Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συρία: Σφοδρές μάχες στρατού - ισλαμιστών για συνοριακό πέρασμα με την Τουρκία

Τουλάχιστον επτά Σύροι στρατιώτες και 17 ισλαμιστές σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε επίθεση τριών ισλαμιστικών ομάδων που προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους συνοριακό πέρασμα με την Τουρκία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Sana και ανέφερε μη κυβερνητική οργάνωση.

Το Μέτωπο Αλ Νούσρα, βραχίονας της Αλ Κάιντα στη Συρία, η ομάδα Σαμ Αλ Ισλάμ και η Άνσαρ Αλ Σαμ «μάχονται σκληρά γύρω από το συνοριακό πέρασμα Κάσαμπ μεταξύ της Συρίας και της Τουρκίας, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο του καθεστώτος, στην επαρχία της Λαττάκειας», δήλωσε ο επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

«Κατέλαβαν κάποια σημεία ελέγχου και μερικά κτήρια γύρω από το συνοριακό πέρασμα, όμως δεν το ελέγχουν ακόμη», διευκρίνισε ο ίδιος.

Επίσης έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους έναν γειτονικό λόφο και έριξαν όλμους εναντίον του Κάσαμ και ενός κοντινού χωριού αλαουϊτών, του Καρσάνα, προκαλώντας τον θάνατο πέντε ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε την είδηση για τις μάχες επισημαίνοντας ότι ο στρατός «μάχεται εναντίον των τρομοκρατών που προσπαθούν να διεισδύσουν μέσω της Τουρκίας και να επιτεθούν στα συνοριακά περάσματα στην επαρχία της Λαττάκειας», στη βορειοδυτική Συρία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Sana, 17 εξεγερμένοι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και ο «εμίρης» του Αλ Νούσρα στην επαρχία της Λαττάκειας.

Οι μάχες ξέσπασαν αφού οι τρεις ομάδες ανακοίνωσαν ότι εξαπολύουν επιχείρηση με το όνομα Άνφαλ στην επαρχία, στην οποία μέχρι τώρα δεν είχαν σημειωθεί πολλές συγκρούσεις.

Η Λαττάκεια θεωρείται προπύργιο της συριακής κυβέρνησης, καθώς σε αυτήν βρίσκεται και το χωριό του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, ενώ οι κάτοικοί της είναι στην πλειονότητά τους αλαουίτες, δηλαδή υποστηρικτές ενός παρακλαδιού του σιιτικού Ισλάμ.
 



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΩΦΕΛΗ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.ΣΦΑΓΙΑΖΟΝΤΑΙ ΛΑΟΙ ΓΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]