Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άρχισαν τα τουρκικά παζάρια στην Θράκη, για τις καρέκλες σε Δήμους και Περιφέρεια…

Νυν υπέρ πάντων αγών υπέρ κόμματος, ψήφων και καρεκλών… Και μάλιστα στο καινοφανές αυτό ρητό της εφαρμοζόμενης σύγχρονης μνημονιακής πωλητικής εθελόδουλων προθύμων, ο αγώνας για την εξασφάλιση ψήφων, σύνορα δεν γνωρίζει, αισχύνη καμία δεν έχει και «όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει» για την εξασφάλιση των θώκων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
Πεδίον δόξης λαμπρόν για όλους τους κομματανθρώπους που θα επιδράμουν αδίστακτοι –και αντιγράφοντας τα «ιδεώδη» των κομματικών τους ηγεσιών- φοράνε τις πολιτικές τους κουκούλες (σαν στρουθοκάμηλοι που πιστεύουν πως αν κρύψουν το κεφάλι –κομματική τους ταυτότητα και εξάρτηση- δεν θα τους αναγνωρίσουν ή θα «καθαρθούν» αίφνης από όλα τα αισχρά των κομματικών τους ηγεσιών) προχωρούν σε συμμαχίες, δημιουργούν λυκοφιλίες και στριμώχνονται στο παρασκήνιο ακόμη και με τους χθεσινούς τους εχθρούς για να συνάψουν εκτρωματικές και κενού ιδεολογικού υπόβαθρου συμφωνίες, έναντι της «καρέκλας» και της εξουσίας (μικρής ή μικρομέγαλης) που έχουν στοχοθετήσει οι κομματικοί τους μηχανισμοί, προκειμένου να καταγράψουν «δυναμικές» μίας εικονικής ισχύος που θα τους επιτρέψει να αιτιολογήσουν την παραμονή τους ή την διεκδίκησή τους σε μία εξουσία που πριν την αποκτήσουν την διέσυραν με επαναλαμβανόμενα ψέματα που ανερυθρίαστα εκστόμιζαν και συνεχίζουν να διαλαλούν ως «πραμάτεια», οι έμποροι του ψεύδους…

Κι ενώ σε ολόκληρη τη χώρα έχει ξεκινήσει ένας «χορός» για την απόκτηση των ακριβοθώρητων θώκων της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην περιοχή της Θράκης, της Ελληνικής Θράκης, η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει από τον έλεγχο, αφού τα «ψηφαλάκια» που διαθέτει (έναντι σχετικών ανταλλαγμάτων) το τουρκικό προξενείο, γίνονται πόλος έλξης όλων των κομματο-αναθρεμμένων υποψηφίων…
Ήδη, υποψήφιοι Δήμαρχοι της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ, άρχισαν τα «τραπεζώματα» σε μειονοτικούς παράγοντες, γνωστούς για την τουρκοφροσύνη τους, προκειμένου να τους πείσουν για την δική τους αυτοδιοικητική «πραμάτεια». Η «συνήθεια» βέβαια, των αυτοδιοικητικών δεν είναι σημερινή, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν ενέχει στοιχεία τα οποία είναι ενάντια με τα ελληνικά συμφέροντα και τον Ελληνισμό της περιοχής, αφού είναι γνωστό πως τα «τουρκικά παζάρια» που γίνονται μέσω των ανθρώπων του τουρκικού προξενείου, αποσκοπούν σε αυτοδιοικητικές παραχωρήσεις και συμπεριφορές που λειτουργούν ως στοιχεία στήριξης (βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα) της τουρκικής αλυτρωτικής εξωτερικής πολιτικής για την περιοχή της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Καθώς πλησιάζει ο Μάρτιος, το προεκλογικό τοπίο δείχνει να ξεκαθαρίζει στον Δήμο Κομοτηνής, όσον αφορά τους υποψηφίους συνδυασμούς. Σε βασικό…εκλογομάγειρα πάντως αναδεικνύεται ο νυν δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης που στην προσπάθειά του να «ρεφάρει» τη δεδομένη απώλειά του σε ψήφους λόγω και της γενικής του ανυπαρξίας, αλλά και της εχθρότητας που δημιούργησαν συγκεκριμένες - και άκρως καταστροφικές για τους επαγγελματίες της πόλης - εμμονικές του επιλογές, όπως π.χ. ο ποδηλατόδρομος, είπε να…αναζητήσει άλλες συμμαχίες.

