Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Την αποκεφάλισαν επειδή ήταν χριστιανή…

Από δολοφονική έκρηξη της οργάνωσης στην Καμπάλα που σκότωσε 70 ανθρώπους 

Σύμφωνα με το Morning Star News 14/03/2014 Iσλαμιστές εξτρεμιστές της οργάνωσης Al Shabaab(η νεολαία) αποκεφάλισαν δημόσια την τελευταία εβδομάδα μια μητέρα δύο κοριτσιών και την ξαδέρφη της στη ΝΔ Σομαλία επειδή ανακάλυψαν ότι ήταν χριστιανοί.

Somalia Secret Christians
Στις 4 Μαρτίου στην πόλη-λιμάνι Barawa στην περιοχή Lower Shebelle οι εξτρεμιστές κάλεσαν τους κατοίκους στο κέντρο της πόλης για να παραβρεθούν στην εκτέλεση της 41χρονης μητέρας Sadia Ali Omar και της 35χρονης ξαδέρφης της Osman Mohamoud Moge.

Κρυπτοχριστιανοί της Σομαλίας
Πριν να τους σκοτώσουν ένας αντάρτης του Al -Shabaab ανακοίνωσε: «Γνωρίζουμε ότι αυτά τα 2 άτομα είναι χριστιανοί που πρόσφατα επέστρεψαν από την Κένυα. Θέλουμε να εξολοθρεύσουμε κάθε κρυπτοχριστιανό στην περιοχή των μουτζαχεντίν»
Την μαρτυρία καταθέτει αυτόπτης κάτοικος που για λόγους ασφαλείας δεν αποκαλύπτει το όνομά του.

Οι κόρες της Omar ηλικίας 8 και 15 ετών ήταν μάρτυρες της τραγικής σκηνής του αποκεφαλισμού της μητέρας τους. Η πιο μικρή κραύγαζε και καλούσε σε βοήθεια ώστε κάποιος να παρέμβη και να σώσει την μητέρα της. Ένα φιλικό πρόσωπο συνέδραμε στο να προωθηθούν τα παιδιά σε άλλη περιοχή.

Ο ίδιος κάτοικος δήλωσε ότι ” φοβόμαστε ότι το Al Shabaab θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα δυο παιδιά και τελικά θα τα σκοτώσει όπως και την μητέρα τους».

Οι αντάρτες του Al Shabaab υποσχέθηκαν να απαλλάξουν την χώρα από τους οπαδούς του Χριστού που συγκεντρώνονται μυστικά εγκαταλείποντας το ισλάμ στη Σομαλία.Τους τιμωρούν με θάνατο.Οι Omar και Moge κίνησαν τις υποψίες τους εξ΄αιτίας της μη τακτικής προσέλευσής τους στην προσευχή της Παρασκευής στα τζαμιά.
"Τα δύο πρόσωπα που εκτελέστηκαν επανειλλημένα πήραν αψήφιστα την Προσευχή της Παρασκευής, κυρίως η Omar, που διαβεβαίωσε ότι έκανε την προσευχή στο σπίτι της", δήλωσε ένας άλλος κάτοικος της περιοχής.
Μια άλλη πηγή σημείωσε ότι το Al Shabaab “έχει παντού κι από έναν πληροφοριοδότη του στη Σομαλία.”
al-shabaab

Οι Σομαλοί που έζησαν στην κατά πλειοψηφία χριστιανική Κένυα θεωρούνται ιδιαίτερα ύποπτοι. Οι πηγές ανέφεραν ότι η Omar ζούσε επτά χρόνια στο προάστιο του Ναιρόμπι στο Eastleigh. Ο άντρας της αρρώστησε το 2011 και επέστρεψε στη Σομαλία όπου και πέθανε. Η Omar και η ξαδέρφη της Moge που την βοηθούσε με τα παιδιά επαναπατρίστηκαν ερχόμενοι από την Κένυα τον Γενάρη του 2013.
Η πόλη της Barawa πέρασε στον έλεγχο της Al Shabaab το 2009. Τον Οκτώβριο του 2013 μια ειδική αμερικανική ομάδα Navy SEAL επιτέθηκε σ΄ένα σπίτι στην ακτή για να εντοπίσει τον αρχηγό της Al -Shabaab τον Mukhtar Abu Zubeyr.

