Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα τουρκική πρόκληση στην Ζουράφα

Το Σάββατο 22/3/2014, σύμφωνα με το Edirnehaberci, υπήρξε κάποια «εμπλοκή» του Τουρκικού Λιμενικού με σκάφος του Ελληνικού Λιμενικού, στην περιοχή της Ζουράφας (βραχονησίδα Λαδόξερα, 8 ναυτικά μίλια ανατολική από τη Σαμοθράκη).

Η «συνάντηση» των δύο σκαφών δεν έχει επαληθευθεί μέχρι στιγμής από την Ελληνική πλευρά, αλλά αποτελούσε μία επανάληψη παρόμοιου περιστατικού που συνέβη λίγο καιρό πριν και άφησε τις χειρότερες εντυπώσεις για την ποιότητα των σκαφών του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος (όχι όμως και για τους Έλληνες Λιμενικούς).

Συγκεκριμένα και όπως δημοσίευσε ο τουρκικός ειδησεογραφικός ιστότοπος, τούρκοι Ψαράδες που βγήκαν από το λιμάνι της Ενέζ του νομού Ανδριανούπολης, ψαρεύοντας σε διεθνή ύδατα κοντά στην βραχονησίδα Ζουράφα, παρενοχλήθηκαν από σκάφος του ελληνικού λιμενικού.
Σύμφωνα με τους τούρκους ψαράδες, επί 15 λεπτά οι Έλληνες λιμενικοί τους ζητούσαν να αποχωρήσουν, χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα, αφού –σύμφωνα με τις δηλώσεις των τούρκων- οι συστάσεις γινόντουσαν σε… τουρκικά χωρικά ύδατα… (σημαντική αντίφαση, που δεν επισημάνθηκε από την τουρκική πλευρά, αφού οι τούρκοι ψαράδες στην αρχή της κατάθεσής τους ισχυρίστηκαν πως ψάρευαν σε διεθνή ύδατα).
Στη συνέχεια, εμφανίστηκε σκάφος του Τουρκικού Λιμενικού (αρ. σκάφους 308) της Λιμενικής Διοίκησης Ένεζ και άρχισε μανούβρες γύρω από το Ελληνικό σκάφος προκειμένου να το απομακρύνει. Όπως σημειώνουν οι τούρκοι ψαράδες (που όμως δεν κατέγραψαν σε σημαντικό μέγεθος από οπτικό υλικό την «συνάντηση» αυτή), τους εντυπωσίασε το γεγονός πως το Ελληνικό σκάφος ενώ δεχόταν υψηλούς κυματισμούς από εντυπωσιακές προσεγγίσεις του τουρκικού σκάφους, δεν απομακρυνόταν από τα «τουρκικά χωρικά ύδατα».

Μετά από μία μικρή «ναυμαχία» το ελληνικό σκάφος απομακρύνθηκε κινούμενο προς τη Σαμοθράκη, αλλά το πλέον σημαντικό είναι πως ο τουρκικός ειδησεογραφικός ιστότοπος αναφέρει ότι «οι Τούρκοι έχουν θέσει αυτό το θέμα στις συναντήσεις που κάνουν με τους Έλληνες ομολόγους τους»…

Φυσικά, εμείς διερωτόμαστε ποιοι συζητούν και για ποια θέματα σχετικά με την Ζουράφα, με την Τουρκία, όπως αναρωτιόμαστε και το πώς είναι δυνατόν να μην έχουν ληφθεί επαρκή μέτρα αντιμετώπισης τέτοιων φαινομένων (συχνών, όπως ομολογούν οι τούρκοι ψαράδες) της τουρκικής προκλητικότητας μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα μείζονος ενδιαφέροντος για την Ελλάδα, αφού είναι γνωστή η ύπαρξη πετρελαϊκού κοιτάσματος στην περιοχή (Zουράφα), το οποίο κατά τα τελευταία χρόνια άτυπα «διεκδικείται» από την Τουρκία.

Γεωργίου Μιχαήλ
Πηγή «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!»


Η αντιγραφή του παρόντος άρθρου επιτρέπεται ΜΟΝΟΝ εάν υπάρξει έγγραφη άδεια του συντάκτη ή του ιστολογίου «Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!». Απαγορεύεται αυστηρά (με επιφύλαξη για χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματος όπως προκύπτει από το νόμο) σε ιστολόγια που έχουν δεχθεί ήδη παρατηρήσεις επειδή δεν τήρησαν τους όρους περί της άδειας αντιγραφής



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]