Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το κύκνειο «άσμα» των αθλίων…

“Η κυβέρνηση Σαμαρά, μια χούφτα ανθρώπων, η οποία κατηγορεί όσους διαφωνούν μαζί της για παλαιοκομματικές αντιλήψεις, βρίσκεται πλέον μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Γνωρίζει πολύ καλά ότι ο πολιτικός της χρόνος τελειώνει. Το μήνυμα θα είναι τόσο ισχυρό στις εκλογές του Μαΐου και οι θετικές πολιτικές εξελίξεις για τον λαό και τη χώρα θα είναι αναπόφευκτες…” 
 
Του Κώστα Καπνίση 
 
Τα κατάφεραν για άλλη μια φορά οι θλιβερές και αποκρουστικές φιγούρες της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου να ψηφίσουν, έστω και οριακά, «ΝΑΙ σε όλα». Τούτη τη φορά όμως ξεπέρασαν κάθε όριο προκλητικότητας και απέδειξαν ότι έχουν όλες τις κοινωνικές ομάδες, ανεξαρτήτως πολιτικής – κομματικής τοποθέτησης εναντίον τους. Η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής μάλιστα δημοσιοποίησε μια έκθεση – κόλαφο για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης Σαμαρά, το οποίο είναι προϊόν «συμφωνίας» του Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους των δανειστών. Ο πανικός της κυβέρνησης Σαμαρά έγινε φανερός από τη στιγμή που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέσω του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας σε βάρος του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
Η κυβέρνηση Σαμαρά, απέφυγε τούτη τη φορά, πέρα από τους γνωστούς – γραφικούς υποστηρικτές της, οι οποίοι δηλώνουν θαυμαστές της τρόικα και του Πολ Τόμσεν, να ανεβάσει πολύ τους τόνους κατά των κοινωνικών ομάδων. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Στα τέλη της Άνοιξης επίκειται η διπλή εκλογική αναμέτρηση σε αυτοδιοικητικό – ευρωπαϊκό επίπεδο και τα κόμματα – απομεινάρια της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ χρειάζονται τις ψήφους των «ιθαγενών». Η κυβέρνηση Σαμαρά, μια χούφτα ανθρώπων, η οποία κατηγορεί όσους διαφωνούν μαζί της για παλαιοκομματικές αντιλήψεις, βρίσκεται πλέον μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Γνωρίζει πολύ καλά ότι ο πολιτικός της χρόνος τελειώνει. Το ίδιο ακριβώς γνωρίζει άριστα και το τρίγωνο Βερολίνου – Βρυξελλών – Φρανκφούρτης και επέβαλε την ψήφιση του «πολυνομοσχεδίου»- νέου Μνημονίου, λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση της Άνοιξης.
Όταν ανοίξουν οι κάλπες των αυτοδιοικητικών και ευρωπαϊκών εκλογών, κυβέρνηση και τρόικα γνωρίζουν πολύ καλά ότι δύο πράγματα θα έχουν συμβεί. Το ένα θα είναι ο πολιτικός αφανισμός του άκρως επικίνδυνου και έμπλεου ακραίων νεοφιλελεύθερων σταγονιδίων κόμματος – απομειναριού, το οποίο αποκαλείται ως «ΠΑΣΟΚ – ΕΛΙΑ». Το δεύτερο θα είναι η εκλογική συντριβή της μεταλλαγμένης, επί το ακροδεξιό του πράγματος, ΝΔ, η οποία θα έχει κι αυτή την ίδια ακριβώς διαλυτική πορεία που είχε το «ΠΑΣΟΚ» στις βουλευτικές εκλογές του 2012. Ίσως αυτός είναι και ένας ιδιαίτερα ικανός και πειστικός λόγος για τη «σιωπή» της λεγόμενης καραμανλικής πτέρυγας. Είναι απολύτως λογικό τα καραμανλικά στελέχη να περιμένουν τη συντριβή Σαμαρά, προκειμένου να μπορέσουν να έχουν μετά αποτελεσματική πολιτική παρέμβαση και να πάρουν πίσω το κόμμα, σε μια προσπάθεια να το ανασυντάξουν και να το «εκκαθαρίσουν» από τα ακροδεξιά σταγονίδια, τα οποία το έχουν αλώσει και έχουν κάνει τους παραδοσιακούς συντηρητικούς ψηφοφόρους της ΝΔ να φύγουν τρέχοντας από αυτό το μόρφωμα, το οποίο θυμίζει έντονα ΠΟΛΑΝ.
Η κατάσταση είναι πλέον «εκρηκτική» μέσα στις κοινοβουλετικές ομάδες ΝΔ – ΠΑΣΟΚ με τη συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών να γνωρίζουν ότι στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, ούτε με κιάλια δεν θα μπορούν να δουν τα έδρανα της Βουλής. Για αυτόν τον λόγο και μετακινούνται, σχεδόν καθημερινά, σε «κομματικούς σχηματισμούς», οι οποίοι ξεπηδούν από το πουθενά και από τα «δεξιά» και από τα «κεντροαριστερά», τα οποία όμως έχουν ως μοναδικό σκοπό ύπαρξης να αποτελέσουν ανάχωμα στην εκλογική αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές πλέον, ακόμα και στους πιο δύσπιστους, ότι η κυβέρνηση Σαμαρά είναι απολύτως αναντίστοιχη με τη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού. Ο τρόπος, με τον οποίο απέρριψε την πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, να κρύβεται για άλλη μια φορά από τη Βουλή, μην μπορώντας να υπερασπιστεί τις «επιτυχίες» του, οι οποίες ολοκληρώνονται με το «πολυνομοσχέδιο» και την «έξοδο» της χώρας στις αγορές. Αλήθεια μετά από τόσες «επιτυχίες» ποιος πρωθυπουργός δεν θα εμφανιζόταν στη Βουλή να υποστηρίξει τουλάχιστον το έργο του;
