Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ουκρανία: Λίγο πριν την στρατιωτική σύρραξη ΝΑΤΟ και Ρωσία;

Βρώμικος στόχος ΗΠΑ και γερμανικής ΕΕ είναι η διχοτομημένη Ουκρανία!

Την ώρα που ΗΠΑ και Γερμανική ΕΕ σπρώχνουν κυνικά και χωρίς προσχήματα την Ουκρανία στη διχοτόμηση και τη μετατροπή του δυτικού τμήματος σε προτεκτοράτο τους και αντιρωσικό προγεφύρωμα, την ίδια ώρα ομνύουν από κοινού στην ενότητα, τάχα, και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας. Η ωμή επέμβαση ΗΠΑ και ΕΕ στην Ουκρανία, με την κατάφωρη παραβίαση κάθε ίχνους δημοκρατίας, έχει φέρει την Ουκρανία στο χείλος μιας ευτύτερης πολεμικής σύρραξης, αφού ήδη φιλορωσικά τμήματα του πληθυσμού στα ανατολικά της χώρας, με αιχμή την Κριμαία, κινούνται με διαθέσεις απόσχισης από την νέα υπό αμερικανο-ΕΕ έλεγχο κυβέρνηση της Ουκρανίας. Η πρωτοφανής κινητοποίηση των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας και οι απειλές των ΗΠΑ σε βάρος του Ρωσικού παράγοντα, καθιστούν πρόδηλο ότι μια διχοτόμηση της Ουκρανίας είναι πιθανή και ότι θα συντελεστεί μόνο κάτω από το βουητό των πυροβόλων και της δράσης των μαχητικών, σε μια σύρραξη που ενδεχομένως να μετατραπεί σε γενικότερη πολεμική ανάφλεξη, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την Ευρώπη και τον κόσμο.

Την έδρα της τοπικής κυβέρνησης και το κτήριο του κοινοβουλίου στην Κριμαία κατέλαβαν ένστολοι ένοπλοι, όπως μετέδωσε την Πέμπτη (27/2) το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Την Τετάρτη, έκτακτη στρατιωτική άσκηση και συναγερμό σε ολόκληρη τη δυτική και κεντρική Ρωσία διέταξε ο πρόεδρος της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν εν μέσω της κρίσης στην Ουκρανία. Οι ΗΠΑ ζήτησαν υποκριτικά «σεβασμό στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», στην οποία θα προσφέρει στήριξη και το ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσαν οι υπουργοί Άμυνας, των χωρών-μελών.

«Έμαθα ότι τα κτήρια του κοινοβουλίου και του υπουργικού συμβουλίου κατελήφθησαν από ένστολους ενόπλους χωρίς διακριτικά. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διατυπώσει αιτήματα», ήταν το μήνυμα του τοπικού τατάρου ηγέτη Ρετάφ Τσουρμπάροφ στο Facebook, το οποίο μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.
Την Τετάρτη, η Κριμαία έγινε πεδίο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε υποστηρικτές της νέας ουκρανικής ηγεσίας και φιλορώσους οπαδούς της περιοχής. Χιλιάδες φιλοδυτικοί εισέβαλαν στο περιφερειακό κοινοβούλιο της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας, σπάζοντας τον αστυνομικό κλοιό.
Οι φιλοδυτικοί διαδηλωτές -στην πλειονότητά τους Τάταροι, πολλοί εκ των οποίων θαυμαστές των ναζί- συγκρούστηκαν με τους φιλορώσους που είχαν οργανώσει αντιδιαδήλωση στη Συμφερόπολη, την πρωτεύουσα της Κριμαίας. «Κάτω η συμμορία» φώναζαν οι Τάταροι διαδηλωτές κρατώντας μια γαλάζια σημαία, σύνθημα που κυριάρχησε και στις διαδηλώσεις του Κιέβου. Απέναντί τους, οι φιλορώσοι ανταπαντούσαν ότι «η Κριμαία είναι ρωσική».
Ο ηγέτης των Τάταρων Ρεφάτ Τσουμπάροφ, ο οποίος πήγε να χαιρετίσει το πλήθος αλλά γιουχαΐστηκε από τους φιλορώσους διαδηλωτές, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters: «Θυμόμαστε τι έκαναν οι Ρώσοι σ' εμάς τους Τάταρους. Σήμερα, εξαιτίας τους, είμαστε μειονότητα στην πατρίδα μας [...] Έχουμε πολεμήσει περισσότερες φορές στο πλάι των Ουκρανών παρά εναντίον τους και είμαστε πιστοί σ' αυτούς», παραλείποντας, φυσικά, να τονίσει τη συνεργασία μεγάλων τμημάτων των Τατάρων με τα στρατεύματα του Χίτλερ.
