Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πορεία στην άβυσσο με τη χώρα να χάνει την ταυτότητά της

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

Η πληροφορία ότι τελείωσε ακόμα και το χαρτί για την έκδοση αστυνομικών ταυτοτήτων δεν δείχνει μόνον το βαθμό διάλυσης του κρατικού ιστού, αλλά αποτελεί και ένα πολύ ενδιαφέρον ευρύτερο συμβολικό δείγμα της κατάντιας αυτού του τόπου, ο οποίος σήμερα δεν είναι πλέον τίποτα άλλο παρά μία χώρα χωρίς ταυτότητα, την ώρα που ο Economist περιγράφει με τον πιο εναργή τρόπο την ευθεία πορεία της Ελλάδας προς την άβυσσο: μια χώρα που έχει παραλύσει και που, δήθεν για να “διασωθεί”, έχει φορτωθεί χρέος με το οποίο είναι αδύνατο να επιβιώσει.

Πραγματικά, τι είναι πια αυτή η χώρα; Γιατί χώρα με την ουσιαστική έννοια του όρου ασφαλώς και δεν είναι. Πρόκειται για ένα νεοαποικιακό ενδοευρωπαικό είδος προτεκτοράτου υπό απόλυτη γερμανική διοίκηση κατά τρόπο που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά σε περιόδους ειρήνης. Ούτε κι όταν υπήρξαν προηγούμενες πτωχεύσεις φτάσαμε ποτέ στις σημερινές καταστάσεις: τώρα είναι χειρότερα από κάθε άλλη φορά. Γιατί η τραγωδία είναι ότι όλο αυτό, σε αντίθεση με τα όσα η κυβέρνηση επιμένει να υποστηρίζει, συνιστά μια πορεία στο πουθενά: τα κυβερνητικά περί ανάπτυξης είναι απλώς μπούρδες.

Δεν υπάρχει λ.χ. πιθανότητα εκτός στοχευμένων πολύ ειδικών περιπτώσεων να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα. Και δεν έχουν έρθει παρά τις συναντήσεις, τις φωτογραφήσεις και τις επαφές, συχνά στο επίπεδο του πρωθυπουργού, με τόσους και τόσους ξένους που περνούν, κοιτούν και, τελικά, φεύγουν.

Δεν γίνεται, καθώς η Ελλάδα αυτή τη στιγμή όχι μόνον δεν προσφέρει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, αλλά, αντιθέτως, για να μαζέψει λεφτά η τρόικα έχει δημιουργήσει το πιο απαγορευτικό φορολογικό καθεστώς που μπορεί να συναντήσει κανείς στην περιοχή του κόσμου από το... Λονδίνο μέχρι τη Μέση Ανατολή. Ουδείς επενδύει εδώ, ούτε οι Ελληνες.

Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν φυσικά ούτε δημόσιες επενδύσεις, αφού η Γερμανία απαγορεύει τη βασική συνταγή που εφάρμοσε ο Ρούσβελτ με το “Νιου ντιλ”: ούτε υποτίμηση μπορούμε να κάνουμε, ούτε νόμισμα μπορούμε να κόψουμε, ούτε, συνεπώς, να κάνουμε τίποτα να κινηθεί...

Οσο λοιπόν συνεχίζει αυτή η πολιτική κι όσο η Ελλάδα παραμένει όμηρος της γερμανικής ηγεμονίας και της πρωτοφανούς ακρότητάς της, δεν είναι απλώς μια χώρα χωρίς ταυτότητα, αλλά είναι καταδικασμένη σε αργό κι επώδυνο θάνατο.

Πρέπει αυτή η πορεία να σταματήσει τώρα. Η ηγεσία της χώρας οφείλει επιτέλους να συγκρουστεί κι όχι να λέει αστείες ιστορίες περί επιτυχίας σε όλους εμάς και, πιθανότατα, και στον εαυτό της.
Κι αν δεν μπορεί αυτή ηγεσία να το κάνει, αργά ή γρήγορα κάποιος θα το κάνει. Επειδή αλλιώς δεν γίνεται.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Και γιατι να έλθουν βάρβαροι να επενδύσουν ;
    ΜΑΛΑΚΕΣ ειναι οι ολίγοι μεν αλλα Ελληνοψυχοι ;
    Ειναι φανερο στους σκεπτόμενους οτι απο τις στάχτες θα Αναστηθουμε , όσοι Αναστηθουμε ....
    Ας τα κάνουμε λοιπόν μόνοι ολα στάχτη , γιατι αν μας κάνουν αυτοι πρώτοι στάχτη , ίσως ούτε οι μισοι Ελληνες δεν θα τα καταφέρουν .
    Αλλα τι λέω .....ακόμη και σήμερα στριμώχνονται οι γελοίοι ραγιάδες να πληρώσουν τους σφαχτες τους , μήπως και τους κόψουν το ρεύμα , μήπως και τους πετάξουν στους δρόμους .
    Δεν έχουν καταλάβει οι πεσμένοι στα τέσσερα με κατεβασμένα τα βρακια τους , όπως οι αντιπρόσωποι τους ,οτι ΟΛΟΙ θα πεταχτούν στους δρόμους και θα σφαχτουν . Δεν έφεραν εκατομμύρια κανιβαλους δίχως λόγο και αιτία ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]