Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ισλαμιστές τρομοκράτες εκτόξευσαν ρουκέτες εναντίον αιγυπτιακής στρατιωτικής βάσης στο Σινά

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών


Στελέχη ισλαμικής τρομοκρατικής ομάδας της Αλ-Κάιντα εκτόξευσε τουλάχιστον τρεις ρουκέτες εναντίον αιγυπτιακής στρατιωτικής βάσης σήμερα Κυριακή κοντά στην πόλη του βορείου Σινά, Sheikh Zuweid. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκαν τραυματίες ή νεκροί ανέφερε το Israel Radio.

Από την ίδια περιοχή του Σινά ομάδες που έχουν άμεση σχέση με την Αλ - Κάιντα ήταν επίσης υπεύθυνες για την εκτόξευση δύο ρουκετών εναντίον της περιοχής του Eilat την Παρασκευή σε μία ανεξήγητη κλιμάκωση των επιθέσεων στην περιοχή. Μία από τις ρουκέτες αναχαιτίστηκε από την ισραηλινή αντιπυραυλική άμυνα Iron Dome. Δεν αναφέρθηκαν τραυματίες ή ζημιές, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ομάδων της Αλ – Κάιντα οι επιθέσεις με ρουκέτες υπαγορεύθηκε από το γεγονός της «στενής συνεργασίας μεταξύ της Αιγύπτου και του Ισραήλ και του βομβαρδισμού των κατοίκων της Γάζας». Το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων στη Λωρίδα της Γάζας νωρίς το πρωί της Παρασκευής, σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκετών στην πόλη Netivot στο νότιο Ισραήλ.

Η οργάνωση «Ansar al - Bayt Maqdis» (οπαδοί της Ιερουσαλήμ), ανέλαβαν επίσης την ευθύνη για πολλές επιθέσεις στην Αίγυπτο, συμπεριλαμβανομένης και της βομβιστικής επίθεσης στο αρχηγείο της αστυνομίας στο Κάιρο, την κατάρριψη ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου με πυραύλους και την δολοφονία ανώτατου αξιωματικού της αστυνομίας «μέρα μεσημέρι» στην πρωτεύουσα.

Σχόλιο: Οι επιθέσεις της Αλ Κάιντα σε Συρία, Ιράκ Φαλούτζα, Σινά, Λιβύη, Τυνήσια και ενδεχομένως και αλλού αποτελούν μέρος ευρύτερου σχεδίου της «παγκόσμιας τζιχάντ» η οποία προσβλέπει στην ισλαμική κυριαρχία σε περιοχές που επικρατεί αναρχία και χάος. Το βλέπουμε στο Σινά, το διαπιστώνουμε στα υψώματα του Γκολάν, το βρίσκουμε επίσης στον Λίβανο και αλλού.
Σύμφωνα με τις ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών η Αλ –Κάιντα έχει βάλει στο στόχαστρο της το ίδιο το Ισραήλ για αυτό και θα εκμεταλλευτεί όλες τις ευκαιρίες που θα της δοθούν για να πραγματοποιήσει πολύνεκρες επιθέσεις στις μεγάλες πόλεις του Ισραήλ. Το γεγονός είναι ότι το μέλλον των κατοίκων στην Μ. Ανατολή, δυστυχώς, δεν προβλέπεται καθόλου ευοίωνο.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]