Και η μεν προδιαγραφόμενη εδώ και μερικούς μήνες στήριξή του από τον μηχανισμό του Ευριπίδη Στυλιανίδη ήταν γνωστή. Εσχάτως όμως προέκυψαν και άλλες. Αφ’ ενός τα βρήκε με την τοπική ΔΗΜΑΡ (σύμφωνα με πληροφορίες μας συμφώνησε αρχικά με τους Συμεών Σολταρίδη και Νατάσσα Χατζηνικολάου, με τον πρώτο εν τέλει να αποχωρεί και να κατέρχεται με το περιφερειακό ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ, αφήνοντας ανοιχτό τον δρόμο στη δεύτερη, όχι μόνο για να εκλεγεί ως δημοτική σύμβουλος, αλλά και για να οριστεί αντιδήμαρχος). Και αφ’ ετέρου τα βρήκε με το τουρκικό Προξενείο. 

Πριν από 2 περίπου μήνες εθεάθη δημοσίως σε ουζερί της Κομοτηνής με τον πρόξενο Ιλχάν Σενέρ, όπου είναι μεν άγνωστο τι ακριβώς συζητήθηκε. Λίγες μέρες αργότερα ωστόσο έλαβε χώρα συνάντησή του και με την επικεφαλής του προξενικού συνδυασμού Σιμπέλ Μουσταφάογλου. 
Και έκτοτε θεωρείται βέβαιο πια (και έχει γραφεί πολλάκις χωρίς να διαψευστεί) ότι επήλθε συμφωνία ανάμεσά τους, με τον όρο να διαλυθεί ο συνδυασμός της και η ίδια να προσχωρήσει σε εκείνον του Γιώργου Πετρίδη. 
Άγνωστο επίσης ποιου ακριβώς είδους υποσχέσεις για ανταλλάγματα (πιθανότατα αντιδημαρχία) σφράγισαν τη συμφωνία. 
Άγνωστο όμως και ποιοι άλλοι τουρκόφρονες πρακτορίσκοι θα ακολουθήσουν τη Μουσταφάογλου στη… ζεστή αγκαλιά του χριστεπώνυμου δημάρχου. 
Πληροφορίες μας λένε πως μάλλον ο άκρως προκλητικός «γκριζόλυκος» ονόματι Κοράι Χασάν, πρόεδρος της παράνομης «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» που παριστάνει επίσης τον δημοτικό σύμβουλο Κομοτηνής (ως 2ος εκλεγείς μετά τη Σιμπέλ με τον τουρκόψυχο συνδυασμό) δεν θα την ακολουθήσει. Ίσως να θεωρείται  και… ακραίος από τον δήμαρχο Κομοτηνής. 
Ποιον πείθει όμως άραγε, τη στιγμή που και η Μουσταφάογλου είναι εξίσου προκλητική ή την ώρα που φημολογείται η συνεργασία του με εκπρόσωπο του «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας», του φορέα δηλαδή που έχει πάρει εργολαβία τα τελευταία χρόνια - μέσω των αρχιχαφιέδων Τζεμίλ Καμπζά και Περβίν Χαϊρουλλάχ - τη διεθνή κατασυκοφάντηση της Ελλάδας ως φασιστικής χώρας που καταπιέζει την «τουρκική μειονότητα» της Θράκης;

