Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ασκήσεις - απάντηση του Ουκρανικού στρατού προς τη Μόσχα

Ασκήσεις του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο ως «απάντηση» στους 100.000 Ρώσους στρατιώτες

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σε 4 περιοχές στην επικράτεια της περιοχής του Χάρκοβο στην Ουκρανία, θα διεξαχθούν στρατιωτικές ασκήσεις με την ονομασία « Άνοιξη της βροχής – 2014», οι οποίες καθώς διαφαίνεται θα αποτελέσουν την «απάντηση» του Κιέβου στα ρωσικά στρατεύματα.

Οι ασκήσεις αυτές θα διεξαχθούν επίσης στις περιοχές Κρασνοντάρ, Novovodolazhskogo, Valkovsky και στην περιοχή Kharkov κατά τη διάρκεια της χρονικής περιόδου Μαρτίου - Απριλίου, με την μετακίνηση μονάδων και σχηματισμών του ουκρανικού στρατού, αναφέρει το ουκρανικό γενικό επιτελείο, χωρίς να αναφέρει αριθμό και είδος σχηματισμών.

Οι στρατιωτικές ασκήσεις των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας αποτελούν ένα είδος «απάντησης» για την υπερ-συγκέντρωση τουλάχιστον 100. 000 χιλιάδων Ρώσων στρωτών με πλήθος τεθωρακισμένων οχημάτων, αρμάτων μάχης κά. Επίσης ήδη από τις 23 Μαρτίου υπάρχει μια εκ νέου, μεγάλης κλίμακας μετακίνηση ρωσικών στρατευμάτων προς τις παραμεθόριες περιοχές και συγκεκριμένα στην περιοχή Μπέλγκοροντ.

Από την ρωσική πλευρά των συνόρων μεταφέρονται συνεχώς εκατοντάδες άρματα μάχης T-72B3, αντιαεροπορικά συστήματα SAM Tunguska, αυτοκινούμενα πυροβόλα, ΤΟΜΑ και λοιπά οχήματα. Επίσης υπάρχει μεταστάθμευση αεροσκαφών της ρωσικής σε προκεχωρημένες αεροπορικές βάσεις καθώς και η μετακίνηση 20 επιθετικών ελικοπτέρων Mi-8 και Mi-24. Στην περιοχή του Rostov, καθώς επίσης παρατηρείται προώθηση σε αεροπορικές βάσεις κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, των στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu - 95, τα οποία συνοδεύονται από μοίρες μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi Su-24.

Υπενθυμίζεται ότι στο έδαφος της ίδιας της Ουκρανίας πραγματοποιούνται ειδικές επιχειρήσεις από τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες (ήδη δρά το 45ο σύνταγμα Spetsnaz της GRU). Με την αρωγή της τεχνολογίας στην ουκρανική επικράτεια, ειδικά εκπαιδευμένα άτομα, υποκινούν τον πληθυσμό, να δημιουργούν ήδη παραστρατιωτικές οργανώσεις και ομάδες. Από στρατιωτική άποψη, υπάρχουν τέτοια σχέδια και δύναται να εφαρμοστούν. Ειδικότερα, χρησιμοποιούνται «συνθήματα περί προστασίας του ρωσόφωνου πληθυσμού», περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη κατάσταση.

Σχόλιο: Η μετακίνηση μεγάλων δυνάμεων του ουκρανικού στρατού, πραγματοποιείται στα πλαίσια αναδιάταξης των ενόπλων δυνάμεων, έναντι του ρωσικού κινδύνου. Πάντως λόγω της έκρυθμης κατάστασης στις ρωσόφωνες περιοχές, η κίνηση αυτή πιθανόν να οδηγήσει σε περαιτέρω ένταση.
Όσο αφορά την ρωσική πλευρά, έχουμε συνεχή και μαζική μετακίνηση τεράστιων δυνάμεων με τουλάχιστον 100.000 στρατιώτες και πλήθος μηχανοκίνητων μέσων. Οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να έχουν συγκεντρωθεί σε τρεις κύριες περιοχές στα ουκρανικά σύνορα. Πάντως υπολείπονται αρκετά σήριαλ στο ζήτημα «Ουκρανία» με πιθανή και την παρέμβαση της Δύσης.




Αυτά είναι τα ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα που αφίχθηκαν 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]