Οι διαδηλωτές ήρθαν στα χέρια, εκτόξευσαν μπουκάλια οι μεν στους δε και αντάλλαξαν ύβρεις έξω από το κοινοβούλιο ενώ επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δεν ήταν οπλισμένες.
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, πιθανότατα από καρδιακή προσβολή, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων έξω από το κοινοβούλιο, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax. Το πτώμα βρέθηκε κοντά στο κοινοβούλιο, ανέφερε εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Υγείας και σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα δεν έφερε κανένα ίχνος εξωτερικού τραύματος. Εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών της Κριμαίας διέψευσε την πληροφορία ότι σκοτώθηκε ένας άνθρωπος από έκρηξη που σημειώθηκε στη Συμφερόπολη.
Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του τοπικού κοινοβουλίου Βολόντιμιρ Κονσταντίνοφ απέκλεισε κάθε συζήτηση για πιθανή απόσχιση της Κριμαίας από την Ουκρανία. «Το κοινοβούλιο δεν πρόκειται να συζητήσει την απόσχιση της Κριμαίας από την Ουκρανία. Πρόκειται για προβοκάτσια με στόχο την αμαύρωση του αυτόνομου κοινοβουλίου της Κριμαίας», είπε ο εκπρόσωπός του, απαντώντας ουσιαστικά στο αίτημα των φιλορώσων διαδηλωτών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το μέλλον της περιοχής.
Οι Τάταροι, ένα τουρκόφωνο μουσουλμανικό φύλο, εγκαταστάθηκαν στην Κριμαία τον 13ο αιώνα. Επί Στάλιν εξορίστηκαν στη Σιβηρία και την Κεντρική Ασία ως συνεργάτες των Ναζί, όμως πολλοί επέστρεψαν στην πατρίδα τους μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, το 1991. Σήμερα αποτελούν το 12% των 2 εκατομμυρίων κατοίκων της χερσονήσου και στήριξαν ενεργά τις κινητοποιήσεις εναντίον του πρώην προέδρου Γιανουκόβιτς.
Η Κριμαία ήταν το «δώρο» του Σοβιετικού ηγέτη Νικίτα Χρουτσόφ στην Ουκρανία το 1954. Παραμένει μέχρι και σήμερα μία από τις πολλές περιοχές της Ουκρανίας, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι ρωσικής καταγωγής και ένα μέρος του στόλου της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα ελλιμενίζεται στη Σεβαστούπολη. Καθώς θεωρείται ο τελευταίος ισχυρός προμαχώνας της νέας, φιλορωσικής αντιπολίτευσης στη μετά τον Γιανουκόβιτς εποχή, οι νέοι ηγέτες της Ουκρανίας εκφράζουν ανησυχία για τις αποσχιστικές τάσεις που ενδέχεται να εμφανιστούν εκεί.

ΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ «ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ» ΒΑΔΙΖΕΙ Η ΡΩΣΟΦΩΝΗ ΚΡΙΜΑΙΑ
Σε δημοψήφισμα θέτει το Κοινοβούλιο της Κριμαίας το μελλοντικό καθεστώς της ρωσόφωνης αυτόνομης δημοκρατίας, ανακοινώνοντας ότι στις 25 Μαΐου -ανήμερα των προεδρικών εκλογών- στήνει κάλπες στη χερσόνησο για τη διεύρυνση της αυτονομίας της.
Η ανακοίνωση ακολουθεί τις επανεμφάνιση του Βίκτορ Γιανουκόβιτς και σκηνές έντασης στην περιφερειακή πρωτεύουσα Συμφερόπολη με την εισβολή και κατάληψη του κτιρίου της τοπικής Βουλής από ομάδες ενόπλων, οι οποίοι ύψωσαν στην οροφή τη ρωσική σημαία υπό τις επευφημίες φιλορώσων διαδηλωτών που φώναζαν συνθήματα για μία «ενωμένη Ρωσία».
Ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς -ο οποίος επιμένει ότι παραμένει νόμιμος πρόεδρος της Ουκρανίας- αναμένεται να παραχωρήσει το μεσημέρι της Παρασκευής συνέντευξη Τύπου από τη ρωσική πόλη Ροστόφ-ον-Ντον κοντά στα ουκρανικά σύνορα, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Την ίδια στιγμή, η Ρωσία συνεχίζει για δεύτερη ημέρα τη διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, θέτοντας τα μαχητικά της αεροσκάφη σε «ετοιμότητα μάχης» και η προειδοποιεί εν χορώ το Κρεμλίνο να σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.
Σε αυτό το σκηνικό, οι βουλευτές της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας αποφάσισαν κατόπιν ψηφοφορίας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος «για τη βελτίωση του καθεστώτος της αυτονομίας και τη διεύρυνση των εξουσιών του», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τοπικής Βουλής.
Νέα διαδήλωση πραγματοποιήθηκε εν τω μεταξύ το απόγευμα της Πέμπτης στη Συμφερόπολη, όπου κυμάτιζαν ρωσικές σημαίες και ακούγονταν συνθήματα «Είμαστε Ρωσία».
Ως ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στην Κριμαία -η οποία διαθέτει ήδη καθεστώς αυτόνομης δημοκρατίας στο εσωτερικό της Ουκρανίας- ορίστηκε η 25η Μαΐου, η οποία συμπίπτει με τη διεξαγωγή των πρόωρων προεδρικών εκλογών μετά την καθαίρεση Γιανουκόβιτς.
Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας και πρόεδρος του Κοινοβουλίου Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ πρόκειται να μεταβεί στην πρωτεύουσα της Κριμαίας, έχοντας ήδη προειδοποιήσει τη Μόσχα ότι θα εκληφθεί ως «στρατιωτική επιθετικότητα» οποιαδήποτε κίνηση του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας εκτός της βάσης στη Σεβαστούπολη.
Ο νέος πρωθυπουργός της μεταβατικής ουκρανικής κυβέρνησης Αρσένι Γιάτσενιουκ δήλωσε επίσης: «Απειλείται η εδαφική ακεραιτότητα, παρακολουθούμε αυτονομιστικές διαδηλώσεις στην Κριμαία [...] Λέω στους Ρώσους, μην μας αντιμάχεστε, είμαστε φίλοι και εταίροι».

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ, ΝΑΤΟ ΚΑΛΕΙ ΡΩΣΙΑ ΝΑ «ΜΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΕΙ»
Οι ισορροπίες στην Κριμαία, όπου το κτίριο της τοπικής Βουλής και της περιφερειακής κυβέρνησης έχουν καταληφθεί ενώ οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δίνουν όλο και περισσότερα «σημάδια ετοιμότητας» στα σύνορα, ανησυχούν σοβαρά τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. «Το σημαντικότερο είναι να μην διασπαστεί η Ουκρανία» λέει το Βερολίνο, για «πολύ επικίνδυνο παιχνίδι» μιλά η Πολωνία.
Παράλληλα, το ΝΑΤΟ κάλεσε τη Ρωσία να «μην προχωρήσει σε κινήσεις που θα κλιμακώσουν την κατάσταση ή θα δημιουργήσουν παρεξηγήσεις», όπως ανέφερε ο γγ του Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.
Χαρακτήρισε «επικίνδυνη και ανεύθυνη» την κατάληψη από ενόπλους της έδρας της περιφερειακής κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου της Κριμαίας. «Ανησυχώ έντονα για τις τελευταίες εξελίξεις στην Κριμαία. Η πρωινή πράξη μιας ένοπλης ομάδας είναι επικίνδυνη και ανεύθυνη» τόνισε ο Ράσμουσεν στη σύνοδο των υπουργών 'Αμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ δήλωσε ότι η Μόσχα θα πρέπει να είναι διαφανής σχετικά με τις στρατιωτικές της ασκήσεις κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων, ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αποφύγει να κάνει κινήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να παρερμηνευθούν ή «να οδηγήσουν σε λάθος υπολογισμούς αυτή την ευαίσθητη περίοδο».
«Παρακολουθώ στενά τις ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων» προειδοποίησε ο Χέιγκελ.
«Αναμένω από τη Ρωσία να είναι διαφανής όσον αφορά τις δραστηριότητες αυτές και την καλώ να μην κάνει κινήσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευθούν ή να οδηγήσουν σε λάθος υπολογισμούς αυτή την ευαίσθητη περίοδο, μια περίοδο μεγάλης έντασης» υπογράμμισε ο αμερικανός υπουργός.
