Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Ρωσία εξοπλίζεται με υπερεντατικούς ρυθμούς

Τα ρωσικά ναυπηγεία “Sevmash” σε 2 χρόνια (2014-2015) θα ετοιμάσουν 9 υποβρύχια για το ρωσικό ναυτικό

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

«Τα ναυπηγεία» Sevmash» για τα έτη το 2014-2015 θα κατασκευάσουν εννέα νέα υποβρύχια, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων στρατηγικών πυρηνοκίνητων υποβρυχίων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος των ναυπηγείων Michael Budnichenko στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti κατά την διάρκεια της έκθεσης Defexpo - 2014 στην Ινδία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ναυπηγείων “Sevmash” μετά την κατασκευή του το πυρηνοκίνητου υποβρυχίου Severodvinsk το 2014, θα κατασκευασθούν ακόμη δύο στρατηγικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια κλάσης Borey του Project 955.

Συγκεκριμένα ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο πολλαπλών χρήσεων Project 885 κλάσεως “Ash” και ένα υποβρύχιο ειδικού σκοπού. Το 2015, θα κατασκευασθούν δύο πυρηνοκίνητα στρατηγικά υποβρύχια κλάσης Borey και τρία υποβρύχια πολλαπλών χρήσεων κλάσης Ash.
Σχετικά με το τι ακριβώς σημαίνει υποβρύχιο ειδικού σκοπού ο Budnichenko δεν ανέφερε τίποτα.

Η κατασκευή των υποβρυχίων θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του ρωσικού κρατικού προγράμματος εξοπλισμών το οποίο έως το 2020 προβλέπει να δαπανηθούν 23 δισεκατομμύρια ρούβλια για τον εξοπλισμό του ρωσικού στρατού. Βάση του κρατικού σχεδίου, για το ρωσικό ναυτικό θα δαπανηθούν πέντε τρισεκατομμύρια ρούβλια, με την κατασκευή επτά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων κλάσεως Yasen και οκτώ κλάσεως Borey έως το 2030.

Το πρώτο υποβρύχιο κλάσεως Borey έγινε μέρος του ρωσικού πολεμικού ναυτικού τον Ιανουάριο του 2013, και το δεύτερο τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους. Ενώ το πρώτο υποβρύχιο κλάσης Yasen παρεδόθη μέσα στον Ιανουάριο του 2014.

Σχόλιο: Σύμφωνα με παλιότερη αναφορά του πρακτορείου RIA Novosti στο θέμα του βυθισθέντος υποβρυχίου Kursk, πραγματοποιήθηκε μια μικρή αναφορά σχετικά με την ύπαρξη υποβρυχίων ειδικού προορισμού. Εκεί ανέφεραν Ρώσοι αναλυτές ότι πρώτον ή ύπαρξη αυτού του τύπου υποβρυχίων αποτελεί κρατικό μυστικό και δεύτερον σε αυτά τα υποβρύχια πραγματοποιούνται δοκιμές σύγχρονων συστημάτων και ενδεχομένως φέρουν οπλισμό για ειδικές αποστολές σε περίοδο ένοπλης σύγκρουσης.
Όσο αφορά το κρατικό πρόγραμμα εξοπλισμού του συνόλου των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως και σκοπό έχει σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο να καταστήσει την Ρωσία» ηγέτιδα» δύναμη στο διεθνές πεδίο.




Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]