Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Ιρανοί απειλούν τα αμερικανικά πολεμικά στον Περσικό Κόλπο

Ιστοσελίδα των ιρανών φρουρών προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι τα UCAV που διαθέτει «έχουν στην εμβέλεια τους» τα αμερικανικά πλοία στον Περσικό Κόλπο

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Εν μέσω των συνεχιζόμενων συνομιλιών για πυρηνικά και την προσπάθεια να πειστεί η Δύση περί «ειρηνικού» πυρηνικού προγράμματος ο Ιρανός Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Χαμενεΐ αποκάλυψε τον Ιανουάριο ότι η προσπάθεια αυτή αποκαλείται «taqiyya» (παραπλανητική τακτική στα ιρανικά). Το Ιράν συνεχίζει να επεκτείνει σταδιακά τα στρατιωτικά προγράμματα του και τις απειλές του, κερδίζοντας στην ουσία χρόνο, αναφέρει η ισραηλινή ιστοσελίδα israelnationalnews.

Η επίσημη ιστοσελίδα των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι τα πολεμικά της πλοία στον Περσικό Κόλπο βρίσκονται εντός ακτίνας βολής των drones «Karrar», καθώς και των νέων αντιπλοϊκών βλημάτων Kowsar.

Τα νέα ιρανικά drones Karrar διαθέτουν ακτίνα δράσης 1000 χιλιομέτρων (621 μίλια) και μέγιστη ταχύτητα 900 χιλιομέτρων την ώρα. Είναι εξοπλισμένα με βόμβες 275-551 λιβρών και επιπλέον δύναται να φέρουν τορπίλες κλάσης Kowsar εναντίον μονάδων επιφανείας. Επίσης τα ιρανικά UCAV φέρεται να είναι κατάλληλα και για τις επιθέσεις βαθιά στο εχθρικό έδαφος.

Όσον αφορά τα βλήματα Kowsar το Ιράν ισχυρίζεται έχουν κατασκευαστεί για να αντέχουν στα ηλεκτρονικά σήματα παρεμβολής και έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος της ιρανικής ακτής του Περσικού Κόλπου.

Με αυτά τα οπλικά συστήματα, η ιστοσελίδα των Φρουρών της Επανάστασης, «καυχάται» ότι τα αμερικανικά πολεμικά πλοία στην περιοχή «δεν θα μπορούν πλέον να αισθάνονται ασφαλή», αναφέρει η ισραηλινή ιστοσελίδα.

Η δήλωση έρχεται μετά από μια νέα έκθεση του Πενταγώνου που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα και αποδέχεται ότι οι ΗΠΑ δεν θα έχουν καμία ένδειξη αν το Ιράν αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Επίσης αναφέρεται ότι το Ιράν θα ενισχύει συνεχώς τις στρατιωτικές του δυνατότητες, ακόμη και εάν οι ΗΠΑ άρουν όλες τις κυρώσεις τους εναντίον του, συνεχίζει το δημοσίευμα.

Η Ισλαμική Δημοκρατία έχει εργαστεί σοβαρά για την παραγωγή των δικών εγχωρίας παραγωγής στρατιωτικών συστημάτων, προκειμένου να παρακαμφθούν οι διεθνείς κυρώσεις.

Τον Δεκέμβριο, το Ιράν «καυχήθηκε» για την κατασκευή πυραύλων cruise Kanter με 200 χιλιόμετρα βεληνεκές, καθώς και ενός νέου συστήματος ραντάρ για συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου. Τον Νοέμβριο, το ισλαμικό καθεστώς κυκλοφόρησε ένα νέο UAV με την ονομασία Fotros με ακτίνα δράσης 2.000 χιλιομέτρων (1.243 μίλια), καθιστώντας το ικανό να επιτεθεί στην ισραηλινή επικράτεια.

Ιρανοί πολιτικοί έχουν εκφράσει κατά το παρελθόν την επιθυμία κατασκευής πυρηνικής βόμβας η οποία είναι απαραίτητη για να βρεθεί «από κάτω το Ισραήλ». Επίσης έχουν δηλώσει ότι «το Ισραήλ είναι ένας καρκίνος στην περιοχή και μόνο ο πόλεμος μπορεί να ελευθερώσει την Παλαιστίνη» καταλήγει το ισραηλινό δημοσίευμα.

Σχόλιο: Σύμφωνα με πληροφορίες και τα κράτη του Κόλπου εκτός από το Ισραήλ ανησυχούν για τις επικείμενες επιδράσεις της «χαλάρωσης» των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν , ιδιαίτερα για την πιθανή επίπτωση που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο στους δικούς τους δεσμούς με τις ΗΠΑ.
Η πρόσφατη ύφεση των σχέσεων ΗΠΑ-Ιράν έχει προκαλέσει μια οξεία συζήτηση στον Κόλπο, τροφοδοτώντας τις θεωρίες που υποστηρίζουν ότι οι ΗΠΑ και το Ιράν σχεδιάζουν από κοινού να αποδυναμώσουν τα αραβικά κράτη του Κόλπου.
Καταδεικνύεται με το καλύτερο τρόπο, ότι αυτόν τον «γάμο» δεν τον θέλουν πάρα πολλοί και ασχέτως εάν αληθεύουν ή όχι οι συγκεκριμένες κατηγορίες περί εξοπλισμού του ιρανικού στρατού, το ζήτημα είναι ότι η πιθανή προσέγγιση ΗΠΑ –Ιράν δεν δύναται να προχωρήσει επ’ ωφελεία της παγκόσμιας ειρήνης και κοινότητας.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]