Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κλιμακώνει το Κρεμλίνο την αντιπαλότητά του με την Δύση για την Ουκρανία!

Περισσότερα από 80 μαχητικά ελικόπτερα Mi-24 και Mi-8 «μεταστάθμευσαν» σε βάσεις κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Σήμερα το πρωί με εντολή των ανωτάτων διοικήσεων, δυτικής (WEST) και κεντρικής (CVO) στρατιωτικών περιφερειών της Αεροπορίας Στρατού, 80 επιθετικά ελικόπτερα, μεταστάθμευσαν (κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία) σε προκεχωρημένα επιχειρησιακά αεροδρόμια που βρίσκονται σε απόσταση άνω των 500 χλμ. από τις μόνιμες βάσεις των μοιρών που ανήκουν τα ελικόπτερα.

Η μεταφορά των μονάδων της αεροπορίας στρατού εκτελούνται ως μέρος των αποστολών της τακτικής διοίκησης. Κατά την πτήση τα πληρώματα των ρωσικών επιθετικών ελικοπτέρων θα εκτελέσουν ασκήσεις ελιγμού και βολών στο πλαίσιο της διαχείρισης των σεναρίων που προκύπτουν από την μετακίνηση τους προς τα προκεχωρημένα αεροδρόμια και βάσεις, αναφέρει σε « στρατιωτική γλώσσα» το ρωσικό γενικό επιτελείο.

Αργότερα, τα πληρώματα των επιθετικών ελικοπτέρων της ρωσικής αεροπορίας στρατού, θα συμμετέχουν σε επιχειρήσεις έρευνας και εξουδετέρωσης σε συγκεκριμένους τομείς.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της πτήσης τους τα πληρώματα των επιθετικών ελικοπτέρων Mi-24 και Mi–8, θα πραγματοποιήσουν και θα εκτελεστούν τακτικά σενάρια ασκήσεων που αφορούν την αναζήτηση και την καταστροφή μονάδων του εχθρού, αρμάτων μάχης και ΤΟΜΑ σε άγνωστες περιοχές και πεδία βολής του χώρου ευθύνης της δυτικής περιφερείας (WEST).

Στις ασκήσεις «πολέμου» των δύο περιφερειών του ρωσικού συστήματος διοίκησης της ρωσικής ομοσπονδίας συμμετέχουν πάνω από 150 χιλιάδες στρατιώτες από όλα τα όπλα και σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Καθώς επίσης 90 μαχητικά αεροσκάφη, περισσότερα από 120 ελικόπτερα, 880 άρματα μάχης, περισσότερα από 1200 στρατιωτικά τεθωρακισμένα οχήματα και μέχρι 80 μονάδες επιφανείας.

Σχόλιο: Εάν αυτό δεν ονομάζονται «παιχνίδια πολέμου» και δεν αποτελούν πολεμικές προετοιμασίες για σύγκρουση τότε τι είναι;


Η Μόσχα προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα
Ο ρωσικός στόλος Μαύρης Θάλασσας αρνήθηκε την συμμετοχή δυνάμεων του στον αποκλεισμό του αεροδρομίου της Σεβαστούπολης


Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, «οι ρωσικές δυνάμεις δεν εξήλθαν των βάσεων τους στη Σεβαστούπολη, Συμφερούπολη και Φεοντοσία (όλα ελληνικά ονόματα πόλεων!) και δεν συμμετείχαν σε καμία επιχείρηση κατάληψης, ή παρεμπόδισης του αεροδρομίου Belbek» καταλήγει η επίσημη ανακοίνωση, που δημοσιεύει η μεγάλη κυκλοφορίας εφημερίδα της Μόσχας Vzgliad.ru. 

Επίσης αναφέρεται ότι «δεν υπάρχουν τμήματα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας Στόλου στο αεροδρόμιο Belbek τα οποία να πραγματοποίησαν οτιδήποτε, και ιδίως να παρεμπόδισαν οποιαδήποτε δραστηριότητα», δήλωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, στο πρακτορείο «Interfax». 

Ωστόσο, ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι έχει ενισχυθεί πραγματικά το προσωπικό των δυνάμεων αντι - τρομοκρατίας με σκοπό την ασφάλεια του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, «όλες οι μετακινήσεις των στρατιωτικών και στρατιωτικού εξοπλισμού είναι πάντα σύμφωνα με τον προβλεπόμενο τρόπο» δήλωσε ό ίδιος στο πρακτορείο RIA "Novosti". 

Σχόλιο: Δεν νομίζω να γίνεται πιστευτός ο εκπρόσωπος του ρωσικού στόλου, απλά βάφτισε την «κατάληψη» του αεροδρομίου, « ενίσχυση των αντιτρομοκρατικών δυνάμεων». Το σίγουρο στην προκειμένη περίπτωση είναι πρώτον το «παιχνίδι» του Κρεμλίνου με τα δυτικά ΜΜΕ και δεύτερον η παρουσία μεγάλου αριθμού δυνάμεων Spetsnaz, και κομάντος της GRU στην Κριμαία για το πλήρη έλεγχο της κατάστασης. 





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]