Κοντολογίς, πρόκειται για το κύκνειο «άσμα» μιας άθλιας κυβέρνησης, της χειρότερης όλων των εποχών που γνώρισε τούτος ο τόπος, η οποία βασίζεται σε δύο κόμματα – απομεινάρια, τα οποία κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους τα τελευταία είκοσι χρόνια. Το «πολυνομοσχέδιο», με τις δεκάδες ρυθμίσεις, τις οποίες κατά πάσα πιθανότητα, οι βουλευτές της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν έχουν διαβάσει, για άλλη μια φορά, δεν ήταν τίποτε άλλο από μια τελευταία προσπάθεια μιας κυβέρνησης που καταρρέει, προκειμένου να δεσμεύσει την επόμενη κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση Σαμαρά, ίσως να εκτιμά ότι η επόμενη κυβέρνηση, η οποία θα προκύψει πολύ σύντομα, μετά και από τη συντριβή της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στη διπλή εκλογική μάχη της Άνοιξης, θα σφιχταγκαλιαστεί με τους δανειστές σε βάρος του λαού και της χώρας. Όπως όμως στη ζωή, έτσι και στην πολιτική, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Το μήνυμα θα είναι τόσο ισχυρό στις εκλογές του Μαΐου και οι θετικές πολιτικές εξελίξεις για τον λαό και τη χώρα θα είναι αναπόφευκτες…
Πηγή periodista
Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Αν ειχε κατι να περιμενει ο Σαμαρας, με το χθεσινο πολυνομοσχεδιο υπεγραψε την καταδικη του. Τους εστρεψε ολους εναντιον του. Απο ταξιτζηδες, κτηνοτροφους, περιπτεραδες, φαρμακοποιους, καθηγητες, ανθρωπους που μεχρι τωρα τη στηριζαν. Ολοι θα μαυρισουν τη ΝΔ γιατι καταφερε το ακατορθωτο: να πεισει τον κοσμο οτι ειναι μονο για τους πολυ λιγους του κεφαλαιου και για κανεναν αλλο. Η οργη του κοσμου ειναι τοσο μεγαλη οση και η πανωλεθρια που θα παθει και θα μεινει ιστορικη. Δεν ακουει κανεις τιποτα ολοι θελουν να την κατεβασουν πιο κατω κι απο το πεθαμενο ΠΑΣΟΚ. Τα καταφερε τελικα ο Σαμαρας να τη διαλυσει....Τη ΝΔ και τη μεσαια ταξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ξέρουν οτι διαλύθηκαν , αλλα δεν τους νοιάζει .
    Το γιατι , θα το δουν ολα τα προβατοποιημενα σύντομα .
    Έχουν αλλα κόλπα για το Εθνος ,θανατηφόρα .....κόλπα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το θέμα είναι ότι μαζί με τα πρόβατα θα την πληρώσουμε και εμείς τη νύφη........

      Διαγραφή
    2. Ναι , αλλα εμείς θα πέσουμε ελεύθεροι !
      Ενώ τα πρόβατα , σαν σφαχτα .
      Εχει διαφορα ....

      Διαγραφή
  3. ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ 3213/2003 ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΝ ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ { ΑΡΘΡΟ 4 }Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ { ΑΡΘΡΟ 5 }Ο ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣΑΝ ΣΤΑ''ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΟΦΕΛΗ''{ ΑΡΘΡΟ 6 }ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΣ''ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ''ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ''ΕΥΝΝΟΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ''ΓΙΑ ΠΡΟΣΠΟΡΙΣΜΟ''ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΟΦΕΛΩΝ''Η''ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ''{ ΑΡΘΡΟ 7 }ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ''OFSHORE''ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ!!!!!!!!!ΝΟΜΟΣ-3849/2010-ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΘΗΚΕ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!3932/2011 ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΟΜΟ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ-Λ.Α.Ο.Σ.-ΝΔ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΟΥΣΤ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]