Για να ανακεφαλαιώσουμε, ο νυν δήμαρχος Κομοτηνής -αν και μέχρι σήμερα εθεωρείτο μετριοπαθής (και όχι από τους πλέον ενδοτικούς στα εθνικά θέματα)- φαίνεται πια να «παρεκκλίνει» στον βωμό της ποθητής επανεκλογής. 
Η συνεργασία του με το Προξενείο πρέπει να θεωρείται δεδομένη, όπως και εκείνη με τη ΔΗΜΑΡ, ενώ ταυτόχρονα δείχνει να διατηρεί και τη «συμπάθεια» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. 
Ο τελευταίος (ο οποίος αντιμετωπίζει ήδη σειρά θεμάτων σχετικά με τις ΜΚΟ) είναι γνωστό πως διατηρεί δική του «ατζέντα» έναντι της ΝΔ και του Αντώνη Σαμαρά (θεωρείται άλλωστε ανταγωνιστής του) και είναι βέβαιο πως δεν στηρίζει με… όλες του τις δυνάμεις την επίσημη υποψήφια της ΝΔ (και παντελώς άοσμη, άγευστη και ανύπαρκτη) Φελίνα Καζάκου. Συνεχίζει λοιπόν ο Γιώργος Πετρίδης να έχει και τη δική του στήριξη. Και έτσι βέβαια -μετά από όλα αυτά– δείχνει να είναι πανίσχυρος. 
Απέναντί του -και αν εξαιρέσουμε την κομματική υποψηφιότητα της Ελένης Λαφτσή του ΣΥΡΙΖΑ (που θα μπορούσε να γίνει κάπως απειλητική μόνο αν συγκέντρωνε προξενικές ψήφους, καθώς ελάχιστη διεισδυτικότητα φαίνεται να έχει στους χριστιανικούς πληθυσμούς)- φαίνεται πως  έχει μόνο τον «Σπάρτακο», μια αυθεντικά αδέσμευτη και ανεξάρτητη κίνηση πολιτών, που εδώ και χρόνια δίνει σκληρές μάχες τόσο απέναντι στην κομματοκρατία, όσο και στο ξεπούλημα των εθνικών μας θεμάτων. 
Θα μπορέσει ο Σπάρτακος να τον απειλήσει; 
Αυτό δείχνει πλέον να είναι ένα στοίχημα για κάθε Θρακιώτη που διατηρεί ελάχιστες έστω πατριωτικές ευαισθησίες και σέβεται παράλληλα στοιχειωδώς τον εαυτό του… 

Τα ευτράπελα του Μπουτάρη και του Καμίνη, που τόλμησαν να εμπλέξουν στις δημοτικές τους αρμοδιότητες θέματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, δεν έχουν καμία θέση στον ευαίσθητο χώρο της Θράκης, όπου όσοι τολμήσουν να εκτεθούν στην διεκδίκηση των αυτοδιοικητικών θώκων, θα πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά πως ιδεοληψίες ή άλλες παρεκλίνουσες συμπεριφορές που θα λειτουργήσουν προς όφελος της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, είναι δυνατόν να τους οδηγήσουν όχι μόνο εκτός των θώκων αλλά και ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης...

