Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Αιγυπτιακός στρατός «καθαρίζει» το Σινά από τους ισλαμιστές

Τα αιγυπτιακά στρατεύματα σε μεγάλες εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στο Σινά εξουδετέρωσαν 21 καταφύγια ισλαμιστών ανταρτών

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Ο αιγυπτιακός στρατός εξουδετέρωσε τουλάχιστον τρεις ισλαμιστές αντάρτες στη χερσόνησο του Σινά σύμφωνα με αιγυπτιακές πηγές ασφαλείας.
Οι ίδιες πηγές δήλωσαν στο παλαιστινιακό πρακτορείο Ma'an ότι κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με ισλαμιστές τρομοκράτες στο χωριό Σέιχ Zuweid στο βόρειο Σινά, αιγύπτιοι στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις άνδρες οι οποίοι ήταν ύποπτοι για σχέσεις με την Αλ - Κάιντα και την τρομοκρατική ομάδα Ansar Beit al - Maqdis.
Επίσης ο στρατός κατέστρεψε επίσης αρκετά οχήματα και 21 τρομοκρατικά καταφύγια, δήλωσαν οι ίδιες πηγές.

Οι Αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησαν μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των ισλαμιστών μαχητών στη χερσόνησο του Σινά, από τον Σεπτέμβριο του 2013. Σύμφωνα με αξιωματούχους οι επιχειρήσεις αυτές έχουν χαρακτηρισθεί ως οι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των αιγυπτιακών δυνάμεων στην περιοχή από τον πόλεμο του 1973 με το Ισραήλ.

Η στρατιωτική δράση έρχεται στον απόηχο της αύξησης της αστάθειας στην χερσόνησο του Σινά, επακόλουθο της ανατροπής του πρώην προέδρου Mohamed Morsi από τον αιγυπτιακό στρατό.

Σχόλιο: Οι ένοπλες ισλαμικές ομάδες είχαν επωφεληθεί από το προηγούμενο καθεστώς στην Αίγυπτο, προβαίνοντας σε άνομες ενέργειες, δημιουργώντας ένα κράτος εν κράτει μέσα στην ίδια χώρα. Στο Σινά έχουν αυξηθεί επικίνδυνα τα επίπεδα του λαθρεμπορίου και της εμπορίας ανθρώπων. Η έλευση της Αλ-Κάιντα στην περιοχή απλά χειροτέρεψε την κατάσταση και από κέντρο παράνομου εμπορίου μετατράπηκε σε άντρο της τρομοκρατίας. Ο Αιγυπτιακός στρατός φαίνεται αποφασισμένος να εξαλείψει κάθε άνομη ενέργεια «καθαρίζοντας» το Σινά μια για πάντα.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]