Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Με ενοχλεί...

Με ενοχλεί που η ζωή συνεχίζεται σαν να μη συμβαίνει τίποτα...
 
Ο κόσμος βγαίνει, ψωνίζει ό,τι μπορεί να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ, χαζογελάει, κουτσομπολεύει, πίνει και κανένα καφεδάκι στον ήλιο, πηγαίνει κανά σινεμαδάκι, Σάββατο βράδυ κανά ποτάκι, όλα από λίγο, μίζερα και τσιφούτικα, αλλά στρωτά. 
 
Σαν να μη συμβαίνει τίποτα...
Ή, σαν να συνήθισε...

Μ' ενοχλεί που βλέπω το βράδυ τηλεοράσεις αναμμένες να βλέπουν Μεγκάλο και Ουράνιο κανάλι. Τον εχθρό στα σπίτια μας; 
 
Μ' ενοχλεί που ακούω να συζητάνε για το τάδε ή το άλλο σίριαλ, για τα μεσημεριανάδικα, για το ποιός αδικήθηκε απ' τους τηλεκυνηγούς ταλέντων.

Μ' ενοχλεί που κάθονται ν' ακούσουν έστω και την φωνή του Περδεντέρη, να δουν την σιχαμένη φάτσα του...

Μ' ενοχλεί που ακόμα υπάρχουν άνθρωποι της διπλανής πόρτας που δεν καταλαβαίνουν, που μισθός τους έφτασε τα 480 ευρώ, αλλά  "πάλι καλά", "μη χάσουμε και αυτό!"...

Μ' ενοχλεί που τα καθάρματα κυκλοφορούν ακόμα, που μπορούν να κυκλοφορούν ακόμα...

Μ' ενοχλεί που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που υποστηρίζουν τα καθάρματα που κυκλοφορούν ακόμα, και κυκλοφορούν κι αυτοί μεταξύ μας... Ζούν ανάμεσά μας.

Με ενοχλεί που ενώ όλα γύρω είναι πλασματικά και ψεύτικα, πλασματική ζωή, πλασματική ελευθερία, πλασματική αυτοδιάθεση, πλασματική κυβέρνηση πλασματικού κράτους, εμείς δεν ασχολούμαστε αποκλειστικά και μόνον γι αυτά που μας συμβαίνουν!

Με ενοχλεί εν τέλει που υπάρχει ζωή χωρίς ελευθερία, ζωή στο μικροσκόπιο, ζωή υπό αίρεση και υπό καθοδήγηση: 
Ζωή χωρίς ζωή... εικονική ζωή... ζωή matrix.

Θα 'πρεπε απ' το πρωί ως το βράδυ, κι απ' το βράδυ ως το πρωί, στον ύπνο, στο φαγητό, στη δουλειά, στον δρόμο, στο κρεβάτι, στον καναπέ, παντού κι όλες τις ώρες, μόνον αυτό να συζητάμε, μόνον αυτό να σκεφτόμαστε, μόνον αυτό να σχεδιάζουμε:
ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠ' ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.
ΠΩΣ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.
ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

Μόνον αυτό!
Με μανία, με σχιζοφρενική προσήλωση, με αρρωστημένο πάθος!
Όλα τ' άλλα, τώρα, δεν είναι ζωή...
Είναι διεκπεραίωση!...