Την στιγμή που υποψήφιοι παρατάξεων που φλερτάρουν με το τουρκικό προξενείο για την εξασφάλιση της σχετικής ροής ψήφων, χαρακτηριστικό της πολιτικής ουσίας, δραστηριοποίησης, στρατηγικού σχεδιασμού και προγραμματισμού του "Σπάρτακου", είναι πως στις 6 Μαρτίου 2014 ο γραμματέας του «Σπάρτακου» Κώστας Καραΐσκος συναντήθηκε με τον Κωνσταντίνο Γκαμπαερίδη, που εκτελεί χρέη υποπροξένου της Ρωσικής Δημοκρατίας στην Αλεξανδρούπολη.
Αυτή ήταν μία από τις πολλές συναντήσεις που έγιναν εδώ και έναν χρόνο, προκειμένου να δρομολογηθεί μία στενή και παραγωγική σχέση της Κομοτηνής με την πόλη Κίρισι της περιφέρειας της Αγίας Πετρούπολης.
Στη συνάντηση ανταλλάχθηκαν ιδέες για τις δυνατότητες, αλλά και για τα πιθανά προβλήματα μιας τέτοιας σχέσης, ειδικά στην παρούσα συγκυρία που η δαιμονοποίηση της Μόσχας, με την ουκρανική αφορμή, είναι συρμός στη Δύση.
Ο «Σπάρτακος» θεωρεί την ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων κλειδί για την οικονομική (και όχι μόνο) ανάπτυξη της περιοχής μας και αυτό το αποδεικνύει έμπρακτα και ανεξαρτήτως οποιασδήποτε σκοπιμότητας. Η σύμπτωση των απόψεών του επ’ αυτού ειδικά του θέματος με εκείνες του δημάρχου Γιώργου Πετρίδη, με τον οποίο συμφωνήθηκε προχθές ένα πλάνο για τα επόμενα βήματα, είναι αναμφίβολα ένα πολύ καλό σημάδι για το μέλλον της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας μας. Και αυτή ακριβώς η προσέγγιση βρίσκεται στον αντίποδα εκείνων που προσεταιρίζονται τα όργανα της Άγκυρας στην Θράκη, προκειμένου να καταλάβουν την εξουσία της οποίας ένα σημαντικό μερίδιο θα παραδώσουν στους εγκάθετους της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στην περιοχή...
Κι ενώ η δραστηριοποίηση του "Σπάρτακου" και η υψηλή κινητικότητα των ανθρώπων του (που δεν ανέμεναν την προεκλογική περίοδο για να κινητοποιηθούν προς την κατεύθυνση μίας υγιούς δημοτικής δραστηριότητας) είναι δεδομένη, απορίας άξιο είναι το γεγονός πως τα τοπικά ΜΜΕ "ξεχνάνε" να εμφανίσουν την συγκεκριμένη δημοτική παράταξη, δίνοντας -δυστυχώς- λαβή για αρνητικότατα σχόλια για τον τρόπο λειτουργίας τους...

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στην Κομοτηνή, η οποία σε περίπτωση νίκης του νυν Δημάρχου η πόλη της Κομοτηνής απειλείται να θα αποκτήσει αντιδήμαρχο τη Μουσταφάογλου (βλ. τουρκικό προξενείο) και την Χατζηνικολάου (βλ. ΔΗΜΑΡ, δηλαδή και πάλι πολιτική φίλα προσκείμενη προς το τουρκικό προξενείο), η μοναδική ελπίδα για Δημαρχία μακριά από οτιδήποτε περιέχει, εκφράζει ή προωθεί τις πολιτικές της Άγκυρας στην περιοχή, φαίνεται πως είναι ο συνδυασμός του "Σπάρτακου" με τον Νεκτάριο Δαπέργολα και τους πολίτες που δεν επιθυμούν διαπλοκές ή οποιασδήποτε φύσης εμπλοκές των αυτοδιοικητικών ζητημάτων με θέματα που άπτονται της εθνικής πολιτικής της χώρας και απαιτούν χειρισμούς από ειδικούς υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών.


ΥΓ: Θα υπάρξει συνέχεια, με τα όσα συμβαίνουν σε αυτοδιοικητικό επίπεδο και στην Ξάνθη (όπου οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συγκεκριμένης "ανεξάρτητης" παράταξης, έχουν προκαλέσει την απορία όλων, αφού επιπλέον δεν έχουν γνωστοποιηθεί ούτε τα ονόματα των μετεχόντων σε αυτήν...), αλλά και στην ευίσθητη εθνικά περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου ήδη η προεκλογική εμφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ με αφίσες στην τουρκική γλώσσα, έδωσε ένα "στίγμα" των επιδιώξεων και των συμμαχιών που θα υπάρξουν για την κατάκτηση της καρέκλας του Περιφερειάρχη...

Η αντιγραφή και αναδημοσίευση του άρθρου επιτρέπεται μόνο μετά από γραπτή άδεια του ιστολογίου "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους"

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]