Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Daily Time: «Προεκλογικό πυροτέχνημα η δημιουργία «εθνικού στρατού του Κοσσόβου»

Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία του στρατού στο Κοσσυφοπεδίου

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Νατοϊκοί διπλωμάτες ανέφεραν ότι η ρητορική (από την κυβέρνηση του Κοσσόβου) για τη δημιουργία τακτικού στρατού, αποτελεί προεκλογική τακτική και γίνεται μόνο για εγχώρια κατανάλωση λόγω εκλογών, αναφέρει με σκεπτικισμό ο τύπος του Κοσσόβου, που επικαλείται άρθρο της "Daily Time".

Οι «αλβανικές αρχές του Κοσσυφοπεδίου» θα τηρήσουν τις υποσχέσεις τους και δεν θα πραγματοποιήσουν κανένα βήμα για τον μετασχηματισμό των δυνάμεων αυτοάμυνας (KSF) σε κανονικές ένοπλες δυνάμεις, χωρίς διαβούλευση με το ΝΑΤΟ και την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου του ΝΑΤΟ, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα "Daily Time".

Ταυτόχρονα, ορισμένα κράτη της συμμαχίας βλέπουν με σκεπτικισμό την προώθηση του σχεδίου μετασχηματισμού των δυνάμεων του Κοσσόβου (KSF), που θα μπορούσε να υπονομεύσει τις προσπάθειες αυτές.

Αφορά μια απόφαση του ΝΑΤΟ που πρέπει να γίνει αποδεκτή από όλες τις χώρες της συμμαχίας, πράγμα απίθανο σε μια εποχή όπου πολλές χώρες, και όχι μόνο εκείνες που δεν έχουν αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, αλλά και κάποιες που το έχουν πράξει αυτό, δεν τάσσονται υπέρ ενός τέτοιου βήματος, υπογραμμίζει το άρθρο.

Αυτή τη στιγμή, κανείς δεν βλέπει τη δυνατότητα, βοήθειας του ΝΑΤΟ, για την μετατροπή των δυνάμεων αυτοάμυνας KSF, σε τακτικό στρατό, καταλήγει το δημοσίευμα.

Σχόλιο: Προφανώς το δημοσίευμα της εφημερίδας η εφημερίδα “Daily Time”, αποστέλλει ένα σαφές μήνυμα στην ηγεσία του Κοσσυφοπεδίου. Πολλές φορές στο παρελθόν έχει εξαγγελθεί και από νατοϊκούς αξιωματούχους η δημιουργία τακτικού στρατού, αλλά όλο «κάπου σκόνταφτε». Υπάρχουν χώρες που δεν επιθυμούν για δικούς τους λόγους την δημιουργία τακτικών δυνάμεων. Το τι μέλλει γενέσθαι θα φανεί στο μέλλον…



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]