Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Πούτιν κάλεσε τον ρωσικό στρατό και το ναυτικό να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Δηλώσεις με σαφές νόημα και περιεχόμενο, πραγματοποίησε ο Ρώσος Πρόεδρος συμμετέχοντας σε τελετή των του στρατού στην Μόσχα.

«Η ικανότητα μάχης του ρωσικού στρατού και του ναυτικού, είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας της εθνικής ασφάλειας στις σύγχρονες συνθήκες, για αυτό θα πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση και έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν την Πέμπτη σε συναυλία αφιερωμένη στην Ημέρα της «υπεράσπισης της Πατρίδας», στο Κρεμλίνο, αναφέρει.

«Η Ρωσία είναι ένα δημοκρατικό και φιλειρηνικό έθνος είμαστε όμως πεπεισμένοι ότι τα επίμαχα διεθνή προβλήματα πρέπει να επιλυθούν με πολιτικά και όχι στρατιωτικά μέσα», δήλωσε ο αρχηγός του ρωσικού κράτους.

Σημείωσε ο ίδιος ότι, σε μεγάλο βαθμό χάρη σε αυτή τη θέση της η Ρωσία «κατάφερε» να σταματήσει πολλά δραματικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων των γεγονότων γύρω από τη Συρία».

«Ωστόσο, στο σύγχρονο κόσμο η χώρα εξακολουθεί να είναι ανήσυχη, για την επέκταση των διαστημικών κινδύνων(!) και των πιθανών συγκρούσεων», δήλωσε ο Πούτιν.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν θα πρέπει απλώς (οι ΕΔ) να είναι σε εγρήγορση, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα είναι προετοιμασμένες για κάθε ενδεχόμενο, για την προστασία της Ρωσίας και των πολιτών της, έτσι ώστε η ικανότητα μάχης του στρατού και του ναυτικού μας να είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας της εθνικής μας ασφάλειας», κατέληξε ο Β.Πούτιν.

Σχόλιο: Η κατάσταση στην Ουκρανίας βρίσκεται σε επικίνδυνο σημείο, σύμφωνα με την καθημερινή ενημέρωση, του δυτικού τύπου. 
Οι νεκροί αυξήθηκαν στους 75, και οι ταραχές δείχνουν πλέον ανεξέλεγκτες. Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό αινιγματική παραμένει η στάση της Ρωσίας που έχει άμεσα συμφέροντα στην χώρα αυτή, αλλά και η στάση των ΗΠΑ. 
Η κλήση του Ρώσου Πρόεδρου, στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις «να είναι έτοιμες για παν ενδεχόμενο», μπορεί να έχει «αποστολέα» την δύση, αλλά περιπλέκει άκρως επικίνδυνο το γεωστρατηγικό γίγνεσθαι στην ευρύτερη περιοχή. 
Ελπίζουμε να επικρατήσει η σύνεση και να βρεθεί η αρμόζουσα ειρηνική λύση και να μην «αυτοκτονήσει» η Ευρώπη συμμετέχοντας σε μια πιθανή μεγάλη σύγκρουση με απροσδιόριστες συνέπειες.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]