Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Είμαστε εγγόνια του πραγματικού Σουλεϊμάν

"Ο πνιγμένος  από τα μαλλιά του πιάνεται", λέει η σοφή λαϊκή παροιμία, περιγράφοντας με τον καλύτερο τρόπο τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, ο οποίος ακολουθώντας πιστά το πνεύμα του μεγαλοϊδεατισμού και φυσικά του νεο-οθωμανισμού, προκειμένου να επανακάμψει επικοινωνιακά, και σε δημόσιο λόγο που έβγαλε κατά την τελετή της θεμελίωσης περιφερειακού νοσοκομείου στην περιοχή Ικιτελί της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε: "είμαστε εγγόνια του πραγματικού Σουλεϊμάν"...! (προφανώς κατά την λογική του Ερντογάν υπάρχει και Σουλεϊμάν μαϊμού...)

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στην υγεία, ενώ αναφερόμενος στο Σουλτάνο Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή είπε πως ¨Εμείς είμαστε τα εγγόνια του πραγματικού Σουλεϊμάν και όχι αυτού που περιγράφεται στις οθόνες. Ο Ερντογάν είπε πως είναι παιδιά μιας γενιάς που συνδέεται με το οικουμενικό κράτος και ότι ¨Με αυτή την νοοτροπία στήνουμε αυτό το νοσοκομείο εδώ¨.
Ο πρωθυπουργός Ερντογάν θυμίζοντας πως ένας νέος Τούρκος αθλητής πέθανε από έμφραγμα κατά την διάρκεια αγώνων στην Αίγυπτο, είπε πως ¨Έφυγε να τον πάρει αεροσκάφος ασθενοφόρο. Για αυτές τις μέρες είμαστε εμείς. Και στην υγεία και στον θάνατο στεκόμαστε εκεί¨
Ο πρωθυπουργός είπε πως και ο αείμνηστος Αντνάν Μεντερές είχε όνειρα σαν τον ίδιο : ¨Με το πραξικόπημα του 60 προκάλεσαν την κατάρρευση του. Το ίδιο σενάριο είναι και τώρα. Η ίδια νοοτροπία. Τον Μεντερές δεν τον αγάπησαν οι γνωστοί κύκλοι επειδή υπηρέτησε τον λαό. Δεν τον χώνεψαν επειδή ανέπτυξε την Τουρκία και επειδή πρόσθεσε ισχύ στην ισχύ της. Δεν τον άφησαν ήσυχο επειδή σεβόταν την λαϊκή βούληση. Δεν τον άφησαν να ζήσει. Αυτά που έγιναν στον αείμνηστο Μεντερές τότε, επιδιώκεται να γίνουν και σε εμάς τώρα¨.

Ο Ερντογάν ανέφερε πως κάποιες πλευρές επιδιώκουν να βλάψουν την φήμη της Τουρκίας και ως σχετικό παράδειγμα ανέφερε το σταμάτημα των φορτηγών της ΜΙΤ στα Άδανα και είπε : Χτες μια εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφίες από την επίθεση κατά των φορτηγών της ΜΙΤ. Η ΜΙΤ είναι αυτής της χώρας. Μα υπάρχει μια παράλληλη δομή. Υπάρχει για και μπορεί να χτυπήσουν και την πόρτα σας και να έρθουν κάποιες θείες. Να τους πείτε το εξής : Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι από την κατάσταση μας, αν τώρα εσείς εμπιστεύεστε τον εαυτό σας στήστε ένα κόμμα και βγείτε. Ο ¨παράλληλος¨ εισαγγελέας κάνει επιχείρηση. Στρέφουν όπλα κατά των μελών της ΜΙΤ. Και αυτά γίνονται με εντολές της παράλληλης δομής που έχει εισχωρήσει σε στρατοχωροφυλακή, αστυνομία και δικαστήρια και με εντολή εισαγγελέα. Με εντολές από το εξωτερικό έφτασαν να προδώσουν τόσο τη χώρα τους που να στρέψουν όπλα κατά μελών της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας τους.
Ο Ερντογάν είπε πως δίχως την άδεια του δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη στην ΜΙΤ : ¨Εεεε βρε εισαγγελέα χωρία να το ξέρω και χωρίς την άδεια μου δεν μπορείς να επέμβεις στην ΜΙΤ. Αυτό εντέλει ο νόμος. Ο κόσμος αυτός δεν τα συγχωρεί αυτά. Όλοι θα λογοδοτήσουν για αυτή την προδοσία και αυτό το πρακτοριλίκι. Θα ερευνήσουμε και για τους επικεφαλής που τους έδωσαν τις εντολές¨.

DHA 16/2/2014

Σχόλιο: Στο σημείο που αναφέρεται στα φορτηγά της ΜΙΤ, μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για παραλήρημα ¨αυτοκράτορα¨!  Καταρχήν γιατί ο Ταγίπ δεν λέει τι μετέφεραν αυτά τα φορτηγά; Δεύτερον προσέξτε την απίστευτη επίθεση ενάντια στα κρατικά όργανα που θέλησαν να ελέγξουν τι μετέφεραν τα φορτηγά της ΜΙΤ. Ο ορισμός του φασίστα. Και φτάνει έμμεσα να πει πως η ΜΙΤ είναι το ¨δικό του¨μαγαζί που όντας στο απυρόβλητο με νόμο που ο ίδιος ψήφισε, εκτελεί κάθε εντολή του ¨πολυχρονεμένου¨…


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]