Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

220 στρατιώτες της Λιβύης ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους στην Τουρκία

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Η πρώτη ομάδα 220 στρατιωτών του στρατού της Λιβύης, περάτωσε την εκπαίδευση της στην Τουρκία, στο ειδικό κέντρο εκπαίδευσης του τουρκικού στρατού. Οι Λίβυοι στρατιώτες περάτωσαν με επιτυχία μία εκπαίδευση επίπονη και σκληρή, σε διάστημα 14 εβδομάδων στο κέντρο Εκπαίδευσης, κοντά στην πόλη Ισπάρτα στην δυτική Τουρκία, αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu Agency.

Σύμφωνα με τους όρους της αμυντικής συμφωνίας και συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο κυβερνήσεων τον Απρίλιο του 2012, η Τουρκία θα εκπαιδεύσει περίπου 3 000 στρατιωτικούς της Λιβύης.

Στους Λίβυους στρατιώτες δόθηκαν στολές και ο απαραίτητος εξοπλισμός και την εκτέλεση της επίπονης εκπαίδευσης, από τούρκους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς.

Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ο στρατός της Λιβύης, έχει 5.000 στρατιώτες σε κατάρτιση στο εξωτερικό και 10.000 στη Λιβύη. Τουλάχιστον 3 000 βρίσκονται στην Τρίπολη μετά την αποχώρηση των ομάδων πολιτοφυλακής,, και ομάδες ειδικών δυνάμεων βρίσκονται στη Βεγγάζη.

Μιλώντας εξ ονόματος της Λιβύης στην τελετή αποφοίτησης, ο Λίβυος συνταγματάρχης Αλί Zaid δήλωσε ότι οι στρατιώτες του βίωσαν μια ιστορική στιγμή.

Ο στρατιωτικός ακόλουθος της Λιβύης στην Τουρκία, Αλί Μουσταφά δήλωσε ότι, «η επανάσταση της 17ης Φεβρουαρίου στη Λιβύη συνέβαλε στην άνθηση ενός νέου πολιτισμού στην χώρα».

Μιλώντας εξ ονόματος των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στο κέντρο εκπαίδευσης της Isparta, ο Ταξίαρχος Mustafa Kurutmaz δήλωσε ότι, «η καρδιά της Τουρκίας αγκαλιάζει με αδελφική αγάπη τους ανθρώπους της Λιβύης τονίζοντας τους ότι θα είναι πάντα κοντά τους».

Σχόλιο: Σύμφωνα με παλαιότερη συμφωνία συνολικά 15 000 στρατιώτες της Λιβύης, θα εκπαιδευτούν τα επόμενα πέντε χρόνια, από ένα συνασπισμό χωρών στις οποίες περιλαμβάνονται, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ιταλία, η Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο και ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής.




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]