Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ψήνεται το Κόφι Ανάν ΙΙ σε βυσσινί καμινέτο με γαλαζοπράσινη φλόγα

Του Γιώργου Τράγκα

Μελανιές συσσωρεύονται πάνω από την περιοχή μας. Πυκνά μαύρα σύννεφα πάνω από τον ουρανό της αποικίας. Το Bloomberg προειδοποιεί ότι πάμε για επιμήκυνση του χρέους κατά 50 χρόνια!
Δηλαδή, οι επόμενες γενιές θα είναι αλυσοδεμένες και σε κατάσταση διαρκούς επιτήρησης και ασφυκτικής δουλείας μισό αιώνα ακόμα – και βλέπουμε.

Την ίδια ώρα, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, έρχεται στην Αθήνα ο Κύπριος πρόεδρος κ. Αναστασιάδης, για συνομιλίες στο Μαξίμου, επειδή επίκεινται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο Κυπριακό. Εδώ και πολύ καιρό σας έχω προαναγγείλει με ακρίβεια (και το έβγαλα στον αέρα τόσο το πρωί στο ραδιόφωνο όσο και το βράδυ στην τηλεόραση) ότι υλοποιείται συμφωνία μεταξύ Αθηνών και Άγκυρας για σειρά επισκέψεων μεταξύ εκπροσώπου του ψευδοκράτους του Βορρά και των Αθηνών, και αντίστοιχα της Κυπριακής Δημοκρατίας με το τουρκικό ΥΠΕΞ στην Άγκυρα.


Η συμφωνία επήλθε στο ταξίδι του κ. Βενιζέλου στις ΗΠΑ και στις εκεί επαφές με την τουρκική και τουρκοκυπριακή πλευρά. Σε αυτή τη συμφωνία, ο «πολύ πιεσμένος» από διάφορες πλευρές Κύπριος πρόεδρος έπαιξε σημαντικό ρόλο, όπως φυσικά και ο παράγοντας της ελέγχουσας γεωπολιτικά την περιοχή, Ουάσιγκτον.


Περνάμε πλέον σε Σχέδιο Κόφι Ανάν ΙΙ «επίλυσης» του Κυπριακού με παραμονή μικρότερης στρατιωτικής δύναμης της Τουρκίας επάνω στο νησί ως εγγύηση για την ασφάλεια του Βορρά. Ήδη οι Αμερικανοί έχουν πάρει διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να έχει αντίδραση ο προηγούμενος στις δημοσκοπήσεις ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, και οι προκάτοχοι του κ. Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος ήταν υπέρ του Σχεδίου Ανάν Ι και απόλυτα ευθυγραμμισμένοι εκείνη την εποχή με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου και τους προθυμότερους των προθύμων, σύμφωνα με τα απόρρητα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας που αναρτήθηκαν στα Wikileaks.


Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές, έχει ήδη συμφωνήσει με τις θέσεις της Λευκωσίας, άρα να αποδεχτεί το Κόφι Ανάν ΙΙ, και τούτο –επισημαίνουν οι διπλωματικοί κύκλοι- φαίνεται ολοκάθαρα από το γεγονός ότι επί των ημερών του ουδέποτε προσέβαλε, επέκρινε ή κατήγγειλε αμερικανικές θέσεις, για την ακρίβεια, υπογραμμίζουν, ούτε καν αμφισβήτησε, παρά τα ταξίδια του στη Βενεζουέλα και παρά τις εξαγγελίες περί «Αριστερής Ευρώπης». Όποτε πέρασε τα σύνορα των ΗΠΑ εμφανίστηκε, με συνεντεύξεις και δηλώσεις, με θέσεις όπως «ένα συντηρητικό μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος» των ΗΠΑ.


Από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα αντιδράσει ο κ. Σαμαράς στα κελεύσματα της Ουάσιγκτον. Είναι ήδη με την πλάτη στον τοίχο. Είναι δημοσκοπικά πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει εδώ και πολύ καιρό αυξήσει τη «συνεργασία», την «όσμωση» της Αθήνας με το Τελ Αβίβ και το εβραϊκό λόμπι των ΗΠΑ.


Όπως αναμενόταν, οι ραγδαίες εξελίξεις έρχονται σε μια περίοδο που καταρρέει η οικονομία της χώρας και κατά την οποία, ζητιανεύοντας, αναμένουμε την ενίσχυση των 10-15 δισ. από τον γενναιόδωρο και φιλεύσπλαχνο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Πηγή


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]