Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Επίλεκτοι αλεξιπτωτιστές μεταφέρονται στο Κίεβο


Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας έδωσε εντολή για την αποστολή στο Κίεβο των επίλεκτων αερομεταφερόμενων στρατευμάτων

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ο υπουργός άμυνας της Ουκρανίας δεν είναι πλέον σε θέση να εγγυηθεί τη μη παρέμβαση σε περίπτωση στρατιωτικής σύγκρουσης, αναφέρει ο ουκρανικός τύπος πριν από λίγο.

Ο ΥΠΑΜ Pavel Lebedev επιβεβαίωσε στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων LB.ua την άμεση αποστολή των επίλεκτων αερομεταφερόμενων στρατευμάτων από την έδρα τους στο Ντνιεπροπετρόβσκ προς το Κίεβο.

«Ναι , έδωσα μια τέτοια διαταγή». Είπε ο υπουργός σε ένα αποκλειστικό σχόλιο. «Ποιο είναι το σκεπτικό σας;» ρωτήθηκε ο ίδιος από δημοσιογράφο του πρακτορείου. «Για την ενίσχυση της ασφάλειας των στρατιωτικών βάσεων που έχουν αποθηκευμένο οπλισμό (στο Κίεβο) και του οπλοστασίου », δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας.

Απαντώντας στην ερώτηση δημοσιογράφων, αν θέλει με αυτό τον τρόπο ο υπουργός, να διασφαλίσει ότι τα όπλα αυτά δεν χρησιμοποιηθούν κατά του άμαχου πληθυσμού, ο Lebedev είπε εν συντομία ότι «διαβάστε το Σύνταγμα και τους νόμους της Ουκρανίας»".
Νωρίτερα, ο Lebedev, δήλωσε ότι το Υπουργείο Άμυνας δεν θα παρέμβει στην εσωτερική πολιτική της χώρας.

Σχόλιο: Η κατάσταση σύμφωνα με τους περισσότερους στρατιωτικούς αναλυτές, εδώ και καιρό στην Ουκρανία «έχει διαβεί το Ρουβικώνα». Ο ΥΠΑΜ με την αποστολή των επίλεκτων και πιστών στην κυβέρνηση αλεξιπτωτιστών, θέλει πρωτίστως να διασφαλίσει, ότι οι διαδηλωτές δεν θα εισέλθουν σε στρατόπεδα με σκοπό να αφαιρέσουν οπλισμό. Διότι εάν οι διαδηλωτές είχαν αυτήν την πρόσβαση η κατάσταση στην χώρα, θα ήταν κανονικός εμφύλιος πόλεμος. Σίγουρα σε δεδομένη στιγμή μέρος των δυνάμεων αυτών θα επέμβουν, στο Κίεβο με τα ό,ποια επακόλουθα. Αναμένονται εξελίξεις…

Κλίμα εμφυλίου στο Κίεβο

Εμπόλεμη ζώνη θυμίζει το κέντρο του Κίεβου τα ξημέρωματα της Τετάρτης, με την χώρα να ξυπνά ένα βήμα πριν τη σύρραξη μετά την νύχτα αίματος και τον πρόεδρο Γιανούκοβιτς να προειδοποιεί την αντιπολίτευση ότι εάν «δεν αποστασιοποιηθεί από τους ακραίους, θα μιλήσει διαφορετικά». Ακόμη καίγονται οι τελευταίες σκηνές στην Πλατεία Ανεξαρτησίας, όπου παρέμεναν για τρεις μήνες οι διαδηλωτές, με τον αριθμό των νεκρών να έχει φτάσει τουλάχιστον τους 20. 
Οι συγκρούσεις κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ στις φλόγες παραδόθηκε και κτίριο που χρησιμοποιούσαν οι διαδηλωτές ως αρχηγείο. 
H νύχτα Τρίτης προς Τετάρτη οδηγεί σε άλλο επίπεδο την κρίση στην Ουκρανία: Κατά τη διάρκεια τριών μηνών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, μέχρι την Τρίτη τα πιο αιματηρά επεισόδια είχαν στοιχίσει τη ζωή σε τρία (ή πέντε, σύμφωνα με την αντιπολίτευση) άτομα. Μέχρι την Τετάρτη, μέσα σε λιγότερο από δώδεκα ώρες, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 20 άτομα. Ανάμεσά τους ήταν επτά αστυνομικοί, ορισμένοι εκ των οποίων, σύμφωνα με τις αρχές, σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς.

Το πρωί, ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανούκοβιτς -επιρρίπτοντας στην αντιπολίτευση την ευθύνη της βίας- κάλεσε το αντίπαλο πολιτικό στρατόπεδο να «αποστασιοποιηθεί από τους ακραίους», λέγοντας πως «δεν είναι αργά για να αποφευχθεί η σύρραξη». Ορισμένα μέλη της αντιπολίτευσης, είπε ο Γιανούκοβιτς, «ξεπέρασαν τα όρια» καλώντας, όπως είπε, τους διαδηλωτές να φέρουν όπλα στην κεντρική διαδήλωση στην Πλατεία Ανεξαρτησίας. Ο λεγόμενος «Δεξιός Τομέας», ακροδεξιά οργάνωση, είχε καλέσει τους διαδηλωτές να φέρουν όπλα στην πλατεία για να προστατεύσουν την κατασκήνωση.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]