Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας: "Εμφανίστηκαν παραστρατιωτικές ομάδες στο Κίεβο"

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας η επανάσταση της» πλατείας Μαϊντάν» αποκτά το δικό της» ένοπλο στρατό». Συγκεκριμένα παρατηρήθηκαν επιθέσεις ομάδων παραστρατιωτικών σε εστιατόρια και ίντερνετ καφέ, από άτομα που αυτοαποκαλούνται» μονάδες αυτοάμυνας» της επανάστασης evromaydana, αναφέρει η εφημερίδα της Μόσχας Vzgliad.

«Μερικά άτομα, τα οποία τώρα βρίσκονται στο κέντρο του Κιέβου, δεν εκφράζουν ειρηνικά τον πολιτικό τους προσανατολισμό, καθώς θα πρέπει να αναφερθεί ότι, ανάμεσα στα άτομα που συμμετέχουν στην evromaydana έχουν παρεισφρήσει αρκετά άτομα του οργανωμένου εγκλήματος» αναφέρει στην ιστοσελίδα του το υπουργείο εσωτερικών της Ουκρανίας.

«Τα μέλη τους, που αυτοαποκαλούνται» ομάδες αυτοάμυνας evromaydana» συνεχίζουν να αγοράζουν πυρομαχικά και όπλα εξελισσόμενα ουσιαστικά σε παράνομη παραστρατιωτική οργάνωση. Επιπλέον, αυτοί οι πολίτες να διαπράξουν αξιόποινες πράξεις όπως ξυλοδαρμούς, απαγωγές, βασανιστήρια, λεηλασίες, υλικές ζημιές» καταλήγει η ανακοίνωση του ουκρανικού ΥΠΕΣ (МВД).

Τις δύο τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, στο κέντρο του Κιέβου υπέφεραν τουλάχιστον 11 πολίτες. Εννέα από αυτούς ξυλοκοπήθηκαν, με αποτέλεσμα τέσσερις από αυτούς να εισαχθούν στο νοσοκομείο. Οι επιτιθέμενοι έκλεψαν δύο άτομα αφαιρώντας τους τα κινητά τους τηλέφωνα.

«Οι αποκαλούμενες ομάδες αυτοάμυνας δεν διστάζουν να αυθαιρετούν με στέρηση της ελευθερίας σε άτομα που κινούνται και βρίσκονται στο κέντρο του Κιέβου. Δεν είναι μόνο για η απαγωγή και ο βασανισμός των τεσσάρων αστυνομικών αλλά θύματα κακόβουλων επιθέσεων πέφτουν ακόμη και στελέχη φιλανθρωπικών οργανώσεων» αναφέρουν πηγές της Ουκρανικής αστυνομίας.

Σχόλιο: Η εμφάνιση ομάδων αυτοάμυνας και ο ταχύτατος μετασχηματισμός τους σε παραστρατιωτικές ομάδες το μόνο που προδικάζει είναι ένας εμφύλιος πόλεμος στην χώρα αυτή. Και από την στιγμή που θα διαταχθούν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις να επέμβουν» το ποτάμι δεν θα γυρίζει πίσω». Τελικά η Ουκρανία θα» πληρώσει» καθώς φαίνεται ότι από την χώρα αυτή διέρχονται οι περισσότεροι αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου καθώς και οι γραμμές του ηλεκτρικού ρεύματος, επί των οποίων πραγματοποιούνται οι ενεργειακές εξαγωγές της προς τη Δυτική Ευρώπη.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]