Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

ΗΠΑ και ΕΕ εκβιάζουν για να επιβάλουν την κατοχή τους στην Κριμαία

  • Το βρώμικο ρόλο έχουν αναλάβει οι ΗΠΑ μαζί με Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία
  • ΗΠΑ και ΕΕ θέλουν να θέσουν υπό την ομηρία τους και τον ρωσικό πληθυσμό της Κριμαίας!
Η Ρωσία, μετά την πρόσκληση του πρωθυπουργού της Κριμαίας και την θετική απόφαση της Ρωσικής Δούμας, ελέγχει κατά βάση την Κριμαία, παλιό ρωσικό έδαφος, με ρώσικο στη συντριπτική πλειοψηφία πληθυσμό, όπου και διαθέτει μεγάλη Ναυτική Βάση.

Κύκλοι του Κρεμλίνου τόνιζαν ότι η Ρωσία δεν έχει καμιά άλλη επιλογή από το να προασπίσει μέχρι τέλους τα Ρωσικά συμφέροντα στην Ουκρανία απέναντι σε μια λυσσώδη αντιρωσική επιχείρηση της Δύσης που θέλει να μετατρέψει την Ουκρανία σε «αντιρωσικό προγεφύρωμα» και απέναντι σε μια «εγκάθετη» κυβέρνηση του Κιέβου, στην οποία κυριαρχούν ακροδεξιά, νεοναζιστικά και αντιρωσικά στοιχεία. Αυτά τα τελευταία αλωνίζουν αυτές τις ώρες στο Κίεβο και στις Ουκρανικές πόλεις, σπέρνοντας παντού τη βία, την τρομοκρατία και το φόβο.

Σε πολλές πόλεις της Ανατολικής Ουκρανίας όπως το Ντόνιετς, το Χάρκοβο κλπ., οι τοπικές αρχές μελετούν το ενδεχόμενο ακόμα και της διεξαγωγής δημοψηφισμάτων με τα οποία προτίθενται να απευθύνουν πρόσκληση στις Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις για προστασία.

Ενώπιον αυτών των εξελίξεων, οι ΗΠΑ αλλά και η ΕΕ, με πρωταγωνιστές στο βρώμικο παιχνίδι τη Γαλλία, τη Βρετανία και την Ιταλία, κλιμακώνουν την επέμβαση και τις απειλές σε βάρος της Ρωσίας, ενώ ενισχύουν τον αντιρωσικό προσανατολισμό της πολιτικής τους.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΗΠΑ, πιέζοντας ασφυκτικά τον Πρόεδρο της Γεωργίας, ενδέχεται να ανακοινώσουν εσπευσμένα, σε μια κίνηση αντιπερισπασμού, την είσοδο της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ, αν και έγκυροι παρατηρητές τόνιζαν ότι τέτοιου είδους κινήσεις ανήκουν στη σφαίρα του παραλόγου και το μόνο που θα δείξουν είναι πανικός.

Οι ίδιοι παρατηρητές τόνιζαν ότι στο τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί η Ρωσία σκέφτεται να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της στην Ουάσιγκτον, ενώ η τελευταία μελετά εσπευσμένα πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας. Ταυτόχρονα, αν η κατάσταση οξυνθεί ακόμα περισσότερο, δεν πρέπει να αποκλείονται και ενδεχόμενες Νατοϊκές στρατιωτικές αντιδράσεις.

Το βέβαιον είναι ότι η νεο-ψυχροπολεμική αντιρωσική επέμβαση των ΗΠΑ και της ΕΕ στην Ουκρανία, με εσωτερική δύναμη κρούσης ένα συρφετό νεοναζιστικών και φιλοχιτλερικών δυνάμεων, οδηγεί την Ουκρανία στη διχοτόμηση και κινδυνεύει να δημιουργήσει ένα νέο «τείχος» στην Ευρώπη, ενώ, ακόμα χειρότερα, μπορεί να προκαλέσει μια πολεμική ανάφλεξη ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία με εφιαλτικές συνέπειες για την Ευρώπη και τον κόσμο.

Το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ κρίσιμα για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Η Ελλάδα αντί να σύρεται πίσω από τις αντιδραστικές και προκλητικές ιμπεριαλιστικές επιλογές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, θα όφειλε να αναλάβει έναν αδέσμευτο φιλειρηνικό ρόλο για μια πραγματικά ανεξάρτητη Ουκρανία, φιλική με τους γείτονες της, γέφυρα συνεργασίας της Ευρώπης με τη Ρωσία και όχι μεταψυχροπολεμικής διαίρεσης τους.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]