Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αμυντικές συμφωνίες Βρετανίας - Γαλλίας!

Αναβιώνεται η συμμαχία της Αντάντ; 

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία προχώρησαν σε σημαντικές αποφάσεις για την υλοποίηση της κοινής τους αμυντικής πολιτικής και στις 31 Ιανουαρίου υπέγραψαν σειρά συμφωνιών αμυντικής συνεργασίας, που καλύπτουν τους τομείς των χερσαίων, εναέριων, θαλάσσιων ενόπλων δυνάμεων, καθώς και τον διαστημικό τομέα, αναφέρει σε δημοσίευμα του αμυντικό πρακτορείο janes.com.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ υπέγραψαν σειρά συμφωνιών αμυντικής συνεργασίας στις 31 Ιανουαρίου, όπως οι εξής: συμφωνία αξίας (GBP120 εκατ. στερλινών) για την μελλοντική μελέτη σκοπιμότητας κατασκευής μη επανδρωμένου οχήματος εναέριας μάχης (FCAS).

Επιβεβαίωση ενός κοινού προγράμματος με την επωνυμία FASGW (H) / ANL για την κατασκευή αντιπλοϊκού πυραύλου εκτοξευόμενου από ελικόπτερο, δοκιμές του Βρετανικού Στρατού του Γαλλικού οχήματος μάχης πεζικού VBCI 8x8 (IFV), την κατασκευή ειδικής συσκευής αντιμέτρων (MCM) (MCM) καθώς και την κατασκευήν μη επανδρωμένων υποβρυχίων σκαφών (UUV) αξίας (GBP 10 εκατ. στερλινών).

Η μελέτη του μη επανδρωμένου οχήματος εναέριας μάχης FCAS θα επεκτείνει την προηγούμενη 18μηνη αγγλο – γαλλική συμφωνία για το μη επανδρωμένο όχημα εναέριας μάχης (UCAV) και τις απαιτούμενες προκαταρκτικές εργασίες, που υπεγράφησαν το 2010, ως τμήμα των συμφωνιών του Lancaster, σε μια πλήρης διετή μελέτη σκοπιμότητας, με επικεφαλής την εταιρεία BAE Systems από την Βρετανία και Dassault Aviation από την Γαλλία, καταλήγει το janes.com.

Σχόλιο: Από το 2010 υπάρχει αμυντική συμφωνία μεταξύ Γαλλίας και Βρετανίας να συγκροτήσουν μια κοινή εκστρατευτική δύναμη πολλών χιλιάδων ανδρών, η οποία θα μπορεί να κινητοποιηθεί για διμερείς εξωτερικές επιχειρήσεις ή υπό τη σημαία των Ηνωμένων Εθνών ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η κοινή δύναμη αριθμεί 3.500 έως 5.000 οπλίτες και εκπαιδεύεται το 2011 με την διενέργεια κοινών διακλαδικών ασκήσεων. Δεν είναι μόνιμη, αλλά θα αναπτύσσεται για ειδικές επιχειρήσεις υπό ενιαία διοίκηση. Πρόβλημα υπήρξε το τελευταίο διάστημα με την οικονομική κρίση. Πριν μερικούς μήνες μάλιστα ακυρώθηκε προγραμματισμένη άσκηση που προέβλεπε την συμμετοχή αρκετών χιλιάδων ανδρών με την διενέργεια άσκησης απόβασης σε αφρικανική χώρα.
Η δεύτερη συνθήκη που έχουν υπογράψει οι δύο χώρες θα τους επιτρέψει από το 2014 να προχωρήσουν σε προσομοιώσεις της λειτουργίας των πυρηνικών οπλοστασίων. Ένα κέντρο θα δημιουργηθεί στη Βρετανία για την ανάπτυξη της τεχνολογίας και ένα εργαστήριο στη Ντιζόν της Γαλλίας, όπου θα πραγματοποιούνται από κοινού οι δοκιμές, αναφέρει το BBC.
Πάντως όλες αυτές οι συμφωνίες αναβιώνουν την συμμαχία, Γαλλίας και Βρετανίας κατά τον 1ο παγκόσμιο πόλεμο με την δημιουργία της Αντάντ ή Τριπλής Συνεννόησης.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]