Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπάιντεν: «Οι ΗΠΑ πιθανόν θα αποστείλουν στρατεύματα στην περιοχή των χωρών της Βαλτικής»

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

«Οι ΗΠΑ εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αποστείλουν στην περιοχή της Βαλτικής μέρος των ενόπλων δυνάμεων τους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Όπως είπε ο Μπάιντεν, ο οποίος συναντήθηκε την Τρίτη στη Βαρσοβία με τον πρόεδρο της Εσθονίας Toomas Hendrik Ilves, «η αποστολή αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων είναι ένα από τα πολλά βήματα που οι ΗΠΑ θεωρούν ότι πρέπει να γίνουν για να ενισχυθεί η θέση του ΝΑΤΟ».

Ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ παραμένουν πρόθυμες να αναπτύξουν αντιπυραυλικά συστήματα αεράμυνας στην Πολωνία. Εξήγησε ότι «οι ΗΠΑ δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση να αναπτύξουν στοιχεία του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στην Πολωνία μέχρι το 2018».

Σύμφωνα με πολωνικά πρακτορεία ειδήσεων, σήμερα, η Λιθουανία και η Πολωνία αποφάσισαν να λάβουν επιπρόσθετα μέτρα για τη βελτίωση της ασφάλειας στην περιοχή. Αυτό συμφωνήθηκε από τους προέδρους των δύο χωρών, Dalia Grybauskaite και Bronislaw Komorowski κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας.

Κατά την άποψή τους, οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία και η ωμή επίδειξη ρωσικής στρατιωτικής ισχύς στην περιοχή του Καλίνινγκραντ, θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της περιοχής της Βαλτικής και της Πολωνίας. Ως εκ τούτου υπάρχει μεγάλη ανάγκη για επείγουσα δράση, από τις δύο χώρες ενώνοντας τις προσπάθειές τους για τη βελτίωση της ασφάλειας στην περιοχή.

Επίσης οι δύο πρόεδροι της Λιθουανίας και της Πολωνίας συζήτησαν την στενότερη συνεργασία τους, για την εξασφάλιση της ενεργειακής και οικονομικής ασφάλειας.

Σχόλιο: Ενεργοποιείται τάχιστα το ΝΑΤΟ στην περιοχή της βαλτικής και της Πολωνίας, δύο γεωγραφικών περιοχών που γειτνιάζουν με την Ρωσία. Η εγκατάσταση στοιχείων της νατοϊκής αντιπυραυλικής άμυνας στην Πολωνία και η πιθανή αποστολή δυνάμεων στις χώρες της βαλτικής θα αποτελέσουν, νέα σημεία τριβής ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις. Λόγω της εγγύτητας με την ρωσική ομοσπονδία, αυτές οι δύο περιοχές αποτελούν στόχο των ρωσικών πυραύλων. Επίσης επισημαίνεται η παρουσία ρωσόφωνων εθνοτήτων στις χώρες της βαλτικής, όπου προχθές υπήρξε και πάλι ένταση στα ΜΜΕ, λόγω της παρέλασης στην Λετονία συνεχιστών των γερμανικών θηριωδιών του β’ παγκοσμίου πολέμου. Είναι πολύ άσχημο πράγμα να παίζουν κάποιοι με την ιστορία, διότι η ιστορία εκδικείται.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]