Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσικούς πυραύλους S-300 θα προμηθευτεί το Καζακστάν

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Στην προμήθεια ρωσικών αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων S-300 προχωρούν μέσα στο 2014 οι Ένοπλες Δυνάμεις του Καζακστάν, για την προστασία του εναέριου χώρου. Αυτό δήλωσε ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, μετά από συνάντηση με τον Καζάκο ομόλογό του Αντιλμπέκ Ντζακσιμπέκοφ.

Η προμήθεια στα πλαίσια της στρατιωτικής συμφωνίας συνεργασίας με τη Μόσχα, η οποία αναπτύσσεται δυναμικά, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας για την ανάπτυξη ενός κοινού συστήματος αεράμυνας. Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Καζακστάν, ο κύκλος εργασιών μεταξύ των δύο χωρών, όσον αφορά στον στρατιωτικό εξοπλισμό, αυξήθηκε κατά 140 εκατομμύρια δολάρια μέσα στο 2013.

Οι δύο υπουργοί Άμυνας συζήτησαν επίσης και για την διεξαγωγή κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, στα πλαίσια του CSTO CRPF (Collective Security Treaty Organization's Collective Rapid Reaction Force- Δύναμη Κοινής Ταχείας Αντίδρασης του Οργανισμού Συλλογικής Ασφάλειας) που θα πραγματοποιηθούν τον ερχόμενο Αύγουστο (18-22/8/2014) στην περιοχή Καραγκάντα του Καζακστάν.

Σχόλιο: Οι δύο χώρες έχουν αποφασίσει κοινή δράση των στρατευμάτων τους με κοινό επιτελικό σχέδιο δράσης σε περίπτωση πολέμου. Για τον σκοπό αυτό αξιωματικοί των δύο χωρών θα υλοποιήσουν ένα κοινό στρατηγείο που θα εκτελεί εντολές των προέδρων Ρωσίας και Καζακστάν σε περίοδο κρίσης από όπου θα « ελέγχονται» και θα ενεργούν οι στρατιωτικές δυνάμεις τους.

Η διοίκηση της αεράμυνας θα έχει έδρα την πρωτεύουσα του Καζακστάν Άλμα Άτα και η διάρκεια της συμφωνίας είναι πενταετής με αυτόματη ανανέωση.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]