Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πνίγονται σε... ξεροπόταμο


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 


Τραγελαφική έχει καταντήσει η κατάσταση στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι τα δύο κόμματα δεν είναι άκρως επικίνδυνα για τον ελληνικό λαό. 

Είναι αδίστακτα στην προσπάθεια τους να διασωθούν και δεν ορρωδούν προ ουδενός πολιτικού εγκλήματος προκειμένου να επιβιώσουν πολιτικά οι ηγέτες τους, οι οποίοι αυτή τη στιγμή δείχνουν πολιτικά «ξεγραμμένοι» - και μάλιστα σε λιγότερο από τρείς μήνες!



Η δικαιολογημένη ανησυχία για το μέχρι πού μπορεί να φτάσουν δεν αναιρεί από την άλλη πλευρά την αυτογελοιοποίηση των ηγετών τους, οι οποίοι δεν έχουν πλέον συναίσθηση πόσο σούργελα έχουν γίνει!


Ο Σαμαράς ετοιμάζεται στις 25 Μαρτίου να υψώσει το λάβαρο της… αντίστασης στο ΔΝΤ!

Προσοχή, μόνο στο ΔΝΤ, όχι στη Γερμανία που μας έχει επιβάλει το άθλιο μνημονιακό καθεστώς, και την ΕΕ μέσω της οποίας το υλοποιεί.

Έχοντας μάθει ο πρωθυπουργός ότι ούτε η Ουάσιγκτον θέλει πλέον να χρηματοδοτεί μέσω ΔΝΤ την περαιτέρω εδραίωση της γερμανικής ηγεμονίας στην Ευρώπη ούτε το Βερολίνο θεωρεί πια αναγκαίο το κάλυμμα του ΔΝΤ, επειδή οι λαοί της Ευρώπης έχουν υποταχθεί δουλικά σταΤέταρτο Ράιχ, ετοιμάζεται ο Σαμαράς να… βγει στο αντάρτικο του αποχωρούντος ΔΝΤ!

Γι΄αυτό το λόγο τελευταία όλοι οι «γερμανοτσολιάδες» της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου κάνουν επικριτικές νύξεις κατά του ΔΝΤ, προετοιμάζοντας το έδαφος της… αντιστασιακής έκρηξης του ηφαιστείου που κρύβουν μέσα τους!

Μπορεί ο Καρνάβαλος της Πάτρας να πέρασε, ο πολιτικός Καρνάβαλος όμως του Σαμαρά και του Βενιζέλου θα αρχίσει την παρέλαση του από τον επόμενο μήνα και θα τραβήξει επί δύο μήνες ολόκληρους μέχρι της ευρωεκλογές! 

Ζωσμένοι με αντιΔΝΤ φισεκλίκια, ελπίζουν ο Σαμαράς και οΒενιζέλος μήπως σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και πετύχει η μεν ΝΔ να ξεπεράσει το καχεκτικό όριο του 20% (βοηθούσης φυσικά και της απαγόρευσης συμμετοχής της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές) το δεΠΑΣΟΚ ένα μονοψήφιο μεν ποσοστό αλλά πιο κοντά στο 9% παρά στο 5%.
Αν το καταφέρουν, θα επιβιώσει η κυβέρνηση.

Αλλά κι αν η ΝΔ ξεπεράσει το 20%, καθόλου πιθανό δεν φαίνεται πλέον ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορέσει να υπερβεί το 5%-6%.

 Μόνο του το ΠΑΣΟΚ είναι ζήτημα να πιάνει πια το 5%, αλλά ο… «ανθρωποφάγος» Βενιζέλος καταβροχθίζει με απίστευτη βουλιμία κάθε «κεντροαριστερό» - τρόπος του λέγειν» - σύμμαχο που εμφανίζεται στον ορίζοντα, διότι τον θεωρείδυνάμει ανταγωνιστή του.

Εμείς πολύ χαρήκαμε που ο Βενιζέλος διέλυσε τους 58 μέσω σταυρού στους υποψηφίους των ευρωψηφοδελτίων και σίγουρα αυτός χάρηκε πολύ περισσότερο που απαλλάχτηκε από ένα ολόκληρο τσούρμο «ακρίδων της εξουσίας» και ησύχασε το κεφάλι του.

Υπάρχει βέβαια μια «ασήμαντη» λεπτομέρεια: τρώγοντας τους 58, ο Βενιζέλος μείωσε ακόμη περισσότερο το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ!

Όχι βέβαια κατά 15%(!) που έγραφαν οι καραγκιόζηδες της δημοσιογραφίας, οι οποίοι πατρονάριζαν τους 58… «συνταξιούχους μαγαζάτορες» , όπως προσφυώς τους αποκάλεσε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θ. Μωραΐτης, αλλά έστω κατά 0,55.

Είναι να χάνει μισό τοις εκατό το ΠΑΣΟΚ στα χάλια που βρίσκεται σήμερα;

Χαζά - χαζά αυτό το μισό τοις εκατό μπορεί να του δώσει ή να του αφαιρέσει τον μοναδικό ευρωβουλευτή που φιλοδοξεί να κερδίσει!

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να είχε βγάλει οκτώ ευρωβουλευτές στις προηγούμενες ευρωεκλογές, αλλά σήμερα γι΄αυτή τη θέση του ενός και μοναδικού ευρωβουλευτή που θα βγάζει σφάζονται παλικάρια και κοπέλες σαν τα κρύα τα νερά – λέμε τώρα!

Δεν το ‘χει η μοίρα του όμως του Βενιζέλου να ησυχάσει.

Πάνω που πήγε να χωνέψει τους «58 συνταξιούχους μαγαζάτορες», να σου και εμφανίζεται το… ξεροπόταμο!

Ένα ακόμη τεχνητό μνημονιακό κατασκεύασμα στο χώρο της Κεντροαριστεράς, για να αντικαταστήσει το ΠΑΣΟΚ που όλοι εκτιμούν ότι έχει φάει τα ψωμιά του κι έτσι πολύ σύντομα θα φάμε τα πολιτικά του κόλλυβα.

Πίσω από το τηλεοπτικά φιλικό πρόσωπο του Σταύρου Θεοδωράκη, τον οποίο προόριζαν για επικεφαλής των 58, αλλά την τελευταία στιγμή δεν τον έστειλαν εκεί γιατί είδαν πως… η σταύρωση των υποψηφίων στο ευρωψηφοδέλτιο τους διέλυσε εν ριπή οφθαλμού, υπάρχει στο Ποτάμι ένα απερίγραπτα αποκρουστικό πρόσωπο.

Ένας κραγμένος άνθρωπος των Γερμανών, μια αηδιαστική «καθηγήτρια των ΜΑΤ», ένα γερμανόδουλο γεροντικό σκύβαλο που απεχθάνεται ο κάθε Έλληνας και πάει λέγοντας.

Μιλάμε για ένα εμετικό μνημονιακό συνονθύλευμα που απευθύνεται σε πολιτικά ηλίθιους τηλεθεατές και απολίτικους νέους – σαν αυτούς που έχουν απομείνει να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ ή ΔΗΜΑΡ.

Ούτε ένα αριστερό ψηφοφόρο δεν μπορεί να προσελκύσει αυτό το αηδιαστικό μνημονιακό κατασκεύασμα των «γερμανοτσολιάδων»!
Αντιθέτως, προσπαθεί να δώσει κάλυμμα στις πιο αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις της σημερινής Ελλάδας.

Υπάρχουν φυσικά οι υποστηρικτές των δυνάμεων αυτών και δεν είναι λίγοι οι ψηφοφόροι τους.
Είμαστε όμως βέβαιοι ότι δεν είναι το αποκρουστικό Ποτάμι το κόμμα που θα αντικαταστήσει το ΠΑΣΟΚ ως το κόμμα που θα συσπειρώσει τους «μνημονιακούς ραγιάδες» της Κεντροαριστεράς.

Το ψυχορράγημα και ο επιθανάτιος ρόγχος του ΠΑΣΟΚ σίγουρα αποσταθεροποιούν το πολιτικό σκηνικό που γνωρίζουμε από τη μεταπολίτευση, αλλά το κόμμα που θα πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει ακόμη γίνει γνωστό ποιο θα είναι.

Πηγή εφημ. "Πριν"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]