Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό

Του Δημήτρη Αλειφερόπουλου

Επιμένει στην πολιτική αποδόμησης του πρωτογενούς πλεονάσματος και την επιχειρηματολογία περί “εικονικού” “success story 2” από την πλευρά της κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ, με την πλ. Κουμουνδούρου σε άτυπο σημείωμα της να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι “ενόψει των εκλογών του Μαΐου, προσπαθεί να πείσει ότι μετά τη συμφωνία με την τρόικα έφτασε το τέλος του μνημονίου και οι πρόδρομες πράξεις για αυτό είναι η επίτευξη πλεονάσματος, η έξοδος στις αγορές, και η μη λήψη νέου δανείου”.

Στο σημείωμα οι επιτελείς του κόμματος υποστηρίζουν ότι “η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό όταν ισχυρίζεται ότι το Μνημόνιο τελειώνει τον Μάιο” και σημειώνει ότι “το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι παρά κλάσμα αυτού που θα πρέπει να πραγματοποιείται τα επόμενα χρόνια, έτσι, η επίτευξη πλεονάσματος δεν σηματοδοτεί το τέλος των μνημονίων και των προσπαθειών του ελληνικού λαού (όπως της υπερβολικής φορολόγησης που υφίσταται), αλλά αντίθετα είναι η πρώτη γεύση του τι ακολουθεί”

΄Η έξοδος στις αγορές θα γίνει για μικρό ποσό, με ομόλογα μικρής διάρκειας και μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης δηλαδή θα έχει εντελώς αποσπασματικό χαρακτήρα και θα γίνει σε περίοδο που οι χρηματαγορές έχουν τεράστια διαθέσιμα κεφάλαια” αναφέρει το non paper του ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι θα γίνει μόνο και μόνο επειδή οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί που θα προβούν στον δανεισμό θα έχουν την εγγύηση ότι “η Ελλάδα παραμένει κάτω από την χρηματοδότηση και τον βούρδουλα της τρόικας”.

Σε ό,τι αφορά την βιωσιμότητα του χρέους οι επιτελείς του κόμματος επικαλούνται τοποθετήσεις αναλυτών και οι διεθνών οργανισμών βάση των οποίων εκτιμάται ότι “το χρέος της Ελλάδας όχι μόνο δεν μπορεί να αποπληρωθεί, αλλά θα αποτελεί τροχοπέδη στις αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας” ενώ επαναλαμβάνεται το επιχείρημα περί κρυφής συμφωνίας με την τρόικά για την επιβολή νέων μέτριων μετά τις εκλογές.

“Η ανακοίνωση της τρόικας αμέσως μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου περιλάμβανε αναφορές, για "μέτρα που σχεδιάζονται", για τη συνέχιση της εισφοράς αλληλεγγύης το 2015 και τονίζει ότι πολλά από αυτά που συμφωνήθηκαν τελούν υπό αίρεση αν δεν αποδειχτούν εισπρακτικά επαρκή. Επίσης, ο ίδιος ο υπ Οικονομικών τονίζει ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί μόνο το 75% - 80% των μέτρων στα οποία έχουμε δεσμευτεί και οι Ευρωπαίοι εταίροι προειδοποιούν πως υπάρχει ακόμη πολύ δύσκολος δρόμος να διανυθεί” αναφέρει χαρακτηριστικά το άτυπο ενημερωτικό σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]