Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γαλλικές κορβέτες αγοράζει η Αίγυπτος

Καταρχήν συμφωνία για την αγορά 4 γαλλικών Κορβετών Gowind

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών
Ahram Online, Thursday 6 Mar 2014

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα La Tribune, η Αίγυπτος συμφώνησε με την γαλλική εταιρεία DCNS για την απόκτηση 4 γαλλικών Κορβετών τύπου Gowind, κόστους 1 δις ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει τα μεγαλεπήβολα εξοπλιστικά σχέδια του στρατηγού Αλ-Σίσι για την διασφάλιση της ΑΟΖ της χώρας του.

Η καταρχήν συμφωνία μεταξύ της Αιγύπτου και της γαλλικής εταιρείας DCNS προβλέπει, ότι οι τρεις από τις τέσσερις Κορβέτες θα κατασκευαστούν στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Tribune, η Κορβέτα Gowind είναι εκτοπίσματος 2.400 τόνων και είναι εξοπλισμένη με πυραύλους επιφάνειας -αέρος VL Mica και καθώς και με βλήματα Exocet.

Σύμφωνα πάντα με τον γαλλικό τύπο, η γαλλική εταιρεία DCNS νίκησε στα σημεία την προσφορά της γερμανικής εταιρείας Thyssen Krupp Marine Systems ( TKMS) για την προμήθεια Κορβετών A200 Meko, καθώς και των ολλανδικών ναυπηγείων Damen για την Κορβέτα Sigma.

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις αγόρασαν επίσης εννέα μεταγωγικά αεροσκάφη του ομίλου Airbus Group.

Σχόλιο: Η στρατιωτική ηγεσία της Αιγύπτου διαβλέποντας πιθανόν την ένταση και ίσως, την διεξαγωγή συγκρούσεων τα επόμενα χρόνια, λόγω των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή, εξοπλίζεται για δια παν ενδεχόμενο. Παρόλη την οικτρή οικονομική κατάσταση της χώρας, πιθανόν με χρηματοδότηση εκ Σαουδικής Αραβίας, το αιγυπτιακό ναυτικό λαμβάνει θέση στις μελλοντικές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]