Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσικό πολεμικό «έδεσε» στην Λεμεσό...

Το ρωσικό πυρηνοκίνητο καταδρομικό "Peter the Great" κατέπλευσε στο λιμάνι της Λεμεσού

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Το βαρύ πυρηνοκίνητο καταδρομικό «Peter the Great», επικεφαλής της ρωσικής «ομάδας εργασίας» στη Μεσόγειο, πραγματοποίησε σήμερα μια εθιμοτυπική επίσκεψη ρουτίνας στο λιμάνι της Λεμεσού στην Κύπρο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του πρακτορείου ITAR - TASS αλλά και τον εκπρόσωπο του ρωσικού ΠΝ Πλωτάρχη Vadim SERGA.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η επίσκεψη στην Λεμεσό αποτελεί την δεύτερη για το ρωσικό καταδρομικό.
«Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο λιμάνι το προσωπικού του πλοίου θα έχει την ευκαιρία να χαλαρώσει και να γνωρίσει τα τοπικά αξιοθέατα», είπε ο Σεργκέι. Το πλήρωμα του καταδρομικού έχει ανασυσταθεί, επίσης".

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το πλήρωμα του καταδρομικού «Peter the Great» συμμετείχε στην εξασφάλιση της τρίτης φάσης της μεταφοράς των χημικών όπλων της Συρίας. Το πολεμικό πλοίο συνεργάστηκε με κινέζους , Δανούς και Νορβηγούς στρατιωτικούς για το θέμα αυτό , αναφέρει ο Ρώσος εκπρόσωπος.

Το μακρύ ταξίδι του πυρηνοκίνητου καταδρομικού «Peter the Great» ξεκίνησε στης 22η Οκτωβρίου 2013 από την κύρια βάση του Βορείου Στόλου το Severomorsk. 

Δαρδανέλια: Δύο ακόμη ρωσικά πολεμικά πέρασαν στο Αιγαίο
Δύο ρωσικά πολεμικά πλοία πέρασαν τα στενά των Δαρδανελίων με πορεία στην ανοικτή θάλασσα του Αιγαίου Πελάγους.
Πρόκειται για τα πλοία «Αζόφ»-«Азов» με τον αριθμό 151 και το «Γκεόργκι Πομπεντόνοσετς»-« Георгий Победоносец» με τον αριθμό 016, που είναι ενταγμένα στη ρωσική πολεμική αεροπορία.
Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα τα ρωσικά πολεμικά καθ’ όλη την πορεία τους μέσα στα Στενά ακολουθούνταν από συνοδεία τουρκικών σκαφών ασφαλείας.
Στη Μεσόγειο βρίσκονται περίπου 10 πολεμικά πλοία του ρωσικού στόλου.

Σχόλιο ιστολογίου: Το σχέδιο Ανάν και η μετατροπή που αυτό επιφέρει στις εφαρμοζόμενες πολιτικές των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου (φυσικά και της Κύπρου), είναι απολύτως βέβαιο πως προβληματίζει την Μόσχα, η οποία διαβλέπει μία έμμεση απόπειρα απομάκρυνσής της από την μείζονος ενδιαφέροντος περιοχή. Η υπενθύμιση της ύπαρξης της Ρωσίας, μέσω του καταδρομικού «Μεγάλος Πέτρος» που «άραξε» στο λιμάνι της Λεμεσού, είναι ίσως μία κίνηση καλής θελήσεως προς τον κυπριακό λαό, την οποία όμως ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Αναστασιάδης δεν φαίνεται πως θα χρησιμοποιήσει για τις περαιτέρω συνομιλίες – «διαπραγματεύσεις».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κατεβάζουν πλοία οι Ρώσοι στη Μεσόγειο, αλλά αν τους κλείσουν την πρόσβαση στη Μαύρη Θάλασσα, θα γυρίσουν στη Ρωσία πλέοντας γύρω γύρω όλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]