Ο πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ, από την πλευρά του, ζήτησε «μια πολύ αλληλέγγυα πίεση από τη διεθνή κοινότητα ώστε να υπερασπιστούμε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας». «Η στάση της Ρωσίας όσον αφορά το θέμα κλειδί της ουκρανικής ακεραιότητας θα είναι ένα τεστ για τις πραγματικές της προθέσεις» πρόσθεσε ο Τουσκ.
Ο πολωνός υπουργός Εξωτερικών Ρ.Σικόρσκι χαρακτήρισε τις καταλήψεις στη Συμφερόπολη «δραστικό βήμα». «Προειδοποιώ αυτούς που το έκαναν και αυτούς που τους το επέτρεψαν, έτσι ξεκινούν οι περιφερειακές συγκρούσεις» είπε, λέγοντας πως «είναι πολύ επικίνδυνο παιχνίδι».
Η γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν υπογράμμισε την έντονη ανησυχία του Βερολίνου και σημείωσε πως «το πιο σημαντικό είναι να αποφευχθεί διάσπαση της χώρας».
Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε, επίσης, την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση στην Κριμαία, επισημαίνοντας ότι οι στρατιωτικές ρωσικές κινήσεις «δεν βοηθούν» «σε μια στιγμή όπου όλες οι πλευρές (…) θα έπρεπε να εργαστούν για να αποκλιμακωθεί η ένταση».
Υπογραμμίζοντας ότι «η αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας δεν είναι προς το συμφέρον κανενός», το Φόρεϊν Όφις κάλεσε «όλες τις πλευρές, στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό της Ουκρανίας, να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν κάθε πράξη ή λόγο που θα μπορούσε να πυροδοτήσει περαιτέρω τις εντάσεις ή να επηρεάσουν την ακεραιότητα της Ουκρανίας με οποιονδήποτε τρόπο».

ΜΠΑΡΟΥΤΑΠΟΘΗΚΗ Η ΚΡΙΜΑΙΑ, ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
Θέατρο κλιμακούμενης έντασης έχει γίνει η Κριμαία, με τις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας να βράζουν μετά την πτώση του Γιανουκόβιτς: Ένοπλοι, όπως φαίνεται από το φιλορωσικό τμήμα του ουκρανικού πληθυσμού, κατέλαβαν τα κτίρια της τοπικής Βουλής και της περιφερειακής κυβέρνησης την ώρα που οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις αυξάνουν το επίπεδο ετοιμότητάς τους.
Τα ρωσικά αεροσκάφη τέθηκαν σε «ετοιμότητα μάχης» ενώ στη μεθόριο βρίσκονται σε επιφυλακή ρώσοι στρατιώτες. Ο ουκρανός μεταβατικός πρόεδρος προειδοποίησε πως οι ρωσικές δυνάμεις στη Σεβαστούπολη πρέπει να μείνουν εντός της ναυτικής βάσης, και οποιαδήποτε κίνηση εκτός του χώρου «θα εκληφθεί ως πράξη επίθεσης».
Ο πρωθυπουργός της Κριμαίας κάλεσε να επικρατήσει ηρεμία στην περιοχή, επισημαίνοντας ότι επιθυμεί να «επιλυθεί ειρηνικά η κρίση». «Ζητώ από το λαό να επιδείξει ψυχραιμία, πρέπει να αποφευχθούν οι μαζικές συγκεντρώσεις, διεξάγονται διαπραγματεύσεις, πρέπει όλα να διευθετηθούν ειρηνικά μέσω των διαπραγματεύσεων» τόνισε.
Ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από 15 βουλευτές εισήλθε στο κοινοβούλιο και μπόρεσε να συζητήσει με τα μέλη της ομάδας που το κατέλαβαν νωρίς το πρωί.
Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε νωρίτερα τον ανώτατο Ρώσο διπλωματικό απεσταλμένο στο Κίεβο για άμεσες διαβουλεύσεις (ο ρώσος πρέσβης έχει ανακληθεί).
Η ουκρανική αστυνομία τέθηκε σε υψηλό συναγερμό ενώπιον της κατάληψης του Κοινοβουλίου στην Κριμαία, όπως ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών. Οι αναφορές μιλούν για περίπου 60 ενόπλους που εισέβαλαν στα δύο κτίρια, χωρίς να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.
