σχολίασε τα καυτά αυτά θέματα; Αλλά ξεχάσαμε αυτόν τον απασχολεί το πόσα ένσημα έχει κολλήσει ο κ. Τσίπρας, κάτι που δεν έχει λεχθεί ποτέ και για κανένα πολιτικό!!! Όπως και το που έχει υπηρετήσει… Πόσο πρωτότυπος είναι ο λόγος του… Αλλά χρειάζεται όμως ο αρχηγός του Ποταμιού να σχολιάσει ή να κάνει τίποτα; Οι δημοσκοπήσεις να είναι καλά που τα κάνουν όλα αυτές για εκείνον!!! Μα τι λέμε τώρα, άλλος ένα βολεμένος είναι και αυτός… Με εμάς τους υπολοίπους τι γίνεται; Πάντως, αν βάλουμε τα 9 δις του Ράιχενμπαχ από την απώλεια του ΦΠΑ, 1-2 δις από αυτά που χαρίστηκαν στους πετρελαιάδες, τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, τα δάνεια χωρίς επιστροφή των Τραπεζών σε ημετέρους , τα κοινοτικά κονδύλια που φαγώθηκαν, τις εργολαβίες χρυσάφι στους δήμους, την ΜΕΓΑΛΗ φοροδιαφυγή, τα 10 δις ετησίως που μας κοστίζει η κακή λειτουργία της αντιμετώπισης των ατυχημάτων, τις προμήθειες των υλικών, μηχανημάτων κλπ στα δημόσια νοσοκομεία, και όλη την διαφθορά και τα υπόλοιπα, τελικά δεν πρέπει να μιλάμε περί χρέους… Αλλά περί ανακατανομής του πλούτου που επέβαλλαν κάποιοι τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Τον πήραν από τους νοικοκυραίους για να τον πάνε στις τσέπες των ημετέρων!!! 
Τόσο απλά είναι τα πράγματα…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]