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. εμενα μενοχλει η διπροσωπια...εαν με οσους ειχα συζητησει για την κατασταση απο αυτα που ακουσα να μου λενε...με θυμο,και αναθεματισμο για τους υπευθυνους και υπαιτιους..για κρεμαλες,γουδια,δικαστηρια,και τα ρεστα..θα επρεπε να ειχε ηδη ξεκινησει εστω καπια τυπικη διαμαρτυρια...αλλα ειμαστε ντουμπλφας..απο εξω εμφανιση και απο μεσα ανεση...ειναι σαν μια διαφημηση που λεει...επανασταση..ελευθερια...στην θερμανση...πλαι στον καναπε και στην τηλεοραση με το τιβι κοντρολ...ετσι ειναι..ειναι δυνατον οι τοσο δεξιοτεχνες νεοταξιτες εντολεις..να μην ξερανε ποτε θα κανουν τα προσχεδιασμενα τους..σε ποια γενια ...αυτην τη στιγμη η γενια που θα επρεπε να σηκωσει στις πλατες της την αντιδραση θα ηταν η σημερινοι πενηνταριδες...που ειμαι και γω...δεν ειμαστε ομως πολιτικοποιημενοι ολοι εμεις της γενιας αυτης οι περισσοτεροι ειμαστε τα καλα παιδακια της μαμας και της γυναικουλας που η ζωη του ειναι δουλεια σπιτι και σπιτι δουλεια..και τρωει και καμια παντουφλα καπου καπουαρκει να εχει φαγητο,και υπνο..σιγουραντζες και οσοι ειναι πολιτικοποιημενοι μπηκαν στην πολιτικη οχι απο ιδεολογια ..ουτε απο αγαπη στην πατριδα και στα κοινα..αλλα μηπως κατσει καμια καλη αρπαχτη...οποτε τι περιμενουμε απο τετοιους μπροσταριδες;;;οι τσοπανοι πουλημενοι,οι μπροσταριδες μαμουχαλοι,απατεωνες και εκτος τοπου και χρονου..τι ψαχνουμε;;;ειμαστε χαλασμενοι και το ξερουν...μπορει να σκοτωσουμε ανθρωπο γιατι μας πηρε την θεση στο παρκιν..αδιαφορουμε ομως αν ο αρχηγος μας..μας υποτιμησε προεκλογικα και μας δουλεψε για να τον ψηφισουμε..με συνεπεια να τον ξαναψηφισουμε γιατι θα μας ξαναδουλεψει..και αν οχι ο ιδιος καποιος αλλος..ετσι ειναι και μην απορουμε καθολου...ολα εχουν την εξηγηση τους...λογια λογια λογια...απο ουσια τιποτα...αυτο ειμαστε...αντε τωρα να το ανατρεψεις αυτο...σημερα...ειναι και μαστοροι..μολις δουν την παραμικρη αντιδραση ουπς κανουν πισω...και μολις το ξεχασεις αντε παλι...εχει ομως ξεθυμανει το πραγμα...οποτε εχεις μειωμενη αντιδραση....χαπατα,χαπατα...δεν υπαρχει αξιοπρεπεια πουθενα επι της ουσιας..ολα φαινομενικα.Γιαυτο και μας εχουν χειραγωγησει...χωρις καμια διαμαρτυρια...ποιον;; τον ατιθασο ελληνα...τον ανυποταχτο ελληνα...δεν μιλαει κανεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτη ειναι η περιγραφη της απολυτης παρακμης που βιωνουμε αδερφε. Καπως ετσι ηταν και το Βυζαντιο οταν οι Τουρκοι πηρανε τη Πολη. Καπως ετσι ηταν και η Σερβια οταν διαμελιστηκε η Γιουγκοσλαβια, καπως ετσι ηταν και η Κυπρος οταν διχοτομηθηκε.Οτι ακους στη γειτονια σου, καρτερα το και στη γωνια σου , λεγαν οι παλιοι, αρα πλησιαζει και η δικη μας η ωρα των εθνικων συμφορων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και στην Κυπρο,ειναι αξιοσημειωτο που λιγες μερες μετα το κοινο ανακοινωθεν...ο τυπος τουλαχιστον ο ηλεκτρονικος που ετσι ριχνω καμια ματια..δεν ασχολειται καθολου με το θεμα..αφου ολα ατ πρωτοσελιδα εχουν τον αναστασιαδη με το παπα να χαμεγελανε και να επιβραβεβει τον προεδρο...λες και δεν ξερουμε τι σημαινει ...παπας....Ρωμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Αρθρογράφος αλλα και οι 3 ανώνυμοι τα ειπατε ΟΛΑ. Ετσι ακριβώς ειναι. Η γενιά μας ( σημερινοί 50άρηδες ) προτιμαει τη σιγουρια . . . . . Αλλα και η οι νέες γενιές που θίγονται ηδη και θα θιχθούν ΑΜΕΣΑ παρα πολύ ( οι ειδικοι μιλάνε για μια χαμένη γενιά ολόκληρη απο την εργασια ) τους κάναμε σαν ΕΜΑΣ. Βουτυρομπεμπέδες του καναπέ. Και ετσι παρατηρειται αυτό το περίεργο φαινόμενο. Η ζωή συνεχίζεται σαν να μη συμβαίνει τίποτα...Συμβαίνει κάτι αλήθεια ? Απο που να το μάθουμε ? Απο την τηλεόραση ? Νομίζετε τσάμπα πληρώνονται όλοι αυτοι οι μεγαλοδημοσιοκάφροι ? Απο το διαδίκτυο ? Εδώ γίνεται του κουτρούλη ο γάμος. Σωστο μπερδεμα. Κυβερνητικοί, αντιμνημονιακοί, ακραίοι όλων των πλευρών, μυθομανείς, αγύρτες, συστημικοί με δόλο κάθε καρυδιάς καρύδι προσπαθούν όλοι να μας μπερδέψουν παρά να μας ξεμπερδέψουν.
    Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι έχουμε μάθει να μας λύνουν τα προβλήματα οι άλλοι, αρνούμαστε να συμμετέχουμε και να συνδιαμορφώνουμε τις λύσεις για θέματα που μας απασχολούν. Αυτό μας έμαθαν, καθήστε εσείς στους καναπέδες κι εμείς ( πολιτικοί και συνδικαλισταράδες ) θα ασχοληθούμε με την λύση των προβλημάτων. Μην κουράζεστε με σκέψεις και προβληματισμούς, αφήστε τα σε 'μας, που ξέρουμε άλλωστε. Και τελικά ΑΥΤΟ είναι η καταστροφή μας. Φυσικά, σαν Ελληναράδες που είμαστε, περιμένουμε τον από μηχανής θεό να δώσει την λύση. Τελικά ο ραγιαδισμός για την επιβίωση, είναι ευκολότερος απ' την εξέγερση για την απελευθέρωση.
    Στην είσοδο του Άουσβιτς υπάρχει η φράση «Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει». Και φαίνεται καθαρά ότι θα τα ξαναζήσουμε δυστυχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]