Στην πρωτεύουσα Mogadiscio τον τελευταίο Οκτώβριο ένοπλος δήλωσε ότι είχε την πρόθεση να σκοτώσει ένα χριστιανό για να διαδώσει την πίστη του.Στις 20 Οκτωβρίου 2013 δύο ένοπλοι με πιστόλια πυροβόλησαν 7 φορές τον Abdikhani Hassan καθώς επέστρεφε στο σπίτι του από το φαρμακείο που διατηρούσε στο Dharkenley District .Ο Hassan επέζησε.

Το Al -Shabaab που είναι το σομαλιανό δίκτυο της Al-Qaïda θεωρείται ύποπτο και για τη δολοφονία της 35χρονης Fatuma Isak Elmi την 1 Σεπτεμβρίου 2013.Η άτυχη γυναίκα εκτελέστηκε στο εσωτερικό του σπιτιού της στο Beledweyne στην επαρχία Hiran στη νοτιοκεντρική Σομαλία. Ο σύζυγός της είχε δεχθεί μια απειλητική επιστολή το ίδιο πρωί και θεώρησε ότι αποστολέας ήταν η ισλαμιστική οργάνωση και ήταν απών όταν σκοτώθηκε η γυναίκα του.

Στις 21 Σεπτεμβρίου το Al -Shabaab πέρασε στην πιο επικοινωνιακή του δράση.Επιτέθηκε στο εμπορικό Κέντρο Westgate Shopping Mall στο Nairobi στην Kenya και σκότωσε τουλάχιστον 67 άτομα ενώ υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι.

Al-Shabaab video threat to British MuslimsΣτις 13 Aπριλίου 2013 οι αντάρτες της Al Shabaab πυροβόλησαν και σκότωσαν την Fartun Omar στην Buulodbarde .Η Omar ήταν χήρα του Mursal Isse Siad που δολοφονήθηκε για την πίστη του στις 8 Δεκεμβρίου 2012 στο Beledweyne (332 km) βόρεια από το Mogadiscio.Είχε δεχθεί απειλές θανάτου γιατί εγκατέλειψε το ισλάμ.

Ο Siad και η γυναίκα του έγιναν χριστιανοί το 2000.Είχαν μετακομίσει στο Beledweyne από το Doolow.Η περιοχή ήταν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών αλλά οι χριστιανοί πιστεύουν ότι οι αντάρτες της Al Shabaab είχαν διεισδύσει στην Beledweyne .

Στις 7 Ιουνίου 2013 η ίδια οργάνωση εκτέλεσε τον 28χρονο à Hassan Hurshe στην Jamaame στο νότο της Σομαλίας αφού είχε ταυτοποιήσει ότι έγινε χριστιανός. Μέλη της Al- Shabaab έφεραν τον Hurshe σ΄ένα δημόσιο χώρο στην πόλη του Jilib και τον πυροβόλησαν εξ΄ επαφής στο κεφάλι.

Στις 18 Φεβρουαρίου 2013 οι εξτρεμιστές ισλαμιστές πυροβόλησαν τον 42χρονο Ahmed Ali Jimale πατέρα 4 παιδιών στην περιφέρεια της πόλης Kismayo.

Στην Barawa στις 16 Νοεμβρίου 2012, οι αντάρτες του Al Shabaab σκότωσαν ένα χριστιανό που τον κατηγόρησαν ότι είναι αποστάτης και εγκατέλειψε το ισλάμ, ανέφεραν χριστιανοί και μουσουλμάνοι μάρτυρες. Οι ισλαμιστές αποκεφάλισαν τον 25χρονο Farhan Haji Mose ο οποίος είχε ακολουθήσει το κίνημά τους για 6 μήνες. Ο Mose κίνησε τις υποψίες τους όταν ήρθε στην Barawa τον Δεκέμβριο του 2011 έχοντας περάσει κάποιο χρονικό διάστημα στην Κένυα σύμφωνα με τους κρυπτοχριστιανούς της Σομαλίας.

Στην Κένυα ο πληθυσμός αποτελείται κατά 83% από χριστιανούς, σύμφωνα με το Operation World, ενώ στη Σομαλία είναι περίπου και το 100% μουσουλμάνοι. H oργάνωση θεωρείται ότι έχει 7.000 με 9.000 μαχητές.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ - ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΣΤΑΦΥΛΑ



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]