Οι πρώτες αναφορές εμφανίζουν πιθανότερο το ενδεχόμενο να πρόκειται για φιλορώσους διαδηλωτές. Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή για να «αποτραπούν εξτρεμιστικές ενέργειες».
Ανταποκριτής του Reuters ανέφερε ότι στα δύο κτίρια κυματίζει η ρωσική σημαία. Σύμφωνα με το Associated Press, οι ένοπλοι φορούσαν μαύρες και πορτοκαλί κορδέλες (σύμβολο της νίκης της Ρωσίας στο Δεύτερο Παγκόσμιο) και ανέβασαν πανό που έγραφε «η Κριμαία είναι Ρωσία».
Παράλληλα, στο ίδιο το Κίεβο διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους με ουκρανικές σημαίες, σε «πανηγυρικές βόλτες» τανκς με την ουκρανική σημαία στο κέντρο της πόλης. Ο μεταβατικός πρόεδρος της χώρας, Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ, απηύθυνε έκκληση για «ηρεμία», λέγοντας πως η κατάληψη των κυβερνητικών κτιρίων στην Κριμαία έγινε από «εγκληματίες με στρατιωτικές στολές». Δόθηκε διαταγή να ληφθούν «όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των πολιτών», ενώ προειδοποίησε πως κινητικότητα των ρωσικών στρατευμάτων έξω από τη βάση της Σεβαστούπολης θα εκληφθεί ως πράξη επίθεσης.

ΣΕ «ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΜΑΧΗΣ» Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε νωρίς την Πέμπτη πως «έθεσε σε ετοιμότητα μάχης τα μαχητικά της στα δυτικά σύνορα», όπως μεταδίδει το Interfax. Τα αεροσκάφη έχουν ξεκινήσει περιπολίες, προστίθεται.
Λίγο πέραν των συνόρων, υπενθυμίζεται, η Ρωσία έχει θέσει σε επιφυλακή δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην πιο ισχυρή κίνησή της κατά τη διάρκεια της ουκρανικής κρίσης. Επισήμως, η Μόσχα αναφέρει ότι η μέχρι πρότινος μη ανακοινωθείσα άσκηση κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία δεν σχετίζεται με τις εξελίξεις στη χώρα.
Ωστόσο, η Ρωσία διαβεβαίωσε ότι θα σεβαστεί τις συμφωνίες που έχει υπογράψει με την Ουκρανία και οι οποίες αφορούν τον ρωσικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα.
Το πρωί της Πέμπτης, το ρωσικό Interfax ανέφερε ότι ομάδα ενόπλων κατέλαβε στο κτίριο της τοπικής Βουλής και της περιφερειακής κυβέρνησης της Κριμαίας στην Συμφερόπολη, πρωτεύουσα της επαρχίας.
Το ρωσικό πρακτορείο επικαλέστηκε την αναφορά τοπικού τατάρου ηγέτη, του Ρεφάτ Τσουμπάροφ, στο διαδίκτυο πως τα κτίρια «καταλήφθηκαν από ενόπλους που δεν φορούν διακριτικά».
«Μέχρι στιγμής δεν έχουν διατυπώσει αιτήματα» ήταν η πρώτη αναφορά του Τσουμπάροφ. Οι Τατάροι θεωρούνται ότι πρόσκεινται φιλικότερα στη νέα ηγεσία του Κιέβου παρά στον ανατραπέντα Γιανουκόβιτς.
Το πρωί της Πέμπτης, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε πως θα υπερασπιστεί «σθεναρά και χωρίς συμβιβασμούς» τα δικαιώματα των «συμπατριωτών της».
«Θα υπερασπιστούμε στη διεθνή αρένα τα δικαιώματα των συμπατριωτών μας, και θα αντιδράσουμε σθεναρά και χωρίς συμβιβασμούς όταν παραβιάζονται» ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, σημειώνοντας ότι είναι πηγή ανησυχίας οι «μεγάλης κλίμακας παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων» στην Ουκρανία.
Η περιοχή γύρω από το κοινοβούλιο στη Συμφερόπολη είχε γίνει πεδίο έντασης την προηγούμενη ημέρα, με συγκρούσεις διαδηλωτών και αντιδιαδηλωτών -οι μεν υποστηρικτές της ανατροπής του Γιανουκόβιτς με ουκρανικές σημαίες, οι δε αντιτιθέμενοι στη «συμμορία του Κιέβου» με ρωσικές.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]