Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα 30 αργύρια...

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος 

Ακόμη ένα νομοσχέδιο του ΔΝΤ θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή, για να ψηφιστεί με τη συνήθη διαδικασία του κατεπείγοντος, το «κατεπείγον» της οποίας κανένας δεν κατανοεί, μετά από τόσα χρόνια που «λυμαίνεται» το ΔΝΤ τη χώρα μας.

Το πρώτο του άρθρο θα είναι 148 σελίδες και το δεύτερο 23 - τις οποίες θα πρέπει να διαβάσουν οι βουλευτές (όπως πάντα) και να ψηφίσουν, χωρίς διαρροές. Ο πρωθυπουργός βέβαια, στα πλαίσια της κομματικής πειθαρχίας (ψηφίζεις ή διαγράφεσαι), λέει πως είναι πεπεισμένος για την υπευθυνότητα των βουλευτών του - ότι και να σημαίνει αυτό.

Το «δόλωμα» που αναμένεται να «καταπιούν χωρίς νερό» βουλευτές και πολίτες, με υπευθυνότητα, τα τριάντα αργύρια καλύτερα, είναι το «κοινωνικό μέρισμα» των 500 €, το οποίο θα είναι αφορολόγητο!

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις σχετικά με το ΤΑΙΠΕΔ, με τις αποκρατικοποιήσεις, με την οργάνωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με την ΕΛΣΤΑΤ, με τον ΟΔΔΗΧ, με τροποποιήσεις θεμάτων του ΤΧΣ που αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με τις αλλαγές στα φορολογικά πρόστιμα κοκ.

Το πιο ενδιαφέρον όλων είναι η «σύσταση» της τράπεζας (της μοναδικής που ο βασικός μέτοχος της δεν συμμετείχε στην αύξηση κεφαλαίου, αλλά εξαγοράζει το Ελληνικό), με βάση την οποία πρέπει να ολοκληρωθεί με συνέπεια η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης στο εσωτερικό της και να ψηφιστεί το συντομότερο δυνατόν το νομοσχέδιο!

Η τράπεζα λοιπόν δίνει με τη σειρά της την εντολή στους βουλευτές να συμπεριφερθούν με υπευθυνότητα, επειδή η ψήφιση του νομοσχεδίου είναι απαραίτητη για την καταβολή της δόσης - μάλλον επειδή χωρίς αυτό δεν μπορεί να προωθηθεί η λεηλασία της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας των Ελλήνων, οι περισσότεροι από τους οποίους παρακολουθούν τη «ληστεία» του σπιτιού τους και την εξαθλίωση των παιδιών τους από τους τηλεοπτικούς δέκτες, καθισμένοι αναπαυτικά στον «υπό κατάσχεση» καναπέ τους.

Υστερόγραφο: Μας κάνει εντύπωση η δικαιολογία που δίνεται από τους «σχολιαστές», σχετικά με το απίστευτα χαμηλό τίμημα για τα 6.500 περίπου στρέμματα του Ελληνικού. Σύμφωνα με τους έμπειρους σχολιαστές, η τιμή κτήσης δεν είναι χαμηλή (όταν το ένα στρέμμα στην περιοχή αξίζει πάνω από 1 εκ. €), αφού δεν υπήρξε κανένας άλλος ενδιαφερόμενος.

Είναι δυνατόν αλήθεια να μην γνωρίζουν πως γίνονται ανάλογου είδους «δημοπρασίες», στις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μοιράζουν τα «λάφυρα» μεταξύ τους πολύ πριν, έτσι ώστε να μην ανεβαίνουν οι τιμές;


Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"
 
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]