Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν σχεδίασε προβοκάτσια για να επιτεθεί στη Συρία

Σας παραθέτουμε αποδελτίωση από το βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Youtube σήμερα (27/3/2014) και αφορά σύσκεψη που έγινε ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Νταβούτογλου, στον Νο 2 του Γενικού Επιτελείου Στρατού Γιασάρ Γκιουλέρ, στον Χακάν Φιντάν (διοικητή της ΜΙΤ) και τον υφυπουργό εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλίογλου.
Δείτε τι σχεδιάζουν για μια ξένη χώρα που πνίγεται στο αίμα…

Nα επισημάνουμε πως ο τάφος του Σάχη Σουλεϊμάν είναι μια νησίδα τουρκικού εδάφους που βρίσκεται μέσα στην Συρία και φυλάσσεται από Τούρκους στρατιώτες. Η Τουρκία λοιπόν φαίνεται να σχεδιάζει εσκεμμένα μια επίθεση εκεί, ώστε να ¨πατήσει¨εκεί για να κηρύξει τον πόλεμο…
Είπαμε γείτονας μάλαμα….

Η μετάφραση του ηχητικού

Νταβούτογλου: Ο πρωθυπουργός είπε πως ¨αυτό (η επίθεση στον τάφο του Σάχη Σουλεϊμάν) πρέπει να αξιοποιηθεί ως μια ευκαιρία σε αυτή την συγκυρία¨.

Χακάν Φιντάν (διοικητής της ΜΙΤ): Εάν χρειάζεται στέλνω εκεί 4 άτομα. Τους βάζω εκεί να εκτοξεύσουν 8 πυραύλους κατά της Τουρκίας και παράγω έτσι μια αιτία πολέμου. Τους βάζω επίσης να επιτεθούν και στον τάφο του Σάχη Σουλεϊμάν.

Γιασάρ Γκιουλέρ: Απευθείας αιτία πολέμου. Αυτό που θα πράξουμε θα είναι απευθείας αίτιο πολέμου.

Γιασάρ Γκιουλέρ: Είναι ανάγκη επειγόντως με την στήριξη του κυρίου Χακάν να διασφαλίσουμε όπλα και πυρομαχικά στους αντιπολιτευόμενους. Πρέπει να μιλήσουμε με τον κύριο υπουργό. Με τον υπουργό Αμύνης και τον υπουργό Εσωτερικών. Αυτό κύριε υπουργέ πρέπει να το συζητήσουμε, πρέπει να το ρυθμίσουμε.

Αχμέτ Νταβούτογλου: Όταν υπήρχε απειλή στο Β. Ιράκ πως μπορέσαμε και χώσαμε εκεί τις ειδικές δυνάμεις; Έπρεπε να είχαμε στείλει και εκεί (σημ μεταφρ : εννοεί στην Συρία). Έπρεπε να είχαμε εκπαιδεύσει τους ανθρώπους εκεί. Έπρεπε να είχαμε στείλει ανθρώπους. Τέλος πάντων αυτό αδυνατούμε να το κάνουμε, εμείς με την διπλωματία.

Γιασάρ Γκιουλέρ: Προσέξτε κύριε μου. Η ΜΚΕ (βιομηχανία όπλων και πυρομαχικών)δεν είναι υπό τις διαταγές του υπουργού μας ; Μα αυτή την στιγμή το Κατάρ με τα λεφτά του ψάχνει για πυρομαχικά (εννοεί για τους κατσαπλιάδες της Συρίας). Τα χρήματα είναι σε ρευστό, ε λοιπόν ας υπάρξει παραγωγή να τους δώσουν. Με εντολή του κυρίου υπουργού.

Αχμέτ Νταβούτογλου: Ε, να, σε αυτό το σημείο δεν μπορούμε να κινηθούμε ολοκληρωμένα, δεν μπορούμε να συντονιστούμε.

Γιασάρ Γκιουλέρ: Ε, τότε, ο πρωθυπουργός μας ας καλέσει την ίδια στιγμή τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου και τον κύριο υπουργό. Ας μιλήσουν δίπλα του.

Αχμέτ Νταβούτογλου: Μα για αυτό εγώ και ο κύριος Φεριντούν παρακαλέσαμε τον πρωθυπουργό, τέλος πάντων ας συγκεντρωθούμε εμείς με το σκεπτικό πως η πορεία δεν είναι καλή

Γιασάρ Γκιουλέρ: Και να μην είναι πολύς κόσμος κύριε υπουργέ. Ας είναι η εξοχότητα σας, ο κύριος υπουργός Άμυνας, ο υπουργός Εσωτερικών μας και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, οι τέσσερεις σας εκεί καθίστε. Αρκεί, δεν χρειάζεται άλλος. Κύριε υπουργέ εκεί πέρα χρειάζονται όπλα και πυρομαχικά. Και μάλιστα περισσότερο πυρομαχικά και όχι όπλα. Πριν από λίγο μιλήσαμε κύριε υπουργέ. Ας πούμε πως στήνουμε εκεί έναν στρατό 1.000 ατόμων. Εάν εμείς τους ρίξουμε στον πόλεμο χωρίς να αποθηκεύσουμε γι αυτούς πυρομαχικά για ένα ελάχιστο διάστημα 6 μηνών, σε δύο μήνες θα επιστρέψουν πάλι σε εμάς.

Αχμέτ Νταβούτογλου: Μα ήδη γύρισαν τώρα.

Γιασάρ Γκιουλέρ: Γυρνάνε κύριε υπουργέ μου...

Αχμέτ Νταβούτογλου: Γύρισαν από το... Ποιό ήταν; Από το Τσομπάνμπέι επέστρεψαν (πόλη της Συρίας).

Γιασάρ Γκιουλέρ: Ναι. Ναι κύριε μου. Αυτή η δουλειά κατέστη ένα θέμα που φορτώθηκε στις πλάτες μόνο του κυρίου Χακάν (της ΜΙΤ…). Μα δεν γίνεται. Για ποιο λόγο;

Για τους τουρκόγλωσσους, το σχετικό ηχητικό



Πηγή "Τουρκικά Νέα"
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]