Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος άρχισε ήδη;

Δε νομίζουμε ότι δεν γνώριζαν οι δυτικοί πως θα αντιδρούσε η Ρωσία, όταν έβαλαν τους νεοναζί της Ουκρανίας να ανατρέψουν πραξικοπηματικά την νόμιμα εκλεγμένη φιλορωσική κυβέρνηση. Γνώριζαν πολύ καλά.

Δεν μπορεί να χωρέσει λογικός νους το ότι η Ρωσία θα έμενε άπραγη, τη στιγμή που αφενός ο μισός πληθυσμός της Ουκρανίας είναι στην ουσία Ρώσοι, αφετέρου τυχόν προσχώρηση της Ουκρανίας στον έλεγχο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, θα είχε ως αποτέλεσμα να εγκατασταθούν βάσεις του ΝΑΤΟ και αμερικανικοί πύραυλοι στα σύνορα της Ρωσίας. Επομένως γνώριζαν πολύ καλά τις αντιδράσεις της Ρωσίας και άρα το λογικό συμπέρασμα είναι ότι τις προκάλεσαν. Γιατί όμως; Είναι τόσο σημαντική η πτωχευμένη Ουκρανία για τη Δύση, ώστε να αποτελέσει την απαρχή μιας τεράστιας σύγκρουσης μεταξύ Δύσης και Ρωσίας; Όχι, ούτε κατά διάνοια.

Άρα που οδηγούμαστε; Οδηγούμαστε άραγε σε έναν γενικευμένο πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας; Όχι, ούτε αυτό. Στην πραγματικότητα οι ΗΠΑ δεν μπορούν να πλήξουν πολεμικά τη Ρωσία μέσα στο σπίτι της. Θα θυμούνται προφανώς τι συνέβη στο Βιετνάμ, στο Αφγανιστάν κ.λ.π. Αν γίνει κάτι τέτοιο, οι ΗΠΑ θα ηττηθούν και αυτό θα σημάνει αφενός το τέλος του ΝΑΤΟ, αφετέρου το γκρέμισμα των ΗΠΑ από την παγκόσμια κυριαρχία. Τότε γιατί όλα αυτά;

Όλα οδηγούν στο λογικό συμπέρασμα ότι οι Δυτικοί, με την καθοδήγηση των ΗΠΑ, στοχεύουν στις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας (έχοντας την παγκοσμιοποίηση με το μέρος τους) με το προπαγανδιστικό προκάλυμμα της δήθεν αναίτιας στρατιωτικής δράσης της Ρωσίας, εναντίον ενός ελεύθερου κράτους. Αυτό μεταφράζεται στην αρπαγή των ρωσικών κεφαλαίων απανταχού της γης, ώστε να ρεφάρουν οι χρεωκοπημένες δυτικές τράπεζες και να ξεφουσκώσουν κάπως τη φούσκα του παγκόσμιου χρέους που έχουν στα χέρια τους και από την οποία πραγματικά κινδυνεύουν. Ταυτόχρονα η Ρωσία θα καταρρεύσει οικονομικά και έτσι θα πέσει ως «ώριμο φρούτο» στα χέρια των Δυτικών. Αργότερα θα έρθει και η σειρά της Κίνας. Η παγκοσμιοποίηση «πρέπει» να επικρατήσει παντού. Ναι θα το κάνουν.

Τι θα κάνει η Ρωσία; Δεν της μένει άλλος δρόμος από τη στρατιωτική δράση στην ευρύτερη περιοχή γύρω της και φυσικά κάποια οικονομικά αντίμετρα (ήσσονος όμως σημασίας) που θα λάβει. Αν δεχτεί τα τετελεσμένα της Δύσης στην Ουκρανία, στην ουσία αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση της κατάρρευσής της. Έτσι ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος (αν κάτι τελικά δεν σταματήσει αυτόν τον παραλογισμό), φαίνεται ότι θα είναι από το ένα στρατόπεδο κυρίως οικονομικός, χωρίς να αποκλείονται κάποιες τοπικές συγκρούσεις και από το άλλο κυρίως στρατιωτικός και όποιος αντέξει.

Στο τέλος, το τίμημα θα το πληρώσει για μια ακόμα φορά η Ευρώπη, της οποίας οι άφρονες και άπληστες ελίτ, «τσιμπάνε το τυράκι» των ΗΠΑ, για να αρπάξουν τα ρωσικά κεφάλαια, αλλά δεν βλέπουν τον κίνδυνο που έρχεται ή ακόμα χειρότερα, δεν ενδιαφέρονται γι’ αυτόν και τις συνέπειες που θα έχει για όλους εμάς τους απλούς Ευρωπαίους πολίτες.

ΥΓ. Τι θα κάνει η Ελλάδα; Απλά, ό,τι την διατάξουν ΗΠΑ και Γερμανία. Δεν αποκλείεται να δούμε και ελληνικά στρατεύματα εναντίον της Ρωσίας, σε μια επανάληψη του 1917, εναντίον τότε των μπολεσεβίκων του Λένιν.

Πέτρος Χασάπης


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. δεν υπάρχει Ελληνας που θα παει να πολεμήσει τη Ρωσία .... ετσι θελω να πιστεύω, οτι έγινε δλδ οταν εκανε πολεμο το ΝΑΤΟ στη πρωην Γιουγκοσλαβια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δε νομίζουμε ότι δεν γνώριζαν οι δυτικοί πως θα αντιδρούσε η Ρωσία, όταν έβαλαν τους νεοναζί της Ουκρανίας να ανατρέψουν πραξικοπηματικά την νόμιμα εκλεγμένη φιλορωσική κυβέρνηση. Γνώριζαν πολύ καλά. ΛΕΕΙ
    ---αν όμως οι Ρώσοι και οι Κινέζοι ήξεραν τί ετοιμάζουν οι Αμερικανοσιωνιστές..;
    ---θα μου πείς, ότι οι ΑΜερικανοσιωνιτές ήξεραν πώς ήξεραν οι άλλοι τί ετοίμαζαν έτσι είχαν προετοιμαστεί για τις ενέργειες απάντηση στις ενέργειές τους. Ως εκ τούτου ...

    ---Κάπου χάθηκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]