Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ασκήσεις των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων με συμμετοχή περίπου 3500 στρατιωτών

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Μεγάλης έκτασης ασκήσεις των ρωσικών αερομεταφερόμενων στρατευμάτων με διαταγή του ρωσικού γενικού επιτελείου, με την συμμετοχή περίπου 3500 αλεξιπτωτιστών υπό το γενικό πρόσταγμα του διοικητή τους Αντιστράτηγου Vladimir Shamanov ξεκίνησαν σήμερα στη Ρωσία και θα διαρκέσουν μέχρι τις 14 Μαρτίου, δήλωσε στους δημοσιογράφους το γραφείο τύπου του Υπουργείο Άμυνας.

Η ρωσική αερομεταφερόμενη μεραρχία του Ιβάνοβο θα εξασκηθεί στην υλοποίηση διαφόρων σεναρίων με σκοπό την επαύξηση της αποτελεσματικότητας της τακτικής των αλεξιπτωτιστών σε διαφορετικά «γεωγραφικά μήκη και πλάτη αλλά και προϋποθέσεις», αναφέρει το ρωσικό ΥΠΑΜ.

«Η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία ασκείται σε άγνωστη περιοχή και σημεία συγκέντρωσης (...) στην διεξαγωγή, εκτός όλων των άλλων και αμφίβιων επιχειρήσεων σύμφωνα με εντολή ένωση που πάρθηκε κατά τη διάρκεια της άσκησης, αναφέρει το ρωσικό γενικό επιτελείο.

«Εμπλέκονται μονάδες αναγνώρισης, αεράμυνας, τεχνικά κλιμάκια, συστήματα αντιαεροπορικών πυραύλων, αυτοκινούμενο πυροβολικό καθώς και άλλες μονάδες των αερομεταφερόμενων στρατευμάτων με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης της μέχρι τις 14 Μαρτίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου.

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η πρώτη φορά κατά την περίοδο της ειρήνης και περισσότερο από είκοσι χρόνια κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης θα πραγματοποιηθεί ρίψη 3500 αλεξιπτωτιστών. Πιθανό να εμπλέκονται περισσότεροι από τέσσερις χιλιάδες στρατιώτες, δεκάδες στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη και 36 εκ των οποίων ανήκουν στην αεροπορία στρατού.

Ενώ πραγματοποιείται η στρατιωτική άσκηση, χθες ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον. «Οι νόμιμα εκλεγμένες αρχές στην Κριμαία λαμβάνουν μέτρα τα οποία είναι καθ΄ όλα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και σκοπό έχουν την διασφάλιση των νομίμων συμφερόντων του πληθυσμού της χερσονήσου δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προς τους δύο πρωθυπουργούς.

Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος κάλεσε τους δύο ηγέτες να λάβουν σοβαρά υπόψη πως οι σημερινές αρχές της νέας μεταβατικής κυβέρνησης στο Κίεβο δεν έχουν λάβει το παραμικρό μέτρο προκειμένου να περιορίσουν την ανεξέλεγκτη δράση και τις κτηνωδίες των υπερεθνικιστών και των εξτρεμιστών, όχι μόνο στην ουκρανική πρωτεύουσα αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Σχόλιο: Η διεξαγωγή ασκήσεων χρησιμοποιείται όχι μόνο για την διεξαγωγή ψυχολογικού πόλεμου από το Κρεμλίνο αλλά και για πιθανή «επέμβαση» στην Ουκρανία ή όπου αλλού χρειαστεί γεγονός που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη.
Τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όσο και ευρωπαϊκά κράτη μέλη έχουν προειδοποιήσει τη Ρωσία εναντίον μιας στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία, μια πρώην Σοβιετική Δημοκρατία την οποία ο Πούτιν έχει αποκαλέσει στο παρελθόν «αδελφό